YouTube, sesli reklam sistemini hayata geçiriyor

YouTube
YouTube

YouTube, arka planda oynayan sesli reklamları 'beta' kapsamında test etmeye başladı.

YouTube, özellikle müzik ya da podcast dinleyenleri hedef alan bu reklamların kullanıcılara doğrudan ulaşacağını ve marka bilinirliğini artıracağını ifade ediyor.

YouTube, satın alınan tüm filmleri ve TV şovlarını tek bir yerde göstermek için Android uygulamasını güncelledi. Bu yeni ayrılmış bölüm, 'Filmler ve Şovlar' olarak isimlendiriliyor ve İndirilenler ya da DahaSonra İzle gibi seçenekler gibi menüye ekleniyor.

YouTube, bu reklam türünün de kullanıcılara doğrudan erişerek marka bilinirliği konusunda fayda sağlayacağını düşünüyor.
YouTube, bu reklam türünün de kullanıcılara doğrudan erişerek marka bilinirliği konusunda fayda sağlayacağını düşünüyor.

Ayrıca YouTube, müzik ve podcast dinleyenlere hitap etmek için platforma sesli reklamlar getiriyor. YouTube Reklamları Grup Ürün Müdürü Melissa Hsieh Nikolic, yaptıkları testlerin YouTube'ta ölçülen sesli reklam kampanyalarının %75'inden fazlasının marka bilinirliğinde önemli bir artış sağladığını söylüyor.

Şu anda beta kapsamında olan bu sesli reklam sistemi 'erişimi verimli bir şekilde genişletmek ve marka bilinirliğiniartırmak' isteyen şirketleri hedefliyor.

    Sesli reklam kampanyanızı hazırlarken, sesin başrol oynaması gerektiğini unutmayın. Düşünün: Gözlerimi kapatırsam, bu reklamın ne olduğu hakkında hala net bir şeyler anlayabilir miyim? Mesajınızda açık ve net olarak onu iletmek için samimi - özgün bir ses seçin.

YouTube video içi reklamlara ek olarak sesli reklamların da aslında müşteriler için epey faydalıolacağını düşünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >