‘Yumurta çocuk’ kendisi için toplanan bağışları Müslümanlarla paylaşacak

Will Connolly, ırkçı senatör Anning'in kafasına yumurta atmıştı.
Will Connolly, ırkçı senatör Anning'in kafasına yumurta atmıştı.

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından Müslümanları suçlayan açıklamalarıyla tepki çeken Avustralyalı bağımsız Senatör Fraser Anning'i yumurta atarak protesto eden 17 yaşındaki Will Connolly'nin, kendisi için toplanan yardım paralarının büyük kısmını Christchurch'daki terör saldırısı mağdurlarına bağışlayacağı bildirildi.

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından terörizmi meşru göstermeye çalışan ırkçı açıklamaları nedeniyle eleştiri alan ırkçı Senatör Anning'in, Melbourne kentinde katıldığı kamuya açık etkinlik sırasında kafasına yumurta atan Connolly için "GoFundMe" isimli yardım sitesi üzerinden "hukuki masrafları ve daha fazla yumurta alması" amacıyla bağış kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Kampanyayı başlatan kişinin irtibata geçtiği "Yumurta Çocuk" lakabı verilen Connolly'nin paranın çoğunu, Christchurch'deki terör saldırılarının mağdurlarına göndermeye "kararlı olduğunu" söylediği aktarıldı.

Yardım kampanyasında şimdiye kadar toplanan paranın 42 bin dolara yaklaştığı kaydedildi.

"Müslümanların terörist olduğunu düşünenler boş kafalılardır"

Polisin ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktığı 17 yaşındaki Will Connolly, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

  • "İnsan olmaktan son derece gurur duyduğum bir andı. Şunu bilmenizi isterim ki Müslümanlar terörist değildir ve terörün dini yoktur. Müslümanların bir terör toplumu olduğunu düşünenlerin hepsi Anning gibi boş kafalılardır. Herkese desteği için teşekkür ederim. Bana 'egg boy (Yumurta Çocuk)' ismini verdiğinizi duydum."

Farklı ülkelerden çok sayıda kişi, Connolly'nin paylaşımına "Teşekkürler kral", "Süper kahraman", "Teşekkürler Will, sen bütün Avustralyalıları temsil ettin." şeklinde yorumlar yaptı.

Will Connolly
Will Connolly

Ne olmuştu?

Connolly, Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından Müslümanları suçlayan ve terörü meşru göstermeye çalışan açıklamalarıyla tepki çeken Anning'e, Melbourne'de katıldığı etkinlik sırasında yumurta atarak tepki göstermişti. Soru soran basın mensuplarıyla konuştuğu sırada gerçekleşen olayda kafasına yumurta atılan Anning, Connolly'ye tokatla karşılık vermiş, Anning'in yakınındaki destekçileri genci yere yatırarak darbetmişti. Polisin ifadesini aldığı genç daha sonra serbest bırakılmıştı.

Öte yandan Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma günü iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin şehit olduğu saldırılardan sonra gözaltına alınan terörist Brenton Tarrant’ın azlettiği avukatı, Richard Peters, " Tarrent’ın akıl sağlığı gayet yerinde ve hiç pişman değil" dedi.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde geçen hafta cuma günü iki camiye otomatik silahlarla girip 50 Müslüman'ı katleden Avustralya vatandaşı terörist Brenton Tarrant’ın azlettiği avukatı Richard Peters konuştu.

“Hiçbir pişmanlık belirtisi göstermiyor”

Peters, 5 Nisan'da yeniden mahkemeye çıkarılması beklenen 28 yaşındaki Tarrant'ın akli dengesinin yerinde olduğuna inandığını söyledi. BBC'nin haberine göre Richard Peters, zanlının talebi üzerine görevine son verildiğini söyledi. Peters, "Tarrant'ın aşırı görüşleri dışında zihin sağlığında bir sorun yok gibi görünüyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >