Zayıflatan kış çayı mucizesi: Lahana

Lahana çayı sayesinde hem bünyenizi kuvvetlendirmeniz hem fazla kilolarınızdan kurtulmanız mümkün.
Lahana çayı sayesinde hem bünyenizi kuvvetlendirmeniz hem fazla kilolarınızdan kurtulmanız mümkün.

Kış mevsiminin gelmesiyle değişen hava koşulları, beraberinde çok sayıda hastalığı da getiriyor. Özellikle kış mevsiminde yakalanılan hastalıklar ve alınan kilolardan kurtulmak için, uzmanlar hem vitamin deposu hem yağ yakımını hızlandırıcı lahana çayını öneriyor.

Lahana suyunun özellikle şeker ve romatizma hastaları için faydalı olduğunu belirten uzmanlar, bağırsakta oluşan sorunlar ve ayrıca incelmek için lahana çayının tüketilmesini öneriyor. Peki, mucizevi sonuçlar meydana getiren lahana çayı nasıl yapılır?

Cilt güzelliğini korur

                                    Lahana çayının aşırı tüketilmediği sürece herhangi bir yan etkisi olmadığını belirten uzmanlar, lahana suyunun içerdiği B, C ve E vitaminleri ile potasyum minerali sayesinde kanı temizlediğini, idrar söktürücü etkisi olduğunu, cildi güzelleştireceğini, sivilce ve aknelerden kurtaracağını açıklıyor.
Cilt güzelliğini korur Lahana çayının aşırı tüketilmediği sürece herhangi bir yan etkisi olmadığını belirten uzmanlar, lahana suyunun içerdiği B, C ve E vitaminleri ile potasyum minerali sayesinde kanı temizlediğini, idrar söktürücü etkisi olduğunu, cildi güzelleştireceğini, sivilce ve aknelerden kurtaracağını açıklıyor.
Mide ve bağırsağı korur

                                    Tüm besinler arasında bir tek lahana suyunda bulunan U vitamini sayesinde lahana, mide ve bağırsaklardaki yaraların iyileşmesini sağlar ve iç yüzeyinin korunmasına yardımcı olur; kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olduğu kadar içerdiği selenyum sayesinde de yaşlanmayı önler.
Mide ve bağırsağı korur Tüm besinler arasında bir tek lahana suyunda bulunan U vitamini sayesinde lahana, mide ve bağırsaklardaki yaraların iyileşmesini sağlar ve iç yüzeyinin korunmasına yardımcı olur; kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olduğu kadar içerdiği selenyum sayesinde de yaşlanmayı önler.
Evde kolaylıkla yapılması mümkün

                                    Lahananın vücuttaki iyot miktarını azalttığı için guatr hastalığı olan ve yeni doğum yapmış kadınların bir süre lahana suyu tüketmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, lahana suyunun olduğu kadar evde yapılabilecek lahana çayının da faydalı olduğunu açıklıyor.
Evde kolaylıkla yapılması mümkün Lahananın vücuttaki iyot miktarını azalttığı için guatr hastalığı olan ve yeni doğum yapmış kadınların bir süre lahana suyu tüketmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, lahana suyunun olduğu kadar evde yapılabilecek lahana çayının da faydalı olduğunu açıklıyor.
İncelmenize yardımcı olur

                                    Özellikle vücudun bağırsak florasını düzenleyerek vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan lahana, zindelik verir ve bağırsak florasını güçlendirdiği için probiyotik bakterilerin yerleşmesini sağlayarak tatlı ve hamur işi ihtiyacını azaltır. Böylece kilo vererek bölgesel olarak da incelmenize yardımcı olur.
İncelmenize yardımcı olur Özellikle vücudun bağırsak florasını düzenleyerek vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan lahana, zindelik verir ve bağırsak florasını güçlendirdiği için probiyotik bakterilerin yerleşmesini sağlayarak tatlı ve hamur işi ihtiyacını azaltır. Böylece kilo vererek bölgesel olarak da incelmenize yardımcı olur.
Gerekli malzemeler

                                    1 avuç için kadar lahana, 1 orta boy soğan, 1 orta boy kereviz, 4 diş sarımsak, Taze zencefil, 1 tutam kaya tuzu, 1.5 litre klorsuz su
Gerekli malzemeler 1 avuç için kadar lahana, 1 orta boy soğan, 1 orta boy kereviz, 4 diş sarımsak, Taze zencefil, 1 tutam kaya tuzu, 1.5 litre klorsuz su
Yapılışı 

                                    Lahanaları ince ince doğrayın. Soğanı 8’e bölün, sarımsağı ezin. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Zencefili ise ince ince doğrayın. Tuzu kişiye göre ilave edebilirsiniz. 1,5 litre klorsuz kaynamış suya atın. 30 dakika daha kaynatın. Soğutup süzerek suyunu akşamüzeri spor ya da yürüyüş yaptıktan sonra bir bardak için. Bu kürü bağırsak florasını güçlendirmek için 21 günlük bir sürede kullanabilirsiniz.
Yapılışı Lahanaları ince ince doğrayın. Soğanı 8’e bölün, sarımsağı ezin. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Zencefili ise ince ince doğrayın. Tuzu kişiye göre ilave edebilirsiniz. 1,5 litre klorsuz kaynamış suya atın. 30 dakika daha kaynatın. Soğutup süzerek suyunu akşamüzeri spor ya da yürüyüş yaptıktan sonra bir bardak için. Bu kürü bağırsak florasını güçlendirmek için 21 günlük bir sürede kullanabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >