Zehirli baklava davasında yeni gelişme: İstenen cezalar belli oldu

Zehirli baklava ile hastaneye kaldırıldı
Zehirli baklava ile hastaneye kaldırıldı

Antalya'da boşanmak isteyen eşinin ailesine zehirli baklava gönderen sanık ve sahte kart ile ona yardım yardım eden iki arkadaşı hakkında kırk yıla kadar hapis cezası istendi. Zehirlenerek hastaneye kaldırılan kayınpederi ise dört gün sonra kendisine gelebildi.

Antalya'da yaşayan Ferudun Alkan kayınpederini zehirleme iddiası ile karşı karşıya kaldı. Hakkında dava açılan Ferudun Alkan tutuksuz yargılanan iki arkadaşı ile birlikte kayınpederine zehirli baklava gönderdiği iddiasıyla 40 yıla kadar hapis cezası ile tutuklandı.

Ferudun A. kendisine yardım ettiği iddia edilen arkadaşları Melike E. ve Osman G. hakkında ''tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan iddianame hazırlanarak Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, tutuklu sanığın eşi Melek A'nın yaşadıkları anlaşmazlık sebebiyle babası Metin Kabakçı'nın evine gittiği belirtildi.

İddianamede sanık Ferudun A'nın eşiyle konuşmak için iki arkadaşından yardım istediği aktarıldı. Sanığın arkadaşı Melike E. kendisini Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlisi olarak tanıttığı ve aileyi ziyaret etmek istediklerini söylediği belirtildi.

Ferudun A'nın Melike A. ile pastaneden baklava aldığı ve yanında taşıdığı tozu tatlıya döktüğü bildirildi. Ayrıca internet kafeye giden Osman G'nin ise sahte görevli kartı bastırdığı belirtildi.

Sahte görevli kartı ile kandırdılar

İddianamede Melika A. ve Osman G'nin sahte kartları göstererek eve girdikleri belirtildi. Evde babası ve ablası bulunan Melek A'nın sanıklara çay ile getirilen baklavadan ikram ettiği iddia edildi. Sanıkların getirilen baklavayı yemedikleri yalnızca Osman G'nin baklavanın çok küçük bir parçasını aldığı belirtildi.

Sanıklar suçlarını kabul etti

Sanıkların getirmiş olduğu baklavadan üç dilim yiyen Metin Kabakçı rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan sanıklar üzerlerine atılan suçu kabul ettikleri belirtildi.

Antalya Kriminal Polis Laboratuvarında incelenen baklavada dökülen maddenin 'akut toksit' etkisi gösteren bir rapor bildirildi.

İddianamede Ferudun A'nın, sakinleştirici etkisi olduğunu bildiği ilacı, ailenin konuşma sırasında sakin kalması için döktüğü yer aldı. Ayrıca diğer iki sanığın da tatlının ilaçlı olduğunu bildikleri vurgulandı.

Sanıklara kırk yıl hapis isteniyor

Melek A. ve Metin Kabakçı'yı "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan 26'şar yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Zehirlenerek hastaneye kaldırılan Kabakçı, "Baklavadan üç dilim yedim, bir süre sonra bayılmışım gerisini hatırlamıyorum. Dört gün sonra hastanede kendime geldim. Hemşireler 'Damadın baklava getirmiş, zehirlenmişsin, komadaydın' dediler. Bütün ailem ölebilirdi. Artık tatlı ikram edildiğinde direkt o korkuyu yaşıyorum" ifadelerinde bulundu.

Ferudun A'dan sürekli şiddet gördüğünü öne süren Melek A. eşinin baklavaya döktüğü maddeyi daha önce meyve suyunda kendisine içirmeye çalıştığını ileri sürdü. Melek A "Sanığın cezasını çekmesini istiyorum, sürekli aileme zarar vermekle tehdit ediyordu. Daha önce ellerimi ve ayaklarımı bağlayarak işkence etmişti, sopayla dövmüştü. Meyve suyunun içine bu ilacı koymuştu, bardağın yarısını bile içmeden kendimi kaybetmiştim" ifadelerinde bulundu.

Ailenin avukatı Burak Yaman da ulaşılması zor olan söz konusu maddeyi sanığın nereden temin ettiğini bilmediklerini dile getirdi.

Ne olmuştu?

Ferudun A'dan ayrılmak isteyen Melek A, evinden ayrılarak babasının yanına yerleşmişti. İddiaya göre, bu olay ardından sinirlenen kocası 21 Kasım 2020 tarihinde kayınpederinin evini kurşunlamıştı. Gözaltına alınan Ferudun A'ya 45 gün uzaklaştırma cezası verilmişti.

Metin Kabakçı'nın sosyal hizmetlerden geldiklerini söyleyen iki kişinin getirdiği baklavadan zehirlendiği şikayeti üzerine polis ekipleri harekete geçmişti. Eve baklava getirdikleri belirlenen Osman G. ve Melike E. ile damat Ferudun A. gözaltına alınmıştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >