Zeytin Dalı Harekatı'nın 45. günü

Afrin
Afrin

Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 777 oldu. TSK ve ÖSO birlikleri Beluşank ve Alıcı köylerini terörden temizledi. Beşar Esed, Afrin'e giden güçlerin rejime bağlı olduğunu açıkladı ve rejim destekçilerinin ablukada ki Dogu Guta'yı ele geçirmek için yarma harekatı devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin Afrin kırsalında devam eden Zeytin Dalı Herakatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 777 olduğu açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Beluşank ve Alıcı köylerini terörden temizledi.

Cinderes'e büyük operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kuşatılan Afrin’in Cinderes kasabası merkezindeki terör örgütü PYD-YPG/PKK hedeflerine, meskun mahal operasyonu öncesinde Türk savaş jetleri tarafından yapılan hava bombardımanı yoğun şekilde devam ediyor. Zeytin Dalı Harekatı’nın 45. gününde terör örgütü YPG-PYD/PKK yönetimindeki Afrin’de, TSK ve ÖSO birliklerinin ilerleyişi sürerken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 777’ye ulaştı. Komandolar ve özel harekat timleri Cinderes kasabasında sıcak meskun mahal operasyonuna hazırlanırken, kasaba merkezindeki terör hedefleri Türk savaş jetleri ve fırtına obüsleri tarafından yoğun şekilde bombardımana tutuluyor. Cinderes’ten yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden görülüyor.

Cinderes
Cinderes

Beşar Esed'den Afrin itirafı

Beşar Esed, Afrin'e giden güçlerin rejime bağlı olduğunu açıkladı. Esed: "Güçlerimizin Afrin kentine girmesi oldukça normaldir. Yabancıların tehdidi söz konusu olunca tüm oluşumlar birlik olmak zorundadır. Suriye'deki bileşenlerin birlik olması gerekiyor" ifadelerini kullanırken, kimyasal silah kullanımı gerçekleştirdiğine dair iddialara da,

"Kimyasal silah konusu, Batı'nın yalanlar sözlüğündeki terimlerden biri oldu. Bu, Suriye ordusuna hava saldırısı düzenlemek için kullanılan bir şantaj malzemesinden başka bir şey değil." açıklamasında bulundu.

Beşar Esed
Beşar Esed

Doğu Guta'yı yarma harekatı

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin ablukada ki Dogu Guta'yı ele geçirmek için yarma harekatı devam ediyor. Askeri muhalifler rejimin eline geçen yerleri geri almak için karşılık veriyor.

Suriye'de Esed rejimi ve destekçileri, önceki gün, 5 yıldır abluka altında tuttukları Doğu Guta bölgesine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ateşkes kararını hiçe sayarak Rusya'nın hava desteğiyle kara harekatı başlatmıştı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, rejim ve destekçisi Rusya ilk olarak ağır bir şekilde bombaladığı Duma ilçesini ve çevresindeki beldelerin kontrolünü sağlamak için Doğu Guta'yı ortadan ikiye bölmeye başlamıştı.

Askeri muhalif gruplar, rejimin eline geçen Utaya, Neşşabiye, Harizma ve Hoş el Davahre bölgelerini geri almak için karşılık verdi. Rejim ve destekçileri, yeni ele geçirdikleri bölgelerden yaklaşık 3 kilometre doğudan batı yönüne ilerleyerek Haresta ilçesine ulaşması halinde Doğu Guta bölgesini ikiye ayırmış olacak.

Doğu Guta'da dün itibarıyla son iki haftada ölen sivil sayısı 756'yı buldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >