🕵️‍♂️Türk hacker Tosuncuk'un yerini buldu

Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın
Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın

Siber Güvenlik Uzmanı Mehmet Uçar, Türkiye'de Tosuncuk olarak tanınan Mehmet Aydın'ın cep telefonuna sızarak Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde olduğu bilgisine ulaştı.

Çiftlik Bank tezgahıyla binlerce kişiyi 500 milyon lira dolandırdıktan sonra ortadan kaybolan Mehmet Aydın'ın izini, cep telefonuna sızan Türk hacker buldu. Siber Güvenlik Uzmanı Mesut Uçar, talep edilmesi halinde elde ettiği bilgileri güvenlik birimleri ile paylaşacağını belirtti.

"Brezilya ve Uruguay'a hiç gitmedi"

Yeni Şafak'ta yer alan haberde, firari Mehmet Aydın'ın bahsedildiği gibi Brezilya-Uruguay coğrafyasından hiçbir zaman çıkmadığına dikkati çeken Türk hacker, telefondan elde ettiği konumun Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde yer alan bir iş merkezini işaret ettiğini iddia etti.

Siber Güvenlik Uzmanı Mesut Uçar
Siber Güvenlik Uzmanı Mesut Uçar

"Amerika Net'ten aldığı SIM kartı kullanıyor"

Çiftlik Bank firarisi Mehmet Aydın'ın Amerika Net'ten aldığı SIM kartı kullanmaya da halen devam ettiğini dile getiren Uçar, cep telefonu üzerinden erişilen konum bilgilerine bakıldığında Aydın'ın, Brezilya Sao Poula'da Torre Jacarandá - Av. Marcos Penteado de Ulhoa Rodrigues adresinde görüldüğünü kaydetti.

"Konum, iki plazanın yer aldığı bir iş merkezini gösteriyor"

Siber Güvenlik Uzmanı Uçar'ın Mehmet Aydın'a ilişkin paylaştığı konum verisi mobil haritalar üzerinden aratıldığında karşımıza iki plazanın yer aldığı bir iş merkezi çıkıyor. Çiftlik Bank sisteminin çökmesinin ardından Türkiye'den kaçan Aydın'ın Uruguay'da inşaat şirketi kurduğu iddia edilmişti.

Mehmet Aydın'ın cep telefonu üzerinden alınan konumun uzaydan görüntüsü
Mehmet Aydın'ın cep telefonu üzerinden alınan konumun uzaydan görüntüsü

Ne olmuştu?

  • INTERPOL'ün en çok arananlar listesinde yer alan Mehmet Aydın, 2016 yılında 10 bin lira sermaye ile kurduğu Çiftlik Bank sistemiyle yaklaşık 500 milyon liralık vurgun yaptıktan sonra 16 Mart 2018'de Türkiye'den kaçtı.
  • Aydın'ın firar sonrası ilk başta Uruguay'da daha sonra sırasıyla Kıbrıs, Dubai ve Ukrayna'da görüldüğü öne sürülürken, son olarak mağdurların tuttuğu özel dedektif şahsın Brezilya-Paraguay-Uruguay arasında gidip geldiğini tespit etmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >