😷Koronavirüs sınırımıza dayandı: İran'da ölü sayısı artıyor

İran'da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi
İran'da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs Orta Doğu'ya da ulaştı ve can almaya devam ediyor. Komşu ülke İran'da koronavirüsten 2 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece toplam ölü sayısı 4'e yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs (Kovid-19) vakası sayısının 18'e yükseldiğini, 2 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

Vaka sayısı ve ölü sayısı artırıyor

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kum'da 7, Tahran'da 4 ve Gilan'da 2 kişi olmak üzere ülke genelinde 13 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini ifade etti.

Cihanpur, ayrıca, koronavirüsün bulaştığı 2 kişinin daha hayatını kaybettiğini aktardı.

Çarşamba günü 2 kişi ölmüştü

  • İran'ın Kum kentinde çarşamba günü solunum yetmezliği şikayetiyle gözetim altında tutulan ve yeni tip koronavirüs test sonuçları pozitif çıkan 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Sınır kapımızda yoğun tedbir

İran'da yeni tip corona virüsü nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye'nin bu ülkeyle sınırındaki Gürbulak'ta tedbir alınmaya başlandı.

  • Bu kapsamda Gürbulak Gümrük Müdürlüğü çalışanları, gümrük işlerinde plastik eldiven, maske ve dezenfektan kullanıyor.İran'dan Türkiye'ye giriş yapmak isteyenler, sınır kapısında görevlendirilen 1 doktor ve 3 hemşire tarafından sağlık taramasından geçiriliyor.

Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gelişmelerle ilgili Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı;

İran Sağlık Bakanı Sayın Said Nemeki ile ülkelerinde yaşanan COVID-19 vakasıyla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdik. İki ülke arasında alınması gereken tedbirleri acilen hayata geçireceğimizi karşılıklı olarak teyit ettik. Komşumuzun bu hadiseye karşı her zaman yanındayız.

Çin'de ölü sayısı 2 bini aştı

Çin'de yeni tip Kovid-19 salgınında ölenlerin sayısı 2 bin 238'e yükseldi. Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede kesinleşen Kovid-19 vaka sayısı 11 bin 633'ünün durumu ciddi olmak üzere 75 bin 465'e çıktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >