🚗 TOGG'dan yerli otomobil için ön sipariş açıklaması

TOGG SUV modeli
TOGG SUV modeli

Yerli otomobil 27 Aralık'ta ilk kez görücüye çıktı. Tanıtımda SUV ve sedan olmak üzere iki modeli gösterildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk ön siparişi verip 2022'den önce ön satış döneminin başlayacağını duyurmuştu. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, Twitter'dan yerli otomobile ilişkin olarak ön siparişte bulunmak isteyen kişi ve kurumlara yönelik açıklamada bulundu.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu ön siparişlere ilişkin önemli açıklamada bulundu.

Twitter'dan yapılan açıklamada, yerli otomobile ilişkin olarak beğenilerin yurt içi ve yurt dışından yoğun şekilde geldiği belirtilirken, üretim, satış ve pazarlama stratejilerinin de titizlikle ilerlediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dışında ön siparişte bulunmak isteyen kişi ve kurumlara ilişkin olarak da TOGG resmi açıklamaların takip edilmesine dikkat çekti.

Ne olmuştu?

  • Yerli otomobilin tanıtımı yapılmadan önce bile sipariş yağdı.

  • İlk ön siparişi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

    "Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobilin tanıtımında " Şahsım adına ilk ön siparişi de buradan veriyorum. " dedi.

    2022 öncesinde ön satış süreci başlatılabilir
  • Erdoğan "Milletimizin bu araca sahip olmak için sabırsızlıkla beklediğini biliyorum.Satışa sunulacağı 2022 öncesinde ön satış süreci başlatılabilir." diyerek duyurdu.

  • Yerli otomobilden taksiciler 20 binin üzerinde bir sipariş vereceklerini açıklamasının ardından Devlet Malzeme Ofisi, 30 bin adet sipariş vereceğini açıkladı.

  • Daha tanıtıldığı ilk günlerde Türk halkından büyük beğeni toplayan otomobile özel şirketler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, spor kulüpleri ve tüketiciler de talip oldu. Verilen siparişler ile birlikte yerli otomobile talep şimdiden 120 bini aştı.
  • Jandarma ve polise 50 bin yerli otomobil
  • Yerli otomobile en güçlü desteklerden biri ise İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakan Süleyman Soylu da jandarma ve polis teşkilatları için 50 bin araçlık bir portföy planladıklarını söyledi. Soylu, ayrıca zırhlı araç için de taleplerinin olacağını belirtmişti.
  • Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan yerli otomobilden 15 tane alacağını açıklarken, DAP Yapı da 200 adet şirket aracını yerli otomobille değiştireceğini duyurdu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >