11.Gün iftar menüsü: Başköşede fırında fasulye türlüsü

​11.Gün iftar menüsü: Başköşede fırında fasulye türlüsü
​11.Gün iftar menüsü: Başköşede fırında fasulye türlüsü

Ramazanın ilk on gününü geride bırakarak yeni bir güne merhaba diyoruz. Birbirinden lezzetli yemeklerle her akşam sofraları Lokma ile şenlendirmeye devam ederek on birinci günde de pratik yemek tariflerini sizlere sunmaya devam ediyoruz. Sıcak yaz günlerine en çok yakışan, birbirine uyumlu menü tariflerine gelin beraber göz atalım.

Sıcak yaz günlerinin kurtarıcısı soğuk buğday çorbası!

Ramazan ayının son yıllarda yaz aylarına denk gelmesiyle soğuk yiyecekler epey tercih edilir oldu. Zengin besin değeri, düşük kalorili çorbalar ramazan sofralarında sıkça tercih edilmektedir. Yoğurt, buğday ve ikisine en çok yakışan nane ile bir araya gelen lezzet damağınızda unutulmayacak bir tat bırakacak. Bu tarif için sizi hemen sitemize ziyarete bekliyoruz.

Soğuk buğday çorbası
Soğuk buğday çorbası

Bulunmaz lezzet fırında fasulye türlüsü tarifi

Bugünkü ana yemeğimiz ise taze fasulye. Ancak bir değişiklik yapıp fasulye yemeğini ocakta değil fırında pişiriyoruz! Kuşbaşı etimiz, arpacık soğanımız, yeşil fasulyelerimizle gerçekten hem pratik hem de farklı bir yemek hazırlayabilirsiniz. Ramazana yakışır, düşük kalorili ve midemizi yormayacak bu pratik yemek tarifinin tüm püf noktasına linkten ulaşabilirsiniz.

Fırında fasulye türlüsü
Fırında fasulye türlüsü

Vazgeçilmez tarif domates soslu makarna!

Her yemeğin yanına yakışan makarna, pilav yapılmayan akşamlarda alternatif ve yemeğin tamamlayıcısı konumuna geçiyor. Bu akşam fırında fasulye türlüsünün yanına biz makarnayı çok yakıştırdık, bir de üstüne domates sosu yaptık! Küçükten büyüğe herkesin hayran olduğu bu lezzetteki püf noktalar için dilerseniz hemen tarife bir göz atalım.

Domates soslu makarna
Domates soslu makarna

Vitamin deposu tarçınlı elma kompostosu tarifi

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi, sıcak yaz aylarının kurtarıcısı, harareti alan ve vücut direncini arttıran kompostonun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Hem tatlı ihtiyacını karşılaması hem de sıvı ihtiyacımızı gidermesi bakımından oldukça pratik olan elmalı kompostoyu tarçınla aromalandırıp yemeğin yanında harika bir içecek olarak sunuyoruz. Tarife mutlaka bir göz atın ve bu kolay kompostoyu sofralarınızda misafir edin.

Tarçınlı elma kompostosu
Tarçınlı elma kompostosu

Sofranın yıldızı elmalı sütlü tatlı

30 dakikada hazırlayıp 15 dakikada pişirip servis edebileceğiniz mutfakta en yakın dostunuz olmayı hakeden elmalı sütlü tatlı bu akşamın yıldızı olmayı başaracak cinsten. Bildiğimiz sütlü tatlı muhallebimizi elmalarla birleştirince unutulmaz bir tat ortaya çıktı. Sizde sevdiklerinizle paylaşmak için tarifimize mutlaka göz atın, şimdiden afiyet olsun.

Elmalı sütlü tatlı
Elmalı sütlü tatlı