13.Gün iftar menüsü: Ana yemeğin padişahı patatesli kekikli pirzola

​13.Gün iftar menüsü: Ana yemeğin padişahı patatesli kekikli pirzola
​13.Gün iftar menüsü: Ana yemeğin padişahı patatesli kekikli pirzola

Sıcakların epey hissedildiği bu ramazan ayının on üçüncü günüyle beraberiz. Artık yarısına yaklaşmış olduğumuz için vücudumuz biraz daha alıştı, saatler daha hızlı geçmeye başladı. Mutfakta çok vakit harcayıp zahmetli işlere girmeden de lezzetli yemekler yapmam mümkün. Her gün ‘bugün ne pişirsem?’ diye düşünenler için yine listemizi hazırladık ve sizler için tarifleriyle yazımızda yer veriyoruz. Buyrun beraber bakalım.

Yazın vazgeçilmezi bezelye çorbası tarifi

Lezzetli yemek tariflerinde ilk sırada her zaman olduğu gibi yine çorba yer alıyor. Bugün yaz sebzelerinden yemeklerde de çokca kullanılan bezelye bizim kurtarıcımız oluyor. Yapımı kolay, süresi kısa olan bezelye çorbası demir, bakır, magnezyum gibi sağlık açısından faydalı mineralleri içinde barındırdığı için çok sağlıklı. Güzel görüntüsüyle hem ramazanda hem de ramazandan sonra sofranızda çokça yer vereceğinize eminiz. Şimdi tüm malzemelere, püf noktalarına ve tarifine göz atalım.

Bezelye çorbası
Bezelye çorbası

Fırında patatesli kekikli pirzola tarifi

10 dakikada iftar sofranıza ana yemek hazırlamak ister misiniz? Evet yanlış okumadınız, tam on dakikada hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik bir tarifle karşınızdayız. Kekikli pirzola, sarımsaklı marine edilmiş patatesler fırında eşsiz bir lezzetle biraraya geliyor. İsterseniz tavukla da hazırlayabileceğiniz bu lezzet misafirleriniz için vazgeçilmez olacak.

Patatesli kekikli pirzola
Patatesli kekikli pirzola

Sağlıklı lezzet karabuğday pilavı

Yemeğin tamamlayıcıları pilavlar her daim sofraların aranan yüzü oluyor. Bugün menümüzde biraz klasiklerin dışına çıkarak bulgur ya da pirinç yerine karabuğdayı tercih ediyoruz. Hem çok sağlıklı hem de lezzetli olan karabuğday protein açısından da oldukça zengin. 10 dakikada hazırlayıp 10 dakikada pişirebileceğiniz bu tarifin tüm detaylarına linkten ulaşabilirsiniz.

Karabuğday pilavı
Karabuğday pilavı

Serinleten lezzet havuç yoğurtlama

Menülerin yanına en çok yakışan salatalar ve mezeler olmazsa olmazımızdır. Bu akşam iftara yöresel lezzetlerden havuç yoğurtlama hazırlıyoruz hep birlikte. Minimum malzemeyle pratik bir şekilde hazırlanarak yemeklerin yanına servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Havuç yoğurtlama
Havuç yoğurtlama

Şerbetli fındıklı kadayıf tarifi

Çorbamız, ana yemeğimiz ve mezemizden sonra sıra geldi akşamın en çok beklenen kısmına; tatlımıza… Şerbetli tatlıların içinde en kolay olanı, en pratiği kadayıf tatlısıdır. Ağızda çıtır çıtır dağılan kadayıfların şerbetle buluştuktan sonraki tadı inanılmaz. Fındıkla lezzetini zirveye taşıyarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Şerbetli fındıklı kadayıf
Şerbetli fındıklı kadayıf