14.Gün iftar menüsü: İki tanıdık lezzetin buluşması fırında etli patlıcan bohçası

​14.Gün iftar menüsü: İki tanıdık lezzetin  buluşması fırında etli patlıcan bohçası
​14.Gün iftar menüsü: İki tanıdık lezzetin buluşması fırında etli patlıcan bohçası

Ramazanın on dördüncü gününde iftara ne pişirsem diyenler için yine birbirinden nefis yemek tarifleriyle karşınızdayız. Ramazanın ikinci haftasını tamamlarken bereketli sofralarda lezzetli tüm yemekleri sizler için hazırlamaya çalıştık ve tarifleriyle beraber paylaştık. Yine birbirinden güzel yemek tariflerini sofralarda buluşturmak için sizlere güzel bir menü hazırladık. Hep beraber bu akşamın menüsü için bizi neler bekliyor bir göz atalım.

Sofraların vazgeçilmez çorbalarından tuzlu yoğurt ve erişte

Selçuklu zamanından günümüz mutfaklarına kadar gelen yapımı oldukça kolay bir çorba tarifinde sıra. Özellikle yoğurt çorbalarını sevenler için kolayca hazırlanabilecek oldukça lezzetli bir tarif. Erişte ve yoğurt uyumuyla beraber iftar soframızda güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Şimdi sıra tarifte.

Tuzlu yoğurt ve erişte çorbası
Tuzlu yoğurt ve erişte çorbası

Fırında etli patlıcan bohçası nasıl yapılır?

Çorbamızdan sonra sıra geldi ana yemeğe. Patlıcanın lezzeti her yemeğe çok yakışıyor biz de tariflerimizde sık sık yer vermeye çalışıyoruz. Etlerimizi pişirdikten sonra yağda kızaran patlıcanlarla buluşturara fırına verdikten sonra hem lezzeti hem de görüntüsü aklımızdan çıkmayacak! Görüntüsünün aksine oldukça kolay yapımıyle ile bu güzel tarife gelin beraber bakalım.

Fırında etli patlıcan bohçası
Fırında etli patlıcan bohçası

Fırında mücver nasıl yapılır?

Düşük kalorisi lezzetli sebzelerin biraraya gelmesiyle beraber yemeklerin yanına oldukça yakışan ve tamamlayan herkesin bayıldığı mücver bugünkü menümüzde yer alıyor. Ancak her zaman olduğu gibi kızartarak değil oldukça pratik şekilde fırında pişiriyoruz. İsterseniz üzerine yoğurt servis ederek tamamlayabilirsiniz.

Fırında mücver
Fırında mücver

Kuru dut hoşafı tarifi

Sağlık deposu kuru dut hoşafı bugünkü menümüzün son tarifi. Yaz aylarında ferahlatıcı olarak çok sık tercih edilen hoşaflardan en sağlıklısı ile karşınızdayız. Doğal bir lezzet olan dutun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Kanı temizlemesi, kanseri önlemesi, vitamin deposu olmasının yanında tadıyla da kendine hayran bırakıyor. Tüm malzemeleri kaynattıktan sonra dolapta soğumasını bekleterek akşam iftar sofranızda içinizi ferahlatacak!

Kuru dut hoşafı
Kuru dut hoşafı