15.Gün iftar menüsü: Türk mutfağının harika lezzeti orman kebabı!

15.Gün iftar menüsü: Türk mutfağının harika lezzeti orman kebabı!
15.Gün iftar menüsü: Türk mutfağının harika lezzeti orman kebabı!

Ramazanın on beşinci gününde nefis yemek tarifleriyle yeniden beraberiz. Zaman bir yandan hızla geçerken bir yandan da bu huzurlu ve bereketli ayın yavaş yavaş sonuna yaklaşıyoruz. Birbirinden pratik tariflerin olduğu yemek menülerimizle yine hem sağlıklı hem de kolay tarifleri sizlere sunmaya devam ediyoruz. Bugünkü menümüzde de yine güzel bir çorbayla başlangıç yapıp ardından çok sevilen ve deneyen herkesin bayıldığı tat orman kebabıyla devam ediyoruz. Alternatif olarak böreğimiz ve tatlımızla akşamı sonlandırmadan önce hep beraber menü içeriğimize ve tariflerimize bir göz atalım.

Soğuk semizotu çorbası nasıl yapılır?

Çok kısa sürede hazırlayabileceğimiz özellikle yaz aylarında çok fazla tercih edilen soğuk çorbalardan bugün payımıza düşen yoğurtlu semizotu çorbası… Semizotu hem salatası hem yemeği hem de çorbası ile birçok farklı türde sofralarımızda yer ediniyor. Lezzeti tartışılmaz, faydası ise saymakla bitmez bir sebzedir. Çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz ramazan ayı içinde favoriniz olacak bu çorba için tüm malzemeler, püf noktalar detaylarıyla beraber sayfamızda.

Yoğurtlu semizotu çorbası
Yoğurtlu semizotu çorbası

Orman kebabı tarifi

Türk mutfağının harika lezzetlerinden biri olan, tüm dünyaya ünü salmış orman kebabı ile bu akşamı taçlandırıyoruz. Etlerle beraber sebzelerin harika uyumu ve bezelyenin kattığı lezzetle beraber bu akşam güveçte pişirmeyi uygun gördük ki suyuna rahat rahat ekmek banabilesiniz. Bu nefis yemek tarifini tüm detaylarıyla tarifimizde paylaşıyoruz. Sizi yormadan oldukça lezzetli bir ana yemek istiyorsanız hemen linke tıklayabilirsiniz!

Orman kebabı
Orman kebabı

Çıtır lezzet peynirli ve otlu börek tarifi

Hem sahur sofralarının hem de iftar sofralarının vazgeçilmezi börek; tatlıdan önce son yemeğimiz oluyor bu akşam. Çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz mis gibi peynirli ve otlu börek için az malzeme ve az bir zaman yeterli olurken lezzeti bir o kadar uzun damakta kalıyor. On dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik ve lezzetli börek tarifi için hemen tarifimize bir göz atalım.

Peynirli ve otlu pratik börek
Peynirli ve otlu pratik börek

Çilekli sütlü tatlı tarifi

Yaz aylarında taze çilekle yapılmış sütlü tatlıya kim hayır diyebilir ki? Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz hem tadıyla hem görüntüsüyle iştah açan bir tatlı tarifinde sıra… Şerbetli tatlılara göre daha hafif yemeğin arkasına bir bardak çayla ramazan akşamı sofranıza adeta şenlik gelecek! Küçük büyük herkesin çok seveceği bu tatlı tarifi için tüm detaylar sitemizde.

Çilekli sütlü tatlı
Çilekli sütlü tatlı