18.Gün iftar menüsü: Dumanı üstünde tavuklu perde pilavı

​18.Gün iftar menüsü: Dumanı üstünde tavuklu perde pilavı
​18.Gün iftar menüsü: Dumanı üstünde tavuklu perde pilavı

Ramazan ayının üçüncü haftasını da yavaş yavaş tamamlarken birbirinden nefis yemek tarifleri ile yine hem bu akşamın lezzetli tariflerini paylaşıyor hem de püf noktalarını aktarıyoruz. Tüm bu güzel tarifleri hem ramazan sofralarında hem de sonrasında sevdiklerinizle paylaşarak unutulmaz akşamlar yaşayabilirsiniz. Çorbalar, ana yemekler, tatlılar ve salatalarda beraber hem çok yormadan hem de değişik lezzetleri birarada sunmaya devam ediyoruz.

Taze naneli mercimek çorbası nasıl yapılır?

Yediden yetmişe herkesin severek içtiği, her evde mutlaka pişen mercimek çorbası bu akşamın başlangıcı için bize eşlik ediyor. Taze nane eşliğinde lezzetine lezzet katarak harika bir başlangıç yapabiliriz. Ramazan sofrası için oldukça ideal olan mercimek çorbasını tarifimizde tüm adımları takip ederek ve en kolay şekilde hazırlayabilirsiniz.

Taze naneli mercimek çorbası
Taze naneli mercimek çorbası

Tavuklu perde pilavı nasıl yapılır?

Dumanı üstünde sıcak sıcak yiyebileceğiniz bir pilav tarifiyle karşınızdayız. Siirt’ten doğup ülkemizin her yerinde seveni bulunan bir pilav. Hazırlaması biraz zahmetli olsa da tadına baktığınızda tüm o meşakkatli süreci unutturacak size… Tüm malzemeleri, hazırlık süresi ve püf noktalarıyla tarifine ulaşabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin efendim.

Tavuklu perde pilavı
Tavuklu perde pilavı

Pratik lezzet semizotu salatası

Demir ve kalsiyum bakımından oldukça zengin gücünüze güç katacak bu besin deposu sebzenin en sevilen hallerinden biri salatası. Ramazan ayında sıcaklarla beraber tüketebileceğimiz tadına doyulmaz bir lezzet. İstediğiniz her sebzeyi içine katarak bağışıklık sistemini güçlendiren bu salatanın yapımı da oldukça basit.

Semizotu salatası
Semizotu salatası

Kaymaklı bülbül yuvası tarifi

Şerbetli tatlıların olmazsa olmazlarından biri kaymaklı bülbül yuvası bu akşamın en gözde yemeklerinden biri. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadına baktığınız zaman unutamayacağınız bir lezzet olacak. Yanında kaymağıyla beraber enfes şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz. Taze demlenmiş çayınızla beraber şimdiden afiyet olsun!

Kaymaklı bülbül yuvası
Kaymaklı bülbül yuvası