19.Gün iftar menüsü: Doyurucu etkili Kayseri usulü mantı çorbası

​19.Gün iftar menüsü: Doyurucu etkili Kayseri usulü mantı çorbası
​19.Gün iftar menüsü: Doyurucu etkili Kayseri usulü mantı çorbası

Evet; Ramazan ayının bu yıl da yarısından fazlasını geride bıraktık. Önümüzdeki günler için de tariflerimiz devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu sene de Ramazan bereketiyle geldi diyebiliriz. Her ne kadar 2020 önemli oranda koronavirüs etkisiyle devam ediyor olsa da Ramazan sofralarının bereketi bambaşka… Bugün menümüzde Kayseri usulü mantar çorbası, kıymalı patates dolması ve cevizli yeşil mercimek var. Ayrıca tatlıyı da ihmal etmiyoruz tabii. Tatlı olarak da sultan lokumlu kadayıf tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Sözü çok uzatmadan doğrudan mantar çorbasının tarifiyle başlayabiliriz.

Kayseri mantı çorbası nasıl yapılır?

Ramazan sofralarında en önemli unsurlardan birisi doyuruculuk. Bu durum hem sahur hem de iftar sofraları için geçerli. Zira her ikisinde de tokluk hissinin oluşması ve öğünlerin yeterli protein ve karbonhidrat ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Kayseri usulü mantı çorbası da bu bahsettiğimiz ‘doyuruculuk’ konusunun hakkını kesinlikle veriyor. Yapılışı biraz zor olsa da Lokma tarifleri yanınızda!

Kayseri mantı çorbası
Kayseri mantı çorbası

Kıymalı patates dolması yapılışı

Dolmanın her türlü çeşidi bir emek gerektiriyor. Ama Ramazan sofraları için bu emeğe kesinlikle değer. Farklı bir lezzet denemek isteyenler için kıymalı patates dolmasının tarifini paylaşıyoruz. Efendim nasıl oluyor bu kıymalı patates dolması diyorsanız aşağıdaki bağlantıda tüm ayrıntıları sizlere aktarıyoruz.

Kıymalı patates dolması
Kıymalı patates dolması

Cevizli yeşil mercimek tarifi

Gelelim bugünkü menümüzün üçüncü tarifine, cevizli yeşil mercimek… Şefin Seçimi bu tarif aslında içerisinde bolca vitamin bulunduran yeşil mercimeği temel alıyor. Üstelik yoğurtla birlikte müthiş bir lezet elde ediliyor. Ayrıca yeşil mercimeğin karbonhidrat, potasyum ve demir bakımından da epey zengin olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Cevizli yeşil mercimek
Cevizli yeşil mercimek

Tatlısız olmaz: Sultan lokumlu kadayıf!

Ramazan sofralarında tatlının önemi çok büyük. Ancak aşırı ağır tatlılar yerine daha hafif ve sindirimi kolay olan ‘baymayacak’ tatlılar ve tarifler tercih etmek koşuluyla… Bu noktada sultan lokumlu kadayıf tarifini deneyebilirsiniz.

Sultan lokumlu kadayıf
Sultan lokumlu kadayıf