20.Gün iftar menüsü: Şefin seçimi semizotlu köfte tabağı!

​20.Gün iftar menüsü: Şefin seçimi semizotlu köfte tabağı!
​20.Gün iftar menüsü: Şefin seçimi semizotlu köfte tabağı!

Artık bu yıl da yavaş yavaş Ramazan’ın sonuna doğru yaklaşıyoruz… Ancak tariflerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bugün Anadolu’nun birçok farklı yerinde özel günler için yapılan düğün çorbasıyla başlıyoruz tariflerimize. Yapımı zor olsa da besin değeri ve kalorinin yüksek olmasıyla tercih sebebi olduğunu söylemek mümkün. Yani biraz uğraşıp ortaya leziz bir çorba çıkarmak mümkün. Daha sonrasında semizotu köfte tabağı, bulgurlu soğuk pilav, yeşil erik kompostosu ve vişneli güllaç tarifiyle devam ediyoruz.

Ankara usulü düğün çorbası yapımı

Az önce de detaylarını aktardığımız düğün çorbası aslında birçok farklı yörede özel günlerde yapılıp servis ediliyor. İsminin kaynağı da işte tam olarak bu. 1 saat hazırlanma süresi ve 1.5 saat pişirme süresiyle iftar softaları için epey uygun bir lezzet. Tarifi adım adım takip ederek hazırlayabilirsiniz. Bağlantı aşağıda.

Ankara usulü düğün çorbası
Ankara usulü düğün çorbası

Şefin Seçimi: Semizotlu köfte tabağı

Bugünkü menümüzde de Şefin Seçimi bir yemeğimiz var; Semizotlu köfte tabağı! Bildiğiniz gibi semizotu aslında demir ve kalsiyum bakımından epey zengin. Üstelik yoğurt ve köfteyle bir araya geldiğinde bu hem lezzet hem de doyuruculuk oranı da artıyor. Yani aslında iftar sofrası için epey uygun.

Semizotlu köfte tabağı
Semizotlu köfte tabağı

Oldukça kolay bir tarif: Bulgurlu soğuk pilav

Soğuk bulgur pilavını bilmeyenler için lezzetini kısaca tarif etmek gerekirse, kısıra benzetebiliriz. Daha çok ara öğün şeklinde tercih edilebilecek lezzet bu menüye çok uygun çünkü menüdeki diğer yiyeceklerle birbirini çok güzel tamamlıyor. Çok fazla vaktinizi almadan 10 dakika hazırlanma ve 15 dakika pişme süresiyle maksimum 30 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarifin yapımı da oldukça kolay.

Bulgurlu soğuk pilav
Bulgurlu soğuk pilav

Yeşil erik kompostosu yapımı

Köfte tabağı ve soğuk pilavla birlikte yeşil erik sevenleri de düşünüp komposto tarifi veriyoruz. Yeşil eriği ekşi olması nedeniyle yiyemeyen birçok kişi de aslında bundan dolayı komposto şeklinde tüketmeyi daha uygun görüyor. Özellikle bağırsakları çalışmaya yardımcı olan bu meyvenin komposto tarifini aşağıda paylaşıyoruz.

Yeşil erik kompostosu
Yeşil erik kompostosu

Vişneli güllaç tarifi

Son olarak tatlıya geliyoruz. Ramazan denildiğinde akla ilk gelen tatlılardan biri olan güllaç, daha önceki menülerde de paylaştığımız tarifler arasında. Ama Ramazan’da sık tüketildiği için bir menüye daha yerleştirmeyi doğru bulduk. Efendim buyrun size lezzetli mi lezzetli vişneli güllaç tarifi.

Vişneli güllaç
Vişneli güllaç