22.Gün iftar menüsü: Farklı dolma tarifi ile domates dolması

​22.Gün iftar menüsü: Farklı dolma tarifi ile domates dolması
​22.Gün iftar menüsü: Farklı dolma tarifi ile domates dolması

Artık son dilimine yaklaştığımız ramazan ayından günleri birer birer uğurlamaktayız. Yavaş yavaş bayram heyecanı her yanımızı sararken akıllardaki en önemli soru yine ne pişirsem oluyor… Sizi fazla düşündürmeden bugünün menüsündeki yemeklere bir göz atalım. Yöresel çorbamızdan, domates dolmamıza, böreğimize ve şerbetten tatlımıza kadar dolu dolu bir sofra olacak. Evet kollarımızı sıvadıktan sonra hızlıca hazırlıklara başlayalım ve sizin için derlediğimiz tariflere beraber bir bakalım.

Yöresel lezzet toyga çorbası nasıl yapılır?

Orta Asya’dan Anadolu’ya gelerek sofralarımıza konuk olmuş toyga çorbasını bugünün ilk yemeği olarak menümüze ekliyoruz. Ana vatanı olan Özbekistan’da ister soğuk ister sıcak olarak servis edebilirsiniz. Halk tarafından çok sevilen ve sıkça tercih edilen bir çorbadır. Kemik suyuyla yaparak oldukça lezzetli ve sağlık açısından faydalı hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Toyga çorbası
Toyga çorbası

Domates dolması nasıl yapılır?

Klasik tatlardan vazgeçmeden domatesle güzel bir dolma hazırlayarak ana yemeğimizi hazırlıyoruz. Bildiğimiz dolma içini bu sefer domastelere doldurarak harika bir tat elde ediyoruz. Domatesleri çok ince bırakmadan kısık ateşte pişirebilirsiniz. Yaklaşık 40 dakikada hazırlayabileceğiniz çok pratik bir yemek. Tarifleri, ölçüleriyle malzemelerin hepsine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Domates dolması
Domates dolması

Unlu börek tarifi

Hem iftar sofralarında hem de sahur sofralarında tercih edebileceğiniz pratik bir börek tarifiyle karşınızdayız. Çıtır çıtır şahane börekler hem pratik hem de oldukça lezzetli. Lor peyniri, maydanoz ve dereotuyla beraber incecik yufkalarla hazırlayıp fırına verebilirsiniz. Çok beğeneceğinize eminiz.

Unlu börek
Unlu börek

Fesleğenli reyhan şerbeti tarifi

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi güzel bir şerbet hazırlıyoruz bu akşam. Tadı yumuşacık, içinizi ferahlatacak bir içecek. Kokusuna hayran olduğumuz fesleğeni ve reyhanı birleştirerek birbirine çok yakışan bu iki tadı harmanlıyoruz. Yaklaşık 10 dakikada hazırlayabileceğiniz oldukça pratik olan bu tarif için malzemelerimiz ve ölçüsünü hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Fesleğenli reyhan şerbeti
Fesleğenli reyhan şerbeti

İncir dolması nasıl yapılır?

Evet geldik akşamın son yemeği olan herkesin dört gözle beklediği tatlımıza. Daha önce muhtemelen denemediğiniz, ama yediğinizde tadına bayılacağınız bir tatlı tarifiyle geldik. Kadim şehirlerimizden biri olan Bursa’ya özgü bu tatlının hazırlık süreci ise çok basit. Sizi hiç yormadan pratik bir tatlı tarifi ile bu akşamı da sonlandırıyoruz. Şimdiden hepinize afiyet olsun!

İncir dolması
İncir dolması