23.Gün iftar menüsü: İtalyan mutfağından patlıcanlı spagetti

​23.Gün iftar menüsü: İtalyan mutfağından patlıcanlı spagetti
​23.Gün iftar menüsü: İtalyan mutfağından patlıcanlı spagetti

Ramazanın yirmi üçüncü günü ile Lokma’da yine sizlerleyiz. Son bir haftanın içine girmiş bulunuyoruz. Bu zamana kadar birbirinden nefis yemek tarifleriyle sofralarınıza konuk olduk. Bugün de pratik çorbalar, ana yemekler ve tatlılarla beraber enfes bir sofra hazırlıyoruz. Çorba, tatlı ve ana yemeğimiz haricinden bugün bir de güzel bir ayran tarifi hazırlıyoruz. Şimdi hazırsak yavaş yavaş tüm tarifleri paylaşmaya başlayabiliriz. Şimdiden Allah kabul etsin.

Kıymalı şehriye çorbası nasıl yapılır

Menümüzün ilk yemeği kıymalı şehriye çorbası. Herkesin bayılarak yediği şehriye çorbası ramazan sofralarında da besleyici yönüyle çok fazla tercih ediliyor. Kıymaları güzelce kavurduktan sonra isterseniz tel şehriye isterseniz arpa şehriyeyle tercih edebilirsiniz. Ek olarak içerisine koyduğumuz nohutlarla da daha güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler için çok faydalı olan bu çorbanın tüm malzemeleri ölçüleriyle beraber tarifimizde bulabilirsiniz.

Kıymalı şehriye çorbası
Kıymalı şehriye çorbası

Patlıcanlı spagetti tarifi

Sofraların baş tacı makarna bugünkü iftar soframızın ana yemeği. Domates sosuyla hazırladığını makarnayı herkesin çok sevdiği patlıcanlarla bir araya getiriyoruz. Fesleğenle de ekstra tat kazandırdığımız spagetti tarifinin tüm detaylarına linkimizden ulaşabilirsiniz. Bu pratik patlıcanlı yemek tarifini hazırlamak ise yalnızca yirmi dakikanızı alıcak.

Patlıcanlı spagetti
Patlıcanlı spagetti

Dereotlu taze baharatlı pratik ayran tarifi

Hem ramazan sofralarında hemde ramazandan sonra sıcak yaz akşamlarında serinlemek için çok pratik bir ayran tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bildiğimiz taze ayranı baharatla birleştirerek harika bir tat elde ediyoruz. Özellikle değişik tatlara açık ve yeni tatlar denemeye bayınlarla için kaçırılmaz bir fırsat. Naze, dereotu, limon kabuğu ve labne peyniriyle 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu muhteşem lezzet için sizi tarifle baş başa bırakıyoruz.

Dereotlu taze baharatlı pratik ayran
Dereotlu taze baharatlı pratik ayran

Sofranın yıldızı cevizli şerbetli tatlı

Bayrama yaklaşırken farklı tatlı tarifleriyle seçenekleri artırmaya çalışıyoruz. Bugün menümüzde ise cevizli şerbetli tatlı var. Şerbetli tatlıların Türk mutfağında yeri ayrı, bizde herkesin ne kadar çok sevdiğini bildiğimiz için bugün menümüzde yer verdik. Hem ağzımız tatlansın, hem enerjimiz yerine gelsin hem de iftardan sonra çayla güzel bir keyif yapmak için buyrun tarife!

Cevizli şerbetli tatlı
Cevizli şerbetli tatlı