25.Gün iftar menüsü: Enfes tat tavuklu sultan kebabı

​25.Gün iftar menüsü: Enfes tat tavuklu sultan kebabı
​25.Gün iftar menüsü: Enfes tat tavuklu sultan kebabı

Bugün iftar menümüzde yine birbirinden güzel yemekleri sizler için derledik. Lokma.net olarak olarak binlerce güzel tarif arasından seçim yapmakta karar veremiyoruz. Hepsi birbirinden güzel, pratik ve denemenizi istediğimiz yemek tarifleri! Bu yüzden ramazan ayından sonrada mutlaka hem günlük yemekleriniz hem de özel davetleriniz için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın. Evet gelelim bugünün menüsüne. Listemizde bugün çorba, ana yemek olarak sultan kebabı, patlıcanlı yoğurtlu ezme ve içimizi ferahlatacak bir soğuk çay tarifi mevcut. Öyleyse sırasıyla gelin bu nefis yemek tariflerini daha yakından inceleyelim.

Domatesli arpa şehriye çorbası tarifi

Özellikle kış aylarının en çok tercih edilen çorbasını bu akşam listemize aldık. Yaz iyice gelmeden bu güzel lezzeti bir kez daha ramazan soframızda ağırlamak istiyoruz. Yapımı çok kolay, lezzeti harika bu çorbanın besleyici özelliği de oldukça fazla. Çocuklar için oldukça fazla tercih edilen bu çorbaya gerekli malzemeler ise her evde bulunabilecek türden. Domates, biber ve arpa şehriye ile harikalar yaratmaya hazırsanız hemen tarife geçelim.

Domatesli arpa şehriye çorbası
Domatesli arpa şehriye çorbası

Enfes tat tavuklu sultan kebabı

Bu akşam ana yemeğimizde ise kebap tarifimiz var. Ancak bu kebap bildiklerimizden biraz farklı. Tavuk etinden hazırladığımız bu kebap tam sultanlara göre… Sebzelerle sotelenmiş tavuğumuz beşamel sosla zenginleşip ardından ince bir yufka ya da milföy hamuruyla fırında tüm lezzetini alıyor. Dışı çıtır çıtır içi lezzet dolu bu tarif çok havalı! Tadan herkesin beğeneceğine çok eminiz! Bu nefis yemek tarifi sizi çok yormadan enfes bir tat ortaya çıkaracak. Şimdiden afiyet olsun efendim.

Tavuklu sultan kebabı
Tavuklu sultan kebabı

Pratik patlıcanlı yoğurtlu ezme tarifi

Çok sevdiğimiz patlıcan ve sofralardan eksik olmayan yoğurdu bir araya getirdik. Birbirine çok yakışan bu iki lezzet aslında ana yemek olarak bile tercih edilebilir. Ancak biz bugün sultan kebabımızın yanına güzel bir alternatif olarak hazırladık. Oldukça pratik ve kolay hazırlanan bu tarif için on dakika ayırmanız yeterli.

Patlıcanlı yoğurtlu ezme
Patlıcanlı yoğurtlu ezme

Şeftalili soğuk çay nasıl yapılır?

Evlerinizde pratik ve kolay bir şekilde şeftalili soğuk çayyapmayı kim istemez… Oldukça basit hem de içimizi ferahlatacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Farklı lezzetlerle aromalandırdığımız ve tadına tad kattığımız bu tarif için tüm malzemeleri ve detayları sizkler için paylaştık. Şimdiden afiyet olsun!

Şeftalili soğuk çay
Şeftalili soğuk çay