27.Gün iftar menüsü: Sebzeyle etin buluşması biberiyeli bezelyeli pirzola

​27.Gün iftar menüsü: Sebzeyle etin buluşması biberiyeli bezelyeli pirzola
​27.Gün iftar menüsü: Sebzeyle etin buluşması biberiyeli bezelyeli pirzola

Bugünün iftar menüsüyle yine beraberiz. Birbirinden güzel yemek tarifleri, tam ölçülerle tarifler ve püf noktaları sizler için derledik. Başlangıç olarak çorba, tadını asla unutamayacağınız bezelyeli pirzola klasiklerin dışına çıktığımız bir tat sarımsaklı pilav ve son olarak fındıklı keşkül tarifi ile karşınızdayız. Son günlerine geldiğimiz bu ramazan ayında tüm tariflerimize hep beraber göz atalım.

Fasulyeli sebze çorbası tarifi

Sağlıklı ve besleyici tarif arayanlar için harika bir lezzet sunuyoruz ilk olarak. Yüksek oranda lif içeren bu çorba aynı zamanda birçok vitamin ve mineral bulundurmaktadır. Birbirinden farklı sebzelerin bir araya gelerek oluşturduğu bu harika lezzet metobolizmayı da oldukça hızlandırıyor. Bu farklı ve oldukça sağlıklı çorba tarif için tüm detaylar Lokma.net’de.

Fasulyeli sebze çorbası
Fasulyeli sebze çorbası

Biberiyeli bezelyeli pirzola tarifi

Her lokmada ayrı bir lezzet ve aromayla karşılaşacağınız bi ana yemek tarifiyle sizlerleyiz. Biberiye ve etin birbirine olan uyumunu hepimiz biliyoruz… İçerisine bezelye, pirzola ve birazda patates katarak tam iftar sofralarına yakışır bir tarif hazırladık. Bu nefis yemek tarifinin tüm detaylarına linkten ulaşabilirsiniz.

Biberiyeli bezelyeli pirzola
Biberiyeli bezelyeli pirzola

Farklı bir lezzet sarımsaklı pilav

Klasik pirinç pilavına farklı bir aroma katarak iyice lezzetlendirdik. Tavuk suyuyla yapacağımız bu pirinç pilavı için ek olarak sarımsağın müthiş lezzetinden faydalanıyoruz ve ortaya çok müthiş bir tat çıkıyor. Tane tane dökülen pirinçler ana yemeğimiz bezelyeli pirzolanın yanına çok yakışacak şimdiden afiyet olsun.

Sarımsaklı pilav
Sarımsaklı pilav

Fındıklı keşkül nasıl yapılır?

Geldik bu akşamın son tarifi olan tatlımıza. Bugün iftar menüsünde fındıklı keşkülümüz var. Sütlü tatlı dediğimizde aklımıza ilk gelen tatlılardan biri olan keşkül hem lezzetli hem de hafif tatlılarından biri. Özellikle ramazan aylarında da çok tercih edilerek iftar sofralarını adeta şenlendiriyor. Keşkül nasıl yapılır? Tarifin malzemeleri, hazırlık aşamaları, yapılış süresi, besin ve kalori değerleri bütün püf noktalarıyla Lokma’da!

Fındıklı keşkül
Fındıklı keşkül