29.Gün iftar menüsü: Düşük kalorili yemeklerin baş tacı taze fasulye

​29.Gün iftar menüsü: Düşük kalorili yemeklerin baş tacı taze fasulye
​29.Gün iftar menüsü: Düşük kalorili yemeklerin baş tacı taze fasulye

Hızla geçen mübarek ramazan ayının artık son günlerinden birindeyiz. Hızla geçen bir ay boyunca her akşam farklı farklı birbirinden güzel yemek tarifleriyle sizlerle tariflerimizi paylaştık. Başlangıç olarak çorbalarımız, ana yemeklerimiz ve birbirinden farklı içecek tarifleri, salatalar ve son olarak tatlılarla sizlerin her akşam ne pişirsem sorusuna cevap vermeye çalıştık. Bu akşam iftar menümüzde de yine nefis yemek tarifleri mevcut. Çorba ana yemek komposto ve tatlıyla çok şık bir sofra hazırlıyoruz. Hazırsak başlayalım.

Bademli tavuk çorbası nasıl yapılır?

Türk mutfağında sıkça tükettiğimiz tavuğun hem çorbası, hem yemeği hemde tatlısı oldukça tercih edilmektedir. Bu akşam ise çok faydalı mineral ve vitamin bakımından çok zengin, sağlıklı tavuk çorbası yapıyoruz. Çorbanın içine kattığımız bademler ise tadına tat katıyor ve lezzetiyle adeta unutulmayacak bir tat bırakıyor. Tarifi için hemen detaylara bakalım.

Bademli tavuk çorbası
Bademli tavuk çorbası

Taze fasulye tarifi

Hafif, besleyici ve çok sağlıklı bir sebze fasulyenin yemeğini yapıyoruz bu akşam. Zeytinyağlısı, turşusu ve sıcak yemeğiyle her daim favorimiz. Kolay yapımıyla ve harika sunumuyla bu akşam hem gözünüzü doyuracak hem de karnınızı. Taze fasulyenin tüm püf noktaları, malzemeleri ve detaylarıyla tarifimize ulaşabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Taze fasulye
Taze fasulye

Tavuk suyuna mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Her evde mutlaka pişen, iftar sofralarında da mutlaka yer verdiğimiz bulgur pilavını bu sefer yeşil mercimekle birleştiriyoruz. Tavuk suyuyla da güzelce pişirerek oldukça lezzeti bir hale getiriyoruz. Hızlıca hazırlayabileceğiniz ve pilavınız pişerken diğer yemeklerle ilgilenebileceğiniz nefis yemek tarifi için sizi Lokma’ya bekliyoruz.

Tavuk suyuna mercimekli bulgur pilavı
Tavuk suyuna mercimekli bulgur pilavı

Serinletici lezzet böğürtlen kompostosu

Rengiyle ilk baktığında bizi büyülemeye yeten böğürtlen kompostosu tarifini ramazanın son günlerinde tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Her damak tadına uygun bu nefis lezzetin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Vitamin bakımından çok zengin bu içecek aynı zamanda kanınızı da temizliyor. Hem iftar sofrasında hem de sahurda tüketebileceğiniz içeceğin tüm detayları ve püf noktalarını hemen paylaşıyoruz.

Böğürtlen kompostosu
Böğürtlen kompostosu

Evde çıtır tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Hepimizin çok sevdiği sokak lezzetlerinden biri olan tulumba tatlısını bu kez evde deniyoruz. Çıtır çıtır hamuru şerbetle buluştuktan sonra ne kadar lezzetli olduğuna inanamayacaksınız. Yapımı çok kolay olan bu tatlı bundan sonra mutlaka favorilerinize girecek. Özel davetlerde, kalabalık sofralarda sıkça tercih edebilirsiniz.

Çıtır tulumba tatlısı
Çıtır tulumba tatlısı