29. Gün iftar menüsü: Saray mutfağından lezzetler günü!

29. gün iftar menüsü
29. gün iftar menüsü

Ramazan ayının bitmesine son 1 gün kaldı. Yarın arife günü. İçlerde huzurlu bir burukluk var. Lokmacığınız bugün özellikle misafir ağırlayan sofralara özel yemekler seçti! Ekşili incik, vişneli yaprak sarma, bülbül yuvası... Tariflerin tüm püf noktalarını anlatıyor olacağız.

İÇİNDEKİLER

Çeşmi nigar çorbası

Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bu harika çorba diğer adıyla terbiyeli mercimek çorbasıdır. Mercimek çorbasına boyut atlatan çeşmi nigar çorbası tarifi sitemizde!

Ekşili incik

Tam bir davet sofrası yemeği olan ekşili incik tarifini bir de bizim tarifimizle deneyin. Kuzu etine çok yakıştırdığımız limon ve zencefil bu tarifin lezzetine lezzet katıyor! Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yoğurtlu bulgur köftesi

Yapılışı biraz zahmetli olsa da yedikten sonra "zahmetine katlanırım Lokmacım" diyeceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Biz sarımsaksız yoğurtla servis ettik ancak siz sarımsak kullanarak çok daha lezzetli bir bulgur köftesi yapabilirsiniz.

Cevizli vişneli sarma

Osmanlı mutfağının bilindik lezzetlerinden olan vişneli sarmaya Lokma yorumu geldi! Cevizle harmanladığımız iç pilavımızı bir de böyle deneyin.

Bülbül yuvası

Türk mutfağının klasikleşmiş şerbetli tatlılarından olan bülbül yuvasını biz fıstık ile yaptık. Sizler de ister fındık isterseniz de cevizle yapın! Ama siz siz olun bu tatlıyı mutlaka deneyin.