2.Gün iftar menüsü: Pratik yemek tarifinde limonlu sarımsaklı tavuk

Nefis iftar menülerinde 2. gün.
Nefis iftar menülerinde 2. gün.

Ramazan ayının ilk gününü geride bırakarak ikinci güne merhaba diyoruz. Aynı sofralarda buluşamıyor olsak bile kalplerimiz bir... Ramazan coşkusunu birlik ve beraberlik içinde hepimiz hissediyoruz. İlk günün yemek tariflerini paylaştıktan sonra bugün yine nefis iftar menüleri ile karşınızdayız. Yemek yapmanın en zor kısmı ne yemek yapılacağını bulmak biliyoruz. İşte ‘iftara ne yemek yapsam?’ dediğiniz anda sizin için buradayız. Şimdi gelelim bugünün pratik yemek tariflerini yapılışlarıyla beraber incelemeye.

Yoğurtlu çerkez çorbası nasıl yapılır?

Ramazan ruhuna uygun olarak geleneksel tatlar oldukça fazla tercih ediliyor. En az ana yemek kadar lezzetli ve doyurucu olan özel günlerin yıldızı ‘yoğurtlu çerkez çorbasını’ soframızın ilk yemeği olarak ağırlıyoruz bugün. Daha önce denemediyseniz hem mutlaka şans vermelisiniz. Oldukça besleyici, vitaminli ve lezzetli olan bu çorba iftar yemekleri için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Kolay yapımıyla zahmetsiz ve sağlıklı bu tarifi hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Yoğurtlu çerkez çorbası
Yoğurtlu çerkez çorbası

Ana yemek: Sarımsaklı tavuk!

Şimdi gelelim soframızın ana yemeğine. Tavuk birçok farklı lezzetle harmanlanarak ortaya farklı tatlar çıkardığını biliyoruz. Şimdi gelelim limon ve sarımsak sosuyla birleşimine. Çok kısa sürede hazırlanan pratik bir lezzet olmasının yanı sıra hafif olmasıyla da ramazan ayında oldukça fazla tercih ediliyor. Bol tereyağlı bu pratik yemek tarifine linkten ulaşabilirsiniz.

Limonlu sarımlaklı tavuk
Limonlu sarımlaklı tavuk

İftar menüsünün olmazsa olmazı: Taze otlu pirinç pilavı yapımı

Tavuğun yanına çok yakışan pirinç pilavı olmadan olmaz… Ancak bu pilav klasik pirinç pilavından biraz farklı. İçerisinde dereotu, taze sarımsak ve maydanoz gibi sağlıklı besinlerle birleşerek bambaşka bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Değişik iftar menüleri için güzel bir alternatif olması yanı sırası hazırlaması da oldukça kolay. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek aynı zamanda iftar menüsü için oldukça uygun olan ‘taze otlu pirinç pilavının’ tarifi hemen aşağıda!

Taze otlu pirinç pilavı
Taze otlu pirinç pilavı

Ramazan tatlısı tarifleri: Çıtır kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?

Gün boyu nefis terbiyesi yaparak iftar saatini beklediğimiz bugünlerde tatlılar oldukça önem taşıyor. Ana yemekle dengeli, kan şekerini yükseltecek hem damak tadına hitap eden hem de göz doyuran ‘çıtır kadayıflı muhallebi’ bu akşamın gözdesi olacak. Kadayıf ile muhallebinin nefis uyumu, fındıklarla enerji deposu olan bu tatlı iftar sonrası çayla sizi adeta huzura kavuşturacak. Kalori değeriyle de oldukça düşük olan bu tatlının en güzel hali için tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Çıtır kadayıflı muhallebi
Çıtır kadayıflı muhallebi