30 dakikada hazır birbirinden nefis 10 tarif

30 dakikada hazır birbirinden nefis tarifler
30 dakikada hazır birbirinden nefis tarifler

Tatlısından, tuzlusuna, sağlıklısından, bol kalorili kaçamağına damak tadınıza ve aradığınıza en uygun tarifi bulmak için yapmanız gereken tek şey lezzetlerine kefil olduğumuz bu enfes tariflerimizden dilediğinizi seçmek ve yalnızca 30 dakikanızı ayırmak, şimdiden afiyet olsun!

Çat kapı gelen misafire, aniden bastıran açlık hissine, ….. olsa da yesek ataklarında ne yapacağını şaşıran sadece biz olamayız değil mi? Özellikle çalışan bireylerin zaman problemi hayatlarını etkileyen en önemli unsurlardan biri iken bu zamansızlığın mutfakları etkilememesi mümkün mü? Elbette hayır.

‘Lokmacım madem sen de bu dertten muzdaripsin bize şöyle yarım saatte hazırlanabilecek birbirinden nefis tariflerin vardır değil mi?’ diye içinden geçiren herkes derin bir oh çekebilir. Pratik lakin pek de damak tadımıza hitap etmeyen tarifleri rafa kaldırma vakti geldi çünkü Lokmacığınız bu soruna el attı ve bu başlık altında yiyenleri asla 30 dakikada hazırladığınıza inandıramayacağınız leziz tarifleri sizler için derledi.

Siyez unlu kıtır

Aniden bastıran açlık hissi bazen bizi yanıltıyor olabilir. Sürekli atıştırmak farketmeden bir alışkanlık haline geldiğinde bu alışkanlığımızdan vazgeçemiyorsak yapabileceğimiz en doğru şey sağlıklı atıştırmalıklara yönelmek. Tam da bu durumlar için size yarım saatte hazırlayabileceğiniz son derece sağlıklı bir atıştırmalık önerimiz var desek?

Atıştırmalıkların yıldızı; siyez unlu kıtır tarifi

Renkli karnabahar tabağı

Karnabaharı sevmeyen herkese son derece renkli ve lezzetli versiyonuyla karnabahar sevdirmeye oldukça kararlıyız. İşten eve yorgun argın geldiğinizde dışarıdan bol kalorili hazır yiyecekler söylemektense hem sağlığınızı hem cebinizi düşünerek mutfağa girmek için son derece pratik ve nefis bu tarifimizi şöylece bırakalım.

Karnabaharla barışma vakti; renkli karnabahar tabağı tarifi

Fırında patates ve havuçla dip sos

‘Lokmacım dizi ve film keyiflerine cips ne de güzel eşlik ediyor bir bilsen…’ diyenler hazır ve sağlıksız cipslerle vedalaşmaya başlasın çünkü dip sosuyla beraber son derece sağlıklı ve nefis cipsinizi hazırlamak yalnızca 30 dakika.

Hazır cipslere veda; fırında patates ve havuçla dip sos tarifi

Fırında vanilyalı elma

Tatlı krizleri için oldukça sağlıklı ve son derece pratik bu tarifimizle, en sık tükettiğimiz meyvelerden biri olan elmayla daha yakın bir bağ kurmaya var mısınız? Kokusuyla evleri, lezzetiyle damakları şenlendirecek bu tarifimize mutlaka şans verin.

Elmanın en leziz hali; fırında vanilyalı elma tarifi

Çikolata ve fındıklı kruvasan

Canınız ansızın kruvasan çektiğinde hamuru mayalandırmak bile başlı başına zaman alıyor değil mi? Tüm zahmetinden uzak tamı tamına 30 dakikada hazır olan kruvasan tarifimizden önce kalkıp kruvasan yapmaya karar vermek pek basit olmasa da işler artık çok kolay.

O bir Fransız; çikolata ve fındıklı kruvasan tarifi

Hapısa tarifi

Yöresel bir lezzetin yarım saatte hazırlanabiliyor olması epey tuhaf değil mi? İşin içine gelenekselleşmiş lezzetler girdiğinde kafamızda beliren o uzun süreler Kahramanmaraş’ın olmazsa olmazı hapısa için geçerli değil. Az malzemeli ve son derece pratik bu nefis tatlıyla tanışmanın tam vakti.

Maraşlı; hapısa tarifi

Körili sebzeli noodle

Her daim farklı lezzetlere açık, yeni tatları keşfetmekten haz duyan Lokma ailesine yarım saatte farklı coğrafyaların en meşhur lezzetlerinin bir araya gelerek ortaya çıkardığı bir lezzet şölenini sofralarına taşıyabileceklerini söylesek? Tarif bizden, zahmeti sizden...

Kültür mozaiği; körili sebzeli noodle tarifi

Tulum peynirli mantarlı makarna

Makarna son derece pratik ve bir o kadar da doyurucu olduğundan dar zamanlarda en büyük kurtarıcılarımızdan biri. Özellikle eğitim hayatında bir süre öğrenci evinde yaşamış herkesin profesör olduğu makarna çeşitlerine yarım saatte İtalyan restoranında makarna yiyormuş hissi yaratacak bu tarifimizle bir yenisini de biz ekleyelim.

Makarna profesörleri; tulum peynirli mantarlı makarna tarifi

Lavaştan kayseri yağlaması

Kayserililerin ve ağzının tadını bilenlerin başlığı görür görmez iştahlarının kabardığına eminiz. Kayseri yağlaması geleneksel mutfağımızın en ama en özel lezzetlerinden biri olma unvanını yıllardır bu lezzeti sadece yarım saatte sofralarınızda görmek artık hayal değil.

Lokma'dan inciler; lavaştan kayseri yağlaması tarifi

Brokoli köftesi

Ve liste sonu ‘Lokmacım ben en dar vakitlerde dahi sağlıklı beslenmeyi elden bırakmam’ diyen sağlıklı beslenmeye gönül vermiş bir tanecik okurlarımızın. Sağlıklı mı sağlıklı olmasının yanı sıra lezzetiyle de anne köftelerinin tahtını sallayacak brokoli köftemiz için yalnızca 10 dakikaya ihtiyacımız var.

Sağlıklı beslenmeye giriş; brokoli köftesi tarifi