30.Gün iftar menüsü: Son günün efendisi kuzu külbastı

​30.Gün iftar menüsü: Son günün efendisi kuzu külbastı
​30.Gün iftar menüsü: Son günün efendisi kuzu külbastı

Evet bir yanımız oldukça buruk bir şekilde mübarek ramazan ayının son iftarı için menü hazırlığımızı yaptık… Dün son kez sahura kalkanlar için bu akşam son kez iftar sofrası kuruluyor bir dahaki ramazana kadar. Ramazanın ilk gününden itibaren paylaşmış olduğumuz menülerle yanınızda olmaya çalıştık, sizlerde denediğiniz tarifleri bize gönderdiniz ve hep beraber ramazan ruhunu bu atmosferde yaşatmış olduk. Sizler için derlemiş olduğumuz menüleri tarifleriyle beraber paylaştık ve ramazan ayında ne pişirsem sorunuza cevap vermeye çalıştık. Bu bir ay boyunca bizlerle olduğunuz, nefis yemek tariflerimizi mutfaklarınızda pişirip sofralarınızda bizi ağırladığınız için çok teşekkür ederiz. 2020 yılının ramazan ayında son gün menüsü sizler için Lokma’da.

Kıymalı soğanlı yayla çorbası tarifi

Evet son akşamın ilk yemeği olarak başlangıcı yine çorbayla yapıyoruz. Anadolu’nun geleneksel çorbalarından biri her mevsim tükettiğimiz yayla çorbasına farklı bir yorum katarak biraz daha lezzetlendirmeye çalıştık. Hem çok doyurucu hem de çok lezzetli bu soğanlı yayla çorbası için hemen hazırlıklara başlayın ve kolay tarifiyle mutfağınız mis gibi koksun!

Kıymalı soğanlı yayla çorbası
Kıymalı soğanlı yayla çorbası

Marine edilmiş külbastı nasıl yapılır?

Lokum kıvamındaki kuzu etlerini harika bir aromayla marine ederek iftar soframıza harika bir yemek hazırlıyoruz. Sarımsak, taze kekik, taze biberiye ve kimyonla beraber marine edilerek eşsiz aroma ve lezzetiyle bizi kendisine hayran bırakıyor. Kuzu külbastıiçin tüm malzemelerimiz, ölçüleriyle beraber size özel püf noktalarda sitemizde bulabilirsiniz.

Patatesli ıspanaklı arpa şehriyenin püf noktası

Ana yemeklerin yanına olmazsa olmazımız pilav her daim sofralarımızda yerini alıyor. İster pirinç pilavı isterseniz de bulgur pilavı çok tercih ettiğimiz türlerden ikisi. Ancak farklı tat arayanlar için hem lezzetli hem de kolay olsun diyorsanız bu tarif tam size göre. Patatesli ve ıspanaklı arpa şehriyeyle harik bir pilav yapıyoruz. Kolayca hazırlayıp kısa sürede pişirebileceğiniz pilav için tüm detayları hemen paylaşıyoruz.

Muzlu supangle tarifi

Son akşamın son yemeği ile bugünü noktalıyoruz artık. Bayram tatlısından önce hafif ama lezzetli bir muhallebi tatlısını sizin için seçtik ve bugünkü menümüze ekledik. Yediden yetmişe herkesin sevdiği ve mutluluğumuza mutluluk katacak bu nefis tatlı tarifi için tüm detaylar, supanglenin nasıl yapıldığı, malzemelerle beraber Lokma’da sizi bekliyor.