4.Gün iftar menüsü: Sofranın yıldızı, tas kebabı!

​4.Gün iftar menüsü: Sofranın yıldızı, tas kebabı!
​4.Gün iftar menüsü: Sofranın yıldızı, tas kebabı!

Günler çok çabuk geçiyor, sıra geldi Ramazan ayının 4.gün tariflerine… Bugün yine lezzetli mi lezzetli tariflerimiz var. Her menüde olduğu gibi yine olmazsa olmaz çorba tarifiyle başlıyor, daha sonrasında ana yemek olarak tas kebabına geçiyoruz. Nefis yemek tarifleri köşemizde iftar sofralarının olmazsa olmazlarından pirinç pilavı da yer alıyor. Tabii ki çoğu zaman olduğu gibi menüyü güzel bir tatlıyla sonlandırıyoruz. Lafı fazla uzatmadan pratik yemek tariflerine geçelim.

Hızlı çorba: Kırmızı mercimekli alaca çorba

Kırmızı mercimekli alaca çorba Gaziantep’te epey meşhur. Daha önce de detaylı şekilde tarifini paylaştığımız bu çorba epey doyurucu. Yani aslında iftar sofralarında servis ederken çorbayı az doldurmakta yarar var. Hatta Gaziantep’te ana öğün olarak da tercih edilebiliyor… Tarifi aşağıda bulabilirsiniz, şimdiden afiyet olsun…

Kırmızı mercimekli alaca çorba
Kırmızı mercimekli alaca çorba

Tas kebabı yapımı

Ramazan ayında bolca tercih edilen ana yemeklerden biri de tas kebabı. Üstelik epey kolay ve pratik hazırlanabilen bir ana yemekten bahsediyoruz. Kolay ve lezzetli yemek tarifi arayanlar için aşağıdaki bağlantı faydalı olacaktır. ‘Bugün ne pişirsem?’ derdine düşenler için de birebir.

Tas kebabı
Tas kebabı

Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?

Tane tane pirinç pilav yapmak için dikkat etmek gereken bazı unsurlar var. Ama Lokma sizin için ana yemek tarifleri paylaşmaya devam ediyor. Ramazan iftar menülerinin vazgeçilmezlerinden biri olan pirinç pilavını sebzeli, nohutlu, mısırlı ve şehriyeli şekilde de hazırlayabilirsiniz.

Pirinç pilavı
Pirinç pilavı

Gelelim tatlıya: Cevizli kalburabastı tarifi

İftar yemek tarifleri arasında tatlıların da payı büyük. Zira çorba, ana yemek ve sulu yemek derken en son sıra tatlılara geliyor. Ramazan için daha çok hafif tatlılar tercih edilse de aslında menüye bağlı olarak bunu çeşitlendirmek mümkün. Bugüne özel olarak cevizli kalburabastı tarifini paylaşıyoruz.

Cevizli kalburabastı
Cevizli kalburabastı