Arife günü iftar menüsü: Son gün geldi çattı!

Arife günü iftar menüsü
Arife günü iftar menüsü

Yarın Ramazan bayramı! Tam 1 ay boyunca maddi ve manevi olarak arındık. Ve işte son gün geldi çattı! İçimizde hem bayramın coşkusu hem de Ramazan ayının bitmesinin hüznü var. Arife gününde de Lokma'dan hem kendinize yapabileceğiniz hem de misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz o menü geldi!

İÇİNDEKİLER

Mercimekli semizotu yemeği

Kış aylarında sık sık tükettiğimiz ıspanak yemeğinin alternatifi olarak da tüketebileceğiniz doyurucu ve besleyici mercimekli semizotu yemeği sitemizde sizlerle!

Mısırlı havuçlu pilav

Pirinç pilavına en çok yakışan sebzelerle hazırladığımız mısırlı havuçlu pilav nasıl yapılır? Davet sofraları için de çok iyi bir alternatif olan mısırlı havuçlu pilav rengiyle de herkesi kendine hayran bırakacak!

Baklava yufkasından tahinli sebzeli börek

İçi yumuşacık sebzelerle dolu dışı ise çıtır çıtır baklava yufkasından. İftar sofralarında çok beğenilecek baklava yufkasından tahinli sebzeli börek tarifi Lokmacığınızdan...

Karışık kızartma

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan patlıcan biber ve kabak ile yapabileceğiniz pratik nefis bir tarif karışık kızartma! Peki kızartma yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler! Hem tarifi veriyoruz hem de anlatıyoruz.

Sarımsaklı yoğurtlu roka

Rokayı sevemeyenlerin bile çok seveceği sarımsaklı yoğurtlu roka tarifi Lokmacığınızdan! İçerisine eklediğimiz küçük bir kaşık hardal da bu salatanın lezzetini bambaşka bir noktaya taşıyor.

Badem sütlü tatlı

Sütlü tatlı serverlerin favorisi olmaya aday badem sütlü tatlı nasıl yapılır? Üstelik bu pratik tarifimizde şeker de yok un da! Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.