Balık takvimi: Ocak ayında hangi balıklar yenir?

 ​Ocak ayında hangi balıklar yenir?
​Ocak ayında hangi balıklar yenir?

'Haftada en az üç gün balık yiyin' önerilerine kulak asmak pek mümkün olmasa da siz siz olun sağlıklı bir beslenme tarzı için beslenme rutininize mutlaka haftada bir gün balık ekleyin. Tabii bunu yaparken de tükettiğiniz balıkların mevsiminde tüketilmesi gereken doğru balık çeşitleri olmasına da dikkat edin. Hangi ayda hangi balık tüketilir? Bu konuda bilgisi olmayanlar için bu yıl her ayın başında bu ay hangi balık yenir? Yazılarımıza göz atmayı unutmayın. Ocak ayında hangi balıklar yenir? Hep beraber öğrenme vakti.

İÇİNDEKİLER

Hamsi

Omega 3 yağ asitleri son derece zengin olan hamsi, havalar soğudukça bollaşan bir balık çeşidi olduğundan hamsi için en doğru zaman ocak ayı olabilir.

Tekir

Yassı ve küçük bir şekle sahip olan tekir balığı çakıllı denizlerde yaşamayı sever. Beslenebildiği bıyıkları sayesinde tekir adını alan bu balıklar kırmızı-pembe beneklere sahiptir. Omega 3 asidinin de direkt olarak vücuda geçmesini sağlayan tekir balığı ocak ayında tüketilebilecek en lezzetli balıkların başında yer alır.

İstavrit

Hamsiye olan benzerliğiyle sıklıkla tercih edilen istavrit bazı kesimler tarafından da bol kılçıklı olması sebebiyle tercih dışı kalabiliyor. Lakin istavrit doğru bir zamanda yani ocak ayında tercih edildiğinde tüketilebilecek en lezzetli balıklar arasında.

Uskumru

Ekim ayında tezgahlara çıkmaya başlayan uskumrunun en lezzetli olduğu dönem ocak ayı. Uskumru ocak ayında iyice irileşir ve yağlanır. D vitamini açısından da son derece zengin bir balık çeşidi olan uskumru ocak ayında tüketilebilecek en lezzetli balıklardan biri.

Palamut

Sürüler halinde yaşayan palamut, hem kıyıda hem de açıkta yaşayabilir. Ilık ve sıcak denizlerde yaşamayı seven palamut ocak ayında tüketilebilecek en lezzetli balık çeşitlerinden biri.