Bambaşka bir deneyim!

Hayal gücünü zorlayan restoranlar!
Hayal gücünü zorlayan restoranlar!

Yemek yemenin ötesinde bir deneyim yaşamak isteyen insanlar için yemeğin bir tutku haline dönüştüğü bu restoranların dünyanın nerelerinde olduğuna merak eden herkes buraya! Zanzibar'dan, İngiltere'ye dünyanın bambaşka yerlerinde ortak bir tutkunun peşinden sürüklenen işletmecilerin var ettiği bu mekanlardan hangisine gitmek isterdiniz?

İÇİNDEKİLER

Cliffside, İtalya

Bir dağın yamacına oyulmuş, Adriyatik Denizi'ne bakan dünyanın en ilgi çekici manzaralarından birine sahip olan Grotta Palazzese otelin restoranı Cliffside, Güney İtalya'nın Puglia bölgesinde sivri uçlu bir uçurumun içine inşa edilmiş deniz seviyesinden 22 metre yükseklikte yer alan bir restaurant. Romantik aydınlatmaları ve nefes kesen manzarasıyla, kaliteli yemeklerin birleşiminden doğan bu mekan restaurant açılmadan önce de 1700'lü yıllardan bu yana soylular tarafından bilinen ve kullanılan bir yer olarak biliniyor.

Yalnızca mayıs ayından ekim ayına kadar açık olan ve rezervasyonları aylar öncesinden dolan bu mekanda deniz kenarı bir masa kapmak isterseniz elinizi çabuk tutmanız gerektiğinden emin olabilirsiniz.

The Rock, Zanzibar

Dünyanın en orijinal restoranlarından biri olarak gösterilen The Rock Restaurant, benzeri olmayan eşsiz bir yemek deneyimi sunuyor. Pingwe plajına bitişik kayalık bir tepenin üzerinde yer alan restoran, yüksek gelgit sırasında suda yüzer gibi görünüyor. Giden misafirlerin yorumlarına bakıldığında, fiyat ve ortalama hizmet için küçük porsiyonlar geldiği söylense de Zanzibar'daki bu eşsiz restoran mutlaka ziyaret edilmeli.

Rollercoaster Restoran, İngiltere

İngiltere Staffordshire’de bulunan Rollercoaster Restoran, alışılagelmişin dışında bir yemek deneyimi için sizleri bekliyor. Bu restoranda sipariş ettiğiniz tüm yemekler bir rollercoaster üzerinden önünüze geliyor. Burgerden, risottaya dünya mutfağının farklı lezzetlerini menüsünde bulunduran bu restoranda her şey olağan dışı.

El Diablo, Kanarya Adaları

Kanarya Adaları'na bağlı Lanzarote Adası'nda bulunan bu restoranda bambaşka bir deneyim yaşamaya hazır mısınız? Pasif bir volkanın ağzında kurulmuş bu restoranda tüm yemekler, volkandan çıkan ısıyla pişiriliyor. Bu yanardağın en son aktif olduğu zamanın 1824 yılı olduğunu düşünecek olursak, heyecan dolu bir yemek yeme deneyiminden emin olabilirsiniz...

Concordia Station, Antarktika

Dünyanın en ıssız kıtalarından biri olan Antarktika kıtasında, alışılagelmişin dışında bir deneyim yaşamak isteyen herkes bu yazımızdan sonra bir uzay araştırma merkezi olan Concordia Station içindeki bu restorana gitme hayali kurabilir... Avrupa Uzay Ajansı'nın Mars'a seyahat için gerekli tüm koşulları test ettiği bu merkezde yemek yerken kendinizi dünyadan oldukça uzak hissedebilirsiniz.