Batman’nın meşhur lezzetlerini tadabileceğiniz 5 önemli mekan

Batman
Batman

Güneydoğu Anadolu’nun en önemli şehirlerinden birine götürüyoruz şimdi sizi; Batman’a gidiyoruz. Buram buram tarih kokan Batman; Hasankeyf antik kentinden, üç bini aşkın mağaraya kadar önemli gezi rotaları barındırıyor. Ama biz her zamanki gibi yeme-içme kısmıyla ilgileniyoruz. Batman’da ne yenir ve Batma'da yemek yenecek mekanlar neresidir? soruları fazlasıyla soruluyor. O yüzden öncelikle Batman'ın mutfağından bahsedip sonrasında Batman'ın yemek mekanlarına geçelim.

Yemek bakımından zengin bir mutfağa sahip olan Batman, et ve süt ürünlerinin yanı sıra hamur işleriyle de epey meşhur. Et yemeklerinde kullanılan bol tereyağ lezzeti daha da artırıyor. Yöresel lezzetlerin başında içli köfte, kurutulmuş sumaklı dolma, mumbar ya da bağırsak dolmaları gelse de buna ek olarak Şam böreği de çok lezzetli. Ek olarak yayla çorbası, özel tandırlarda yapılan tandır ekmeği ve perde pilav da yine şehre gelindiğinde mutlaka tadılması gerekenler arasında.

Batmanın en eski yemek mekanı: Çömçe Lokantası

Restoran önerilerimizde ilk sırada Çömçe Lokantası var. Bunun sebebi aslında mekanın epey eski olması. Hatta Batman’ın en eski lokantası olma özelliği taşıyan Çömçe Lokantası, az önce bahsettiğimiz yöresel lezzetlerin çok büyük bir kısmını barındırıyor. Dolayısıyla eğer Güneydoğu Anadolu turuna çıktıysanız ve yolunuz Batman’a düştüyse karnınızı doyurmak için Çömçe’yi seçebilirsiniz.

tripadsivor
tripadsivor

Adres: Cumhuriyet, Atatürk Blv. No:32

Kemikli kuzu tandırın birinci adresi: Ali Usta Et Lokantası

Yine meşhur mekanlardan bir diğeri de Ali Usta Et Lokantası. Batman’a özgü lezzetlerin dışında burada sulu ev yemeklerini de bulabilirsiniz. Üstelik organizasyon ya da toplu yemekler için de tercih edilebilir. Sabah saat 06:00’dan gece 01:00’e kadar hizmet veren mekanın favorisi ise kemikli kuzu tandır. Hatta mekan sahibi de bunu özellikle belirtiyor.

Batman Sonsöz Gazetesi
Batman Sonsöz Gazetesi

Adres: Gap, 2519. Sk. No:8, 72070 Batman Merkez

Güne başlama adresi: Petrol

Cafe Petrol olarak da geçen mekan, aslında Batman’da birkaç farklı şube barındırıyor. Bulunduğunuz konuma en yakın olarak seçebilirsiniz. Ancak biz yeşillikler içinde olması sebebiyle Batman Merkez’deki şubeyi fazlasıyla öneriyoruz. Güne başlarken kahvaltı için Cafe Petrol’ü tercih edebileceğiniz gibi günün ilerleyen saatlerinde de meşhur lezzetleri tadabilirsiniz.

Petrol Cafe Web Sitesi
Petrol Cafe Web Sitesi

Adres: 21 2907. Sokak Site Mahallesi Merkez, 72040 Batman Merkez

Batman'ın meşhur ciğercilerinden: Ciğerci Murad Usta

Batman Merkez’deki diğer bir favori mekan ise Ciğerci Murad Usta. Et yemeğe odaklananların tıka basa doyup memnuniyete ayrılacağı Ciğerci Murad Usta’nın menüsünde çorba, sac tava, mumbar ve ızgara çeşitleri var.

cigerci-murad-usta
cigerci-murad-usta

Adres: Ziyagökalp, Lise Cd. No:2, 72060 Batman Merkez

Batman'da tatlı yemek isteyenlere:İnanoğlu Baklava

Yemek için dört mekan yeterli. Gelelim birbirinden güzel baklavalarıyla ün salmış olan İnanoğlu Baklava’ya. Baklava denildiğinde akla Gaziantep usulü olanlar geliyor. Atatürk Bulvarı’nda yer alan İnanoğlu Baklava tam da bu kriterlere uygun baklavalar hazırlanıyor. Neredeyse 20 yıldır tatlılar hazırlayan mekan aynı zamanda yaz-kış dondurma da satıyor.

twitter
twitter

Adres: Meydan, Atatürk Blv. No:41, 72050 Batman Merkez