Birbirinden nefis Kurban Bayramı tatlıları

Birbirinden nefis Kurban Bayramı tatlıları
Birbirinden nefis Kurban Bayramı tatlıları

Kurban Bayramı tatlıları hazır mı? Annelerimiz bayram temizliği kisvesi altında evleri temeline kadar temizletirken, babalarımız tarafından kurbanlıklar çoktan seçildi. Tüm bu hazırlıklar süredursun 'sen bayram tatlılarından haber et Lokmacım' diyenler buraya. Birbirinden nefis kurban bayramı tatlıları için adres her bayram olduğu gibi yine Lokmacığınız.

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı tatlıları söz konusu olduğunda telaşa kapılan annelerimizin yardımına bu sene Lokmacığınız yetişiyor. Tüm sütlü ve şerbetli tatlı tarifleri ile tatlı hazinemizi sizlere açıyoruz. Bu Kurban Bayramı'nda telaşa gerek yok...

En sevdiğimiz tatlı tarifleri derlemesi olarak da kabul edebileceğimiz bu yazımızda hem sütlü tatlı severleri, hem de şerbetli tatlı severleri düşündük ve ortaya nefis bir derleme çıkardık. Kurban Bayramı tatlıları derlememizde sizin favoriniz hangi tatlı tarifimiz?

Baklava yufkasından sadece baklava yapılır zannediyorsanız yanılıyorsunuz. En sevilen şerbetli tatlı tariflerinden biri olan şöbiyeti bir de hazır baklava yufkası ile denemeye ne dersiniz? Bu Kurban Bayramı'nda sahne; zahmetsiz tatlıların.

Fıstıklı, cevizli, fındıklı... Havuç dilimi baklava, kuru baklava... Her çeşidine hayranlık duyduğumuz tek bir tatlı çeşidi söylememiz gerekirse cevabımız kesinlikle baklava olurdu. Sevdiğimiz tüm baklava çeşitlerine bir yenisi ekleyelim istedik ve büzme baklava tarifi ile biz geldik.

Bir türlü nereye ait olduğu konusunda mutabakata varılamayan, her şehrin sahip çıktığı en başarılı lezzetlerden biridir şambali. Özel günlerde gelir sofralarımızın baş köşesine kurulur. Onsuz ne düğün olur ne de bayram. Bu Kurban Bayramı'nda da enfes bir şambali tarifi bizlerden gelsin, bayram sofraları şenlensin.

Yöresel tatlı tarifleri ile bayram sofralarınızda bir Anadolu esintisine yer açmaya ne dersiniz? Afyon mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan düğülü haşhaş tatlısı farklı tatlı tarifleri arayışında olan herkes için biçilmiş kaftan.

Hazır söz yöresel tariflerden açılmışken, Kilis'in coğrafi tescilli cennet çamuru tatlısından bahsetmemek olur mu? Bize kalırsa asla olmaz. Antep fıstığının baklava dışında epey yakıştığı bir tarif olan cennet çamurunu bu bayram sofralarınızda misafir etmeye ne dersiniz?

'Lokmacım biz bu bayram farklı tatlı tarifleri arayışındayız' diyenlere özel bir sütlü tarifi vermezsek olmaz. Damla sakızlı panna cotta tarifimizle alışılagelmişin dışında bir sütlü tatlı ile bayram sofralarında yeniliğe ne dersiniz?

gzt

'Sütlü tatlı severlerin bu iki başlıktan sonra sıra hiç bize gelmeyecek sanmıştık Lokmacım oh be' diye derin bir iç çektiklerine eminiz. Lakin Lokmacığınız sizleri unutur sandıysanız yanıldınız. Fincanda çikolatalı puding tarifi ile tüm sütlü tatlı severleri can evinden vuracağımız pratik mi pratik sütlü tarifleri listenize bir yenisini daha ekleyin.

gzt

Şerbetli tatlılar ile arası olmayan herkes buraya. Muhallebinin hafif kıvamını leziz mi leziz bir meyve püresi ile taçlandırdığımız erikli beyaz çikolatalı muhallebi tarifi ile tarif defterinizin sütlü tatlılar kısmında leziz bir muhallebi tarifi ile Lokmacığınıza da yer ayırmanın vakti geldi.

gzt

Dışarıda yemelere doyamadığımız tatlılardan biri olan krem karamel evde nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını bayram öncesi sizler için Lokmacığınız veriyor. Tam kıvamında enfes bir krem karamel için artık tek adresiniz kendi mutfağınız olacak.

gzt

Çikolatalı tatlı severlerin bayram tatlıları dendiğinde de tercihlerini çikolatalı tatlılardan yana kullanmalarına biz pek şaşırmıyoruz. Hatta bu yaz sıcaklarında içimizi ferahlatacak enfes bir frigo tarifi ile hem farklı tatlı tarifleri arayanları hem de çikolatalı tatlı tarifleri arayanları epey mutlu edecek bir öneriyi şöylece bırakıyoruz.