Ben bunu yerim dedirten lezzetler köşesi; birbirinden nefis 15 börek tarifi

​Ben bunu yerim dedirten lezzetler köşesi; birbirinden nefis 15 börek tarifi
​Ben bunu yerim dedirten lezzetler köşesi; birbirinden nefis 15 börek tarifi

Kalabalık dost meclislerinin, keyifli kutlamaların ve küçüklüğümüzün en güzel anılarından olan annelerimizin altın günlerinin olmazsa olmazıdır hamur işleri. Lakin hamur işi dendiğinde akla birçok lezzet gelse de peynirlisinden, kıymalısına; kol böreğinden, su böreğine böreğin yeri her daim ayrıdır gönüllerde.

Açması her ne kadar meşakkatli olsa da evde yapılan böreğin yerini başka bir lezzetin alması bizce pek de mümkün değil. O yüzden ben bunu yerim dedirten lezzetler köşemizin ilk onur konuğu olarak yediden yetmişe hepimizin sevgilisi olan böreği seçtik ve birbirinden nefis börek tariflerimizi siz değerli okurlarımız için derledik.

Kimi zaman oldukça doyurucu bir öğün, kimi zaman enfes bir hamur işi tabağının yıldızı olan börek bu yazımızda farklı farklı halleriyle lakin her daim aynı olan lezzetiyle damaklarda unutulmaz izler bırakmaya kararlı gibi duruyor. Bu sebepten ötürü sizleri daha fazla bekletmeden böreğin büyülü lezzetinin dünyasına, Lokma tarifleriyle davet ediyoruz.

Gerçek su böreği tarifi

Su böreği denildiğinde gözlerinin önünde akışkan kıvamıyla enfes bir peynir görmeye başlayanlar burada mı? Yediden yetmişe aynı tutkuyla sevildiğine hiçbir şüphemizin olmadığı börek söz konusu olduğunda önerilerimize en ama en sevilen börek çeşitlerinden biri olan su böreğiyle başlamamız pek de şaşırtıcı olmamış olsa gerek.

Gerçek su böreği
Gerçek su böreği

Yumuşacık kıvamıyla; gerçek su böreği tarifi

Pratik kalem böreği tarifi

Annelerimizden sigara böreği olarak bildiğimiz, oldukça pratik yapımıyla ve basit malzemeleriyle son dakika gelen misafirin, aniden acıkan miniklerin en ama en sevdiği lezzetlerden biri olan kalem böreğine merhaba deyin. İç harcını damak tadınıza göre revize edebileceğiniz bu eşsiz lezzet daha şimdiye kadar olduğu gibi daha uzun yıllar mutfakların en revaçta börek tarifi olacak gibi duruyor.

Annelerimize göre sigara, bizlere göre; pratik kalem böreği tarifi

Tava böreği tarifi

Aniden gelen misafirin evlerde özellikle mutfaklarda yarattığı panik havasını itiraf etme vakti geldi de çatıyor bizce. İşte tam da bu noktada sizlere bu paniği unutturacak, misafir bereketiyle gelir sözünün doğruluğunu ispatlayacak bir börek tarifimiz var desek? Oldukça lezzetli, basit malzemeli ve pratik yapımı olan bu tava böreği zor zamanların kurtarıcısı olduğundan mıdır bilinmez bizce en lezzetli börek çeşitlerinden biri.

Tava böreği
Tava böreği

Çat kapı gelen misafire; tava böreği tarifi

Çikolatalı sürprizli börek tarifi

Aniden bastıran tatlı krizlerinin doyurucu bir alternatifi olan; çocukların bayıldığı, büyüklerin en sevdiği lezzzetlerden biri olan çikolatalı börek tarifini daha önce denemiş miydiniz? Sorumuzun cevabı hayır ise bu enfes tarifi ilk olarak Lokma farkıyla deneyimleyebileceğiniz için oldukça şanslısınız.

Çikolatalı sürprizli börek
Çikolatalı sürprizli börek

Çikolata meftunlarına; çikolatalı sürprizli börek tarifi

Kıymalı fiyonk böreği tarifi

En sevilen börek çeşitlerinden biri olan kıymalı börek her daim midelerimize şölen yaşatırken bu defa şık sunumuyla gözlerimizi de bu şölene ortak etmeye kararlı. Hazır yufkayla oldukça pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifimizi yapması kolay, yemesi olay.

Kıymalı fiyonk böreği
Kıymalı fiyonk böreği

Görsel şölene merhaba; kıymalı fiyonk böreği tarifi

Kıymalı boşnak böreği tarifi

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası her ne kadar kış mevsiminde canımızı sıksa da Balkanlardan gelen lezzet dalgası için aynısı söylemek pek mümkün değil. Börek söz konusu olduğunda Balkan mutfağı bu konuda adını dünya mutfak literatürüne yazdırmış durumda. Kıymalı boşnak böreği de bu lezzet kervanının en nadide parçalarından.

Kıymalı boşnak böreği
Kıymalı boşnak böreği

Balkanlar üzerinden gelen lezzet; kıymalı boşnak tarifi

Patatesli kaşarlı unlu börek tarifi

Patates ve kaşar bir araya geldiğinde sadece kumpirde bir lezzet şöleni yarattığını düşünenler henüz bu tarifimizi deneyimlemediklerinden biraz yanılıyor olabilirler. Ani gelen misafirlere ya da ansızın bastıran hamur işi krizlerine oldukça lezzetli bir çözüm olan patatesli kaşarlı unlu börek tarifimizi şu an denememek için hiçbir sebep yok.

Patatesli kaşarlı unlu börek
Patatesli kaşarlı unlu börek

Patates ve kaşar buluştu; patatesli kaşarlı unlu börek tarifi

Karışık otlu açma börek tarifi

Böreğin hakkını verelim, girip mutfaklarımızda leziz bir börek açalım diyenler en doğru yerdeler. Özel günlerin ve özel misafirlerin şerefine el açması nefis mi nefis karışık otlu börek tarifimizi bir kenara not almayı ve böreğinizi ikram ettiğiniz misafirlerinizin aklını başından almayı ihmal etmeyin.

Karışık otlu açma börek
Karışık otlu açma börek

Böreğin hakkını veriyoruz; karışık otlu açma börek tarifi

Mercimekli açma böreği tarifi

Mercimek yemeği yaptınız ve ölçü fazla kaçtığından epey bir kısmı arttı. Yemek israfının ne denli yanlış olduğunun öneminin iyice gün yüzüne çıktığı zamanlarda artan yemeğinizi çöpe değil de böreğinizin içine dökebileceğinizi söylesek? Protein, mineral ve vitamin açısından oldukça doygun olan yeşil mercimek böreğinize eşsiz bir lezzet katarken sağlıklı bir hamur işi alternatifi olmaya da aday.

Mercimekli açma böreği
Mercimekli açma böreği

Artan yemekler böreğe dönüştü; mercimekli açma böreği tarifi

Cevizli açma börek tarifi

Tatlı sevdamızı börekle gidererek, çok fazla kalori almadan hem karnımızı doyurup hem tatlıya doyabileceğimiz bu mucizeye selam olsun; cevizli açma börek. Enfes lezzetiyle bir kere yiyenin bir daha unutması pek mümkün olmayacak şefin seçimi olan bu tarifimiz uzun bir süre zihninizi ve sürekli pişirmek isteyeceğinizden ötürü fırınlarınızı işgal edebilir.

Cevizli açma börek
Cevizli açma börek

Tatlı severlere, cevizden gelen çözüm; cevizli açma börek tarifi

Közlenmiş patlıcanlı milföy börek tarifi

Közlenmiş patlıcanın güzelleştiremediği bir lezzet var mıdır bilinmez lakin milföyle buluştuğunda bir küçük akıl tutulması yarattığını söylemek de yarar var. Milföy hamurundan börek yapımı oldukça pratik iken bir de bunu en lezzetli haliyle sofralarımıza getirmek. Şefin seçimi bu nefis tarifimizle bu tam da Lokma’nın işi.

Közlenmiş patlıcanlı milföy börek
Közlenmiş patlıcanlı milföy börek

Kavurmalı börek tarifi

Kurban bayramı kapıdayken bu tarifimizi mutlaka bir köşeye not alın. Kavurmalı börek eşsiz lezzetiyle diğer börek çeşitlerinin pabucunu uzun bir süre dama atacak gibi görünüyor. Üç öğün sofralarımızın baş tacı olabilecek bu tarifimizi denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kavurmalı börek
Kavurmalı börek

Diğer börekler için üzgünüz; kavurmalı börek tarifi

Bamyalı pastırmalı milföy tarifi

Asla bamya yemem diyenler ve bamya yememek konusunda adeta yeminli gibi davranan miniklere bamya yedirmenin yolunu bulduk desek. Bu tarifimizle bamyayı seveceğinize ve milföyü daha önce yemediğiniz kadar lezzetli bir halde bulacağınıza hiçbir şüphemiz yok.

Bamyalı pastırmalı milföy
Bamyalı pastırmalı milföy

Bamya sevmeyenler bir daha düşünsün; bamyalı pastırmalı milföy tarifi

Mantarlı börek tarifi

Böreğin her çeşidini denemiş olabilirsiniz lakin mantarlı böreğin ne kadar bilindiği konusunda pek de emin değiliz. Tam da bu sebeple şefin seçimi olan bu nefis mantarlı börek tarifimizi siz değerli okurlarımızla paylaşıp, böreğin bizce en lezzetli hallerinden biriyle sizleri buluşturmak istedik.

Mantarlı börek
Mantarlı börek

Mantar severlere merhaba;mantarlı börek tarifi

Renkli rulo börek tarifi

Şimdiye kadar iştahlarımızı kabartan börek bu defa görüntüsüyle gözlerimizi de kamaştıracak gibi duruyor. Bizlerin oldukça sevdiği bu lezzet sırrını Lokma ailesinin en güzel parçası olan okurlarımızla paylaşma vakti geldi de geçiyor bile. Gelin bu videomuzu adım adım takip ederek, nefis mi nefis renkli rulo böreğimizi yapmak için kolları sıvayalım.

Gözlerimizi ayrı, karnımızı ayrı doyuran lezzet; renkli rulo börek tarifi