Birbirinden lezzetli 11 farklı tarhana çorbası tarifi

​Birbirinden lezzetli 11 farklı tarhana çorbası tarifi
​Birbirinden lezzetli 11 farklı tarhana çorbası tarifi

Tarhana aslında içerdiği bol miktarda vitamin sebebiyle kışaylarında çok sık tercih ediliyor. Bunun sebebi ise vücuttakibağışıklık sistemine takviye yapıyor oluşu. Yani aslında kışhastalıkları olarak bilinen grip ya da nezle gibi hastalıklarakarşı önemli bir kalkan görevi görüyor. Biz de bu rehberimizdedaha önce ayrıntılarını tüm paylaştığımız 11 farklıtarhana çorbasının tarifini bir araya getirip sunuyoruz.Bağlantılara tıklayarak detaylara erişebilirsiniz.

Yüzyıllardır sofralarımıza konuk olan en lezzetli çorbalardan biri olan tarhanayı farklı tariflerle çeşitlendirerek lezzetine lezzet katıyoruz. Yazın hazırladığımız ve kış için şifa kaynağı olan tarhana çorbası sağlık açısından oldukça faydalıdır. Mutlaka tarhana çorbasına sofralarımızda yer vermeliyiz. Birçok uzman hem yetişkinler için hem de çocuklar için mutlaka tarhana çorbasını tüketmemiz gerektiğini belirtiyorlar. Bağışıklık sistemini güçlendiren, sindirimi kolaylaştıran, yorgunluğu alarak hastalıklardan korur ve aynı zamanda beyin sağlığını da korumaya çok yardımcı olmaktadır. Bu bilgiler ışığında şimdi sizlere farklı tarhana çorbası tarifleri paylaşarak bu lezzeti çeşitlendireceğiz. Alternatif tariflerle daha fazla tüketebilir ve tarhana çorbasından daha çok faydalanabilirsiniz. Şimdi hazırsak birbirinden güzel tarifleri sizlerle paylaşmaya başlayalım…

Kıymalı tarhana tarifi

İlk olarak kıymalı tarhana tarifimizle giriş yapıyoruz. Yüzyıllardan beri lezzetiyle sofralarımıza konuk olmuş tarhana çorbasının lezzetine lezzet katarak kıymayla taçlandırıyoruz. Hem daha sağlıklı hem de farklı bir çorba çeşidi olarak sıkça kullanabilirsiniz. Yapımı çok kolay olan bu çorba tarifini 15 dakikada hazırlayabilirsiniz. Ayrı bir tavada tereyağı ile kavurduğunuz kıymayı tarhana çorbasıyla beraber servis edebilirsiniz. Tarifin tüm detayları ölçüleriyle ve püf noktalarıyla beraber Lokma’da sizi bekliyor.

Kıymalı tarhana tarifi

Özel lezzet: Soslu sıkma tarhana çorbası tarifi

Bu tarifimizde ise sizlere sıkma tarhana çorbasını paylaşıyoruz. Özellikle Kahramanmaraş, Gaziantep ve Amasya yörelerimizde oldukça meşhurdur. Bu yörelerde bulunduysanız ya da bir yakınınız varsa mutlaka denemişsinizdir. Çok sık tüketilen ve seveninin çok fazla olduğu tarhananın bu çeşidini daha önce tatmadıysanız işte tam sırası! Sıkma tarhana birçok yöremizde yoğurtla yapılmaktadır. Lezzetine bayılacağınız bu tarhana çorbası için tarifimiz ölçüleriyle beraber tarifimizde sizi bekliyor.

Sıkma tarhana çorbası
Sıkma tarhana çorbası

Kerevizli tarhana çorbası yapımı

Bünyesinde çok fazla sayıda mineral barındıran kereviz antioksidan özelliği ile hem zeytinyağlı yemeklerde, hem çorbalarda hem etli-tavuklu yemeklerde çok fazla tercih edilmektedir. Şifa kaynağı bu besini tarhana çorbasıyla birleştirerek lezzetine lezzet, gücüne güç katıyoruz. Özellikle kış aylarında mutlaka denemeniz gereken, çocuklar için çok sağlıklı bu çorbayı denemelisiniz. Minimum malzeme içerisinde maksimum lezzet ve besin deposu saklayan bu çorba için tarifimizi hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Kerevizli tarhana çorbası
Kerevizli tarhana çorbası

Şefin seçimi: Nohutlu tarhana çorbası

Anadolunun aynası, içinde binbir lezzet barındıran tarhana çorbası geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe bir miras gibi aktarılacaktır. Bu kadim lezzeti her zaman için mutfaklarımızda ağırlamaya devam ediyoruz. Sağlıklı, bol vitaminli ve yediden yetmişe herkesin severek tükettiği tarhana çorbasını bu tarifimizde nohutla birleştirerek çok daha doyurucu bir hale getiriyoruz. Yapımı çok kolay, hazırlaması ve pişirmesi toplamda 25 dakika kadar süren bu nefis çorba için hemen tarifimize bir göz atalım.

Nohutlu tarhana çorbası
Nohutlu tarhana çorbası

Yeşil mercimekli tarhana çorbası nasıl yapılır?

Tek başına bile birçok lezzeti içinde barındıran ve oldukça doyurucu tarhana çorbasını farklı lezzetlerle bir araya getirerek lezzetine lezzet katıyoruz. Uzun yıllardan beri kültürümüzle birleşen tarhana çorbası olmadan bir kış geçirmek mümkün değil. Yaz geldiği zaman hazırlıklar başlanır ve tüm kışa yetecek şekilde tarhana yapılır. Kışın ise bu lezzetli çorbaları çeşitlendirerek özellikle soğuk günlerde içimizi ısıtabiliriz. Sırada yeşil mercimeğin lezzetini tarhanayla birleştiren bu enfes tarif var. Sizde damak çatlatan bu çorba tarifini mutlaka denemelisiniz!

Yeşil mercimekli tarhana çorbası
Yeşil mercimekli tarhana çorbası

Taze fasulyeli tarhana çorbası

İçerisinde bol miktarda lif bulunan yeşil fasulyenin hem zeytinyağlısını hem de etlisini çok fazla tüketiyoruz. Özellikle akşam yemeklerinde yanında pirinç pilavı ile tükettiğimiz bu nefis lezzetin bir de çorbasını yapalım dedik.. Hem de tarhanayla! Bu iki lezzet birleştiğinde hem daha leziz hem de daha sağlıklı bir çorba elde etmiş oluyoruz. 20 dakika da hazırlayıp, yine kısa sürede pişirerek hazır hale getireceğiniz çorba tarifini hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Taze fasulyeli tarhana çorbası
Taze fasulyeli tarhana çorbası

Mısırlı acılı tarhana çorbası

Tarhanayla kavuşturduğumuz bir diğer lezzet mısır oluyor! Anadolu’nun en sevilen çorbası tarhanayı yazın en taze domatesleriyle hazırlayıp bugüne kadar sakladık. İşte bu soğuk kış günlerinde hem çocuklar için hem yetişkinler için vitamin deposu olan tarhana içine mısırda ekliyoruz. İsterseniz acı biberde ekleyerek çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu pratik çorba tarifinin tüm detayları sizler için Lokma’da.

Mısırlı acılı tarhana çorbası
Mısırlı acılı tarhana çorbası

Taze sarımsaklı tarhana çorbası

Doğal bir antibiyotik olan ve mutfakta olmazsa olmazımız sarımsağı her yemeğe kullanıyoruz. Hem tadıyla hemde sağlık açısından çok faydalı olduğunu bildiğimiz taze sarımsağı yine çok sevilen ve çok tüketilen tarhana çorbasıyla birleştirdik. Kışın vazgeçilmezi tarhana çorbası kolay yapımıyla hem çok pratik hem de vitamin deposu. Sizde mutlaka taze sarımsakla tarhana çorbasını linkteki tarife göre hazırlayarak her derde deva şifa kaynağı bu lezzeti çorbayı gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Taze sarımsaklı tarhana
Taze sarımsaklı tarhana

Sıkma tarhana çorbası

Sıkma tarhana çorbası birçok yörede yoğurtla berber yapılmaktadır. Sıkma tarhanayla beraber süzme yoğurdun uyumu sizi adeta büyüleyecek cinsten. Klasik tarhana çorbası yerine farklı alternatif arayanlar için gerçekten muhteşem. Bu tarifi mutlaka deneyip sevdiklerinizle de paylaşmalısınız. Şimdiden afiyet olsun…

Sıkma tarhana çorbası
Sıkma tarhana çorbası

Ev tarhanası çorbası nasıl yapılır?

Şifa kaynağı ve vitamin deposu tarhana çorbası her evde mutlaka pişirilmektedir. Hem yetişkinler için hem de çocuklar için her öğün tercih edilen bu çorbanın en kolay yoldan ve pratik tarifini şimdi sizlerle paylaşıyoruz. Mutfaktan yayılan güzel kokularla beraber tadına doyamayacağınız çorba tarifini tüm detayları ve püf noktalarıyla beraber Lokma’dan ulaşabilirsiniz.

Ev tarhanası çorbası
Ev tarhanası çorbası

Tarhana çorbası tarifi

Evet geldik yazımızın sonuna… 10 farklı tarifte birbirinden lezzetli birçok tadı birleştirerek tarhana çorbasına ekledik. Hem çok pratik hem de farklı olan bu çorba tariflerini ister kışın, ister yazın her öğün deneyebilirsiniz. Sağlıklı, hafif aynı zamanda tadı bu kadar güzel olan tarhanayı bulmuşken onu dönüştürmek ve lezzetine lezmet katmak bizim için oldukça güzeldi. Sizde bu tarifleri deneyerek mutfakta çorba çeşidini arttırabilirsiniz. Tek başına ayrı bir lezzet olan tarhana çorbasının en saf haliyle tarifini buraya bırakıyoruz.

Tarhana çorbası
Tarhana çorbası