Birbirinden nefis 10 kestaneli tarif

Kestane çorbası
Kestane çorbası

Kışkendini göstermeye başladıysa kestane mevsimi de gelmiş demektir.Bir yemiş düşünün ki hem tatlı hem tuzlu her tarifle mükemmel uyumsağlıyor! Kebabından, pilavına, pavlovasından, trüfüne herhalinin müptelası olacağınız kestaneli tarifler dizisiyle biz geldik.Deneyecek olanlar asla pişman etmeyecek bu tarifler arasından damak tadınıza en uygun olanı seçin ve mutfağın yolunu tutun!

Battaniye altında izlenen filmlerin ve kış akşamlarının kestane ile bir ilgisi olmalı! Kestane, birçoğumuzun gönüllerine taht kurmuş bir kış lezzeti. Nasıl mı? Hem sağlıklı hem leziz hem de doyurucu oluşuyla elbette.

Kendisi küçük ama kalorisi oldukça yüksek minik kestanelerimizi yerken ölçüyü kaçırmamak gerektiğini hatırlatalım ve hemen tariflerimize geçelim.

İşte her biri birbirinden lezzetli ve pratik kestaneli tarifler Lokmacığınızda sizleri bekliyor!

Kestane kebap tarifi

Faydaları say say bitmeyen kestanenin en temel hâliyle başlıyoruz tarif serimize. Yapımı oldukça kolay bir kestaneli tarif ile. 'Kestane kebap, yemesi sevap!' diyoruz ve sıvıyoruz kolları. Soğuk kış günlerini ısıtacak kestane kebap tarifi geçmişe yolculuk vakti.

Kestane kebap nasıl yapılır?

Kestaneli bademli pilav tarifi

Tadanların saray mutfağından çıktığını zannedecekleri, sofralarınıza boyut atlatacağına emin olduğumuz bu tarifi denemeye var mısınız? `Klasik pilav tariflerinden sıkıldım, e biraz da soframda renk arıyorum` diyorsanız bu tarif tam size göre!

Kestaneli bademli pilav nasıl yapılır?

Kestaneli mousse tarifi

Tatlılara kestaneli mousse tarifimiz ile yumuşak bir giriş yapıyoruz. Çabucak hazırlayabileceğiniz bu köpük tatlı ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Leziz mi leziz kestaneli mousse tarifimize mutlaka bir şans verin!

Kestaneli mousse tarifi

Kestaneli trüf nasıl yapılır?

Lokmacığınızdan glutensiz beslenenlerin dostu olabilecek bir tarif geldi. Kestane, hem un olarak hem de püre olarak bağlayıcı bir özelliğe sahip olduğundan çölyak hastalarının beslenme düzenlerinde rahatlıkla kullanabilecekleri bir besin kaynağı. İşte bu tarifte de kestanenin bağlayıcı özelliğinden yararlandık ve sizlere lezzet dolu bu topları hazırladık!

Kestaneli trüf tarifi

Kestaneli pavlova nasıl yapılır?

Yeni Zelanda’nın milli lezzetlerinden biri olan pavlova, hoş görüntüsü ve hafif dokusuyla yiyenleri adeta büyülü masal diyarlarında gezintiye çıkarıyor. Kestane ile birleştirdiğimiz bu tarifimizde pavlovanın lezzetini şahlandırdık. Tarif ise bildiğiniz yerde!

Kestaneli pavlova tarifi

Ballı kestaneli ekmek nasıl yapılır?

Kestane unu bal ile buluştu ve bu buluşma ortaya en güzel kış ekmeğini çıkardı. Lokma’dan evlerinize sıcacık farklı bir lezzet geldi! Dışı çıtır içi yumuşacık ballı kestaneli E-ekmek tarifimizi denemeyen kalmasın.

Ballı kestaneli ekmek tarifi

Kestaneli tart tarifi

Bildiğiniz bütün tartları unutun! Pürüzsüz kestane kreması ile ağızda dağılan tart hamurunun eşsiz uyumu bu tarif ile sizlerle buluşuyor. Görüntüsü ve lezzetiyle herkesi büyüleyeceğine garanti verdiğimiz bu tarif tüm detaylarıyla Lokmacığınızda!

Kestaneli tart nasıl yapılır?

Beyaz çikolatalı kestaneli sufle tarifi

Sizin de en sık yaptığınız sufle bitter çikolatalı sufleyse eğer bu tarifimize şans vermenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Lokma’dan tüm sufle severlere Beyaz Çikolatalı Kestaneli Sufle tarifi geldi! Akışkan iç dolgusu ile damaklar çatlayacak.

Beyaz çikolatalı kestaneli sufle yapımı

Narlı kestaneli lahana sarması tarifi

Beyaz lahanayı daha güzel bir halde görebilir miyiz? Biz sanmıyoruz. Tam kıvamında tarifi ile narlı kestaneli lahana sarması tarifi bu kez Lokma versiyonuyla sizlerle! Sarmamızı tam tadında sardık, üzerine de eklediğimiz narlarla lezzetine lezzet kattık. Buyurun tarifimize!

Narlı kestaneli lahana sarması nasıl yapılır?

Kestaneli tavuklu pilav tarifi

Tavuk ve pilavın uyumuna bu sefer kestane ve çeşitli baharatlar eşlik ediyor. Bu nefis iç pilav tarifi ile ister bütün tavuk doldurun isterseniz bizim yaptığımız gibi but ile servis edin. İstisnasız yiyen herkesin beğeneceğine inandığımız tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Şimdiden hepinize afiyet olsun!