Kolayca yapıp buzluğa atmalık 10 nefis tarif

​Birbirinden nefis 10 lezzetle; Buzluk Tarifleri
​Birbirinden nefis 10 lezzetle; Buzluk Tarifleri

Aniden gelen misafirler, ansızın gelen açlık hissi söz konusu olduğunda akla düşen birbirinden nefis lezzetlere bir anda ulaşmak keşke mümkün olsa dediğinizi duyar gibiyiz.Size bunun evlerimizde dondurucularda saklanabilecek buzluk böreği, buzluk köftesi, buzluk pizzası gibi birbirinden enfes tariflerimizle mümkün olduğunu söylesek?

Yalnızca aniden gerçekleşen durumlar için değil, çalışanlar söz konusu olduğunda da işten eve gelip günün yorgunluğuyla mutfağa girmek epey zorlayıcı olabiliyor. Zaman ve enerji tasarrufu söz konusu olduğunda imdadımıza yemek siparişlerinden önce hepimizin sevdiği ve boş vakitlerimizde oldukça pratik hazırlayabileceğimiz buzluk tariflerimiz yetişiyor.

Bizler de Lokma olarak ansızın gelen misafire, ansızın gelen açlık hissine ve sıkça üzerimize çöken yorgunluğa karşı en etkili silahımız olan; buzlukta saklanabilecek yiyecek tariflerini sizler için derleyip, boş vakitlerinizde hazırlayıp buzluklara yollamaya davet ediyoruz.

İçli köfte tarifi

Arap mutfağından gelip, bir hayli sevip sahiplendiğimiz o müthiş lezzete merhaba deyin!

Bulgurun ve kıymanın buluşmasından oluşan bu lezzet şöleninin meftunlarına iyi bir haberimiz var. İçli köfteyi boş zamanımızda hazırlayıp buzluklarımıza attığımızda pişirmek için çıkardığımız zaman birebir aynı lezzetini koruyor. Dondurulmuş içli köfteyi buzluktan çıkardığımızda çatlamadan,dağılmadan pişirebilmek için de dikkat etmemiz gereken birkaç püf nokta mevcut, gelin bunlarla birlikte şefin seçimi olan bu enfes tarifimize göz atalım.

İçli köfte
İçli köfte

• Buzu çözülmesi için 20 dakika kadar köfteleri dışarıda bekletin. Aksi takdirde buzlu olarak pişirdiğimizde köfteler şoklanarak bulgur çatlayacaktır.

• Köftelerin buzunun çözülmesi için dışarıdan herhangi bir müdahalede bulunmayın bu müdahaleler köftelerin tadını bozacaktır.

• Köfteler oda sıcaklığında çözüldükten sonra damak zevkinize göre tercihen haşlama ya da kızartma yapabilirsiniz.

Arap mutfağından gelen lezzet; içli köfte tarifi

Yaprak sarması tarifi

Yaprak sarma; meşakkatli yapımına rağmen yemeye başladığımızda kendimizi durduramadığımız bu yüzden de yapımı zor, tüketmesi bir hayli kolay lezzetler söz konusu olduğunda ilk sırada yer alıyor. 18.yüzyılda İsveç kralı XII. Karl’ın Osmanlı’daki sürgün hayatı bittiğinde asma yapraklarını ve tarifini kendi ülkesine getirdiği Türk mutfağı dendiğinde dünyaya adını duyurmuş bu enfes lezzet günümüzde hala İsveç’te en fazla tüketilen yiyecekler arasında.

Yaprak sarması
Yaprak sarması

Global bir lezzet;yaprak sarması tarifi

Peynirli pazılı çıtır börek tarifi

Her ne çeşidi olursa olsun hepimizin gönlünde apayrı yeri olan bir lezzet; börek. Örneğin kalem gibi sarılmış sigara böreğinin buzluklardan sofralara gelen o nefis lezzetini sevmeyenlerimiz yoktur diye düşünüyoruz. Tam da bu noktada; ben artık sigara böreğinden sıkıldım alternatif ‘buzlukta saklanabilecek börek tarifleri’ arıyorum, diyenler için enfes bir önerimiz var. Lakin söylemesi bizden peynirin o akışkan kıvamına dayanamayanlar bu tarifimize kalbini bırakabilir.

Peynirli pazılı çıtır börek
Peynirli pazılı çıtır börek

Sigara böreğine en iyi alternatif; peynirli pazılı çıtır börek tarifi

Mantı tarifi

İçi kıyma dolu, minik hamurlar şüphesiz ki küçük büyük gözetmeksizin hepimizin mutluluk sebebi. Mantı, dilerseniz ana yemek dilerseniz aperatif olarak tüketebileceğiniz en sevilen lezzetlerden biri. İşte bu minik mutluluk sebeplerini buzlukta uzun süreler saklayıp, dilediğimiz zaman kaynatıp nefis sosuyla harmanlayarak sofralarımızın baş tacı edebiliriz.

Mantı
Mantı

Minik mutluluk hamurları; mantı tarifi

Damla çikolatalı kurabiye tarifi

Ansızın bastıran tatlı krizleri söz konusu olduğunda birçok alternatif mevcut. Lakin sütlü veya şerbetli tatlıları sevmeyenler genellikle kurabiye, bisküvi gibi alternatifleri tercih edebiliyor. Damla çikolatalı kurabiye bu gibi durumlar için en ideal seçenek hamurunu buzlukta sakladığımızda hiçbir şey olmadan kendini uzun süre muhafaza edebilen nefis bir tarif.

Damla çikolatalı kurabiye
Damla çikolatalı kurabiye

Kurabiye severlere özel; damla çikolatalı kurabiye tarifi

Kıymalı fellah köfte tarifi

Güneydoğu anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden biri olan fellah köfteyi daha önce denediniz mi bilemiyoruz ama şayet hiç denemediyseniz sizleri tam da şu an mutfaklara davet edip, muhteşem lezzetiyle kendine hayran bırakacak bu tarifimizi deneyip buzluklara yollamayı öneriyoruz. Boş zamanlarınızda hazırlayıp dondurucuda saklayabileceğiniz fellah köftelerinizi istediğiniz zaman çıkarıp servise hazır bir şekilde pişirebilirsiniz.

Kıymalı fellah köfte
Kıymalı fellah köfte

Güneydoğu mutfağının incisi; kıymalı fellah köfte tarifi

Mozaik pasta tarifi

Çocukluğumuzu gözümüzden geçirdiğimizde hepimizin favorisi olan bir lezzet ise söz konusu ilk akla gelen; mozaik pasta olacaktır diye düşünüyoruz. Mozaik pasta kolay yapımı ve uzun süreler saklanabilmesiyle tatlı krizleri veya ansızın gerçekleşen misafir baskınlarına karşı en lezzetli çözüm. Tarifimizi takip ederek yapabileceğiniz nefis mozaik pastanızı dondurucuda kalıp olarak sakladığınız takdirde kesilmeme ihtimaline karşın size şöyle de bir önerimiz var; dilimlediğiniz pastanızı dilimlerin arasına fırın kağıdı koyarak dondurucuda sakladığınız zaman dilimleri kırarak birbirinden ayırmak çok daha pratik bir yöntem.

Mozaik pasta
Mozaik pasta

Geçmişten günümüze en sevilen lezzetlerden; mozaik pasta tarifi

Peynirli pastane poğaçası tarifi

Mis gibi çayın yanında aranılan o puf puf nefis poğaçanın sevmeyeni var mı bilmiyoruz ama biz bu ikilinin meftunuyuz. Tabi poğaça yapmak zaman aldığından her çay demlendiğinde bu mümkün olmayabiliyor. Biz de tam bu gibi durumlar için Lokma okuyucularına özel nefis bir tarifle karşınızdayız. Üstelik bu tarifimizde kabartma tozu değil maya kullanıldığı için buzluktan çıkarıp pişirdiğimizde aldığımız verim oldukça yüksek.

Peynirli pastane poğaçası
Peynirli pastane poğaçası

Islak kek tarifi

Sizlere küçük büyük demeden hepimizin çok ama çok sevdiği ıslak keki buzlukta saklayabileceğinizi söylesek? Üstüne üstlük ıslak kekin gerçekten oldukça yoğun soslu lezzetiyle adının hakkını vereceğini? Evet, kekimizi hazırlayıp pişirip oda sıcaklığına ulaştığında buzluğa atıp, yemek istediğimiz zaman ise çıkarıp çözünmesini bekledikten sonra sosunu yapıp üzerine dökerek tadına doyabileceğiniz kekiniz servise hazır.

Islak kek
Islak kek

Çikolataya doyumluk lezzet;ıslak kek tarifi

Taze fasulye tarifi

Türk mutfağının en favori lezzetlerinden biri olan taze fasulyeyi es geçtiğimizi zannettiyseniz bu bizi üzer. Herkes tarafından sevilen bu enfes lezzet, oldukça hafif ve sağlıklı olması sebebiyle de sıkça tercih edilen bir tarif. Bu lezzet şölenini buzluklarımızda saklayabilmemiz ise bizim için en büyük artısı.

Taze fasulye
Taze fasulye

Sofralarımızın baş tacı; taze fasulye tarifi