Birbirinden nefis 8 farklı mayasız poğaça tarifi

mayasız poğaça
mayasız poğaça

Ev hanımlarının yemek tarifi defterlerinde el becerilerini sergilediği birçok tarif var. Hatta bunlardan bir değil, birkaç çeşidi olan tarifler nelerdir? “Hamur işi tarifleri” dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, doğru yere parmak bastınız. Mayalı poğaça, mayasız poğaça, farklı unlardan yapılan nefis poğaçalar ev hanımlarının çokça yaptığı tarifler arasında ön sıralarda yer alır. Biz size bu içeriğimizde; kolayca bayatlamayan mayasız poğaça, patatesli poğaça, dereotlu, sebzeli hatta erikli tatlı poğaçanın bile tarifini verdik. Özellikle spor yapanların ya da beslenmesine dikkat edenlerin tercih edeceği nohut unlu ve siyez unlu poğaça tarifi de var. Gelin, bir göz atalım.

Misafir sofralarının, altın günlerinin baş tacıdır poğaça tarifleri. Ama puf puf olan, yemeğe doyamadığınız, mis gibi kokan poğaçaları bazen yapmaya üşendiğiniz zamanlar oluyor... Haklısınız. “Kim bekleyecek bu hamurun mayalanmasını?” diye zaman zaman hayıflandığınızın farkındayız. Bundan dolayı, yapımı kolay lezzetli mi lezzetli mayasız poğaça tariflerini sizlere sunuyoruz. Artık tarifi kolay, mis gibi mayasız poğaçaları pratik bir şekilde, kısa süre yapabileceksiniz.

Mayasız poğaça tarifleri ile az zamanda sofra donatmaya ve çevrenizden, “Bu leziz poğaça nasıl yapılır?” ya da “Bu poğaçanın tarifi nedir?” gibi soruları duymaya hazır olun. Artık lezzetli poğaça yapımı deyince akla gelen ilk kişi olabilirsiniz. O zaman sizi çok bekletmeden mayasız poğaça tariflerine alalım.

1- Kolay Kolay Bayatlamayan Mayasız Poğaça Tarifi

Komşularınızı kıskandırmaya hazır olun! Kıvamı lezzetli ve sunumuyla harikalar ortaya koyacağınız bir tarif için kolları sıvamanızın zamanı geldi. Balkonda sevdiklerinizle çay keyfi yaparken ya da televizyon başında dizinizi izlerken hatta çocuğunuz okulda yesin diye çantasına koyacağınız bir mayasız poğaça tarifi bu.

mayasız poğaça
mayasız poğaça

Mayasız poğaça nasıl yapılır?

Dokusuyla pastahane poğaçalarını aratmayan: Mayasız poğaça tarifi

2- Maydanozlu Lorlu Siyez Unlu Poğaça Tarifi

Size çeşit çeşit mayasız poğaçalar sunucağımızı söylemiştik! :) Sıra da muhteşem ve bir o kadar da farklı bir tat var. Maydanozlu lorlu siyez unlu poğaça tarifi. Kahvaltılarınızda ya da spor sonrası bir numaraya yükselecek bu lezzetli poğaça favoriniz olacak. Hem de siyez unlu bu poğaçanın kalorisi ortalama 275 kcall! Yaptığınızda hayran kalacağınız ve “keşke daha önce deneseydim” diyeceğiniz bir poğaça tarifi bu. Ama olsun sıkıntı yapmayın. Hem ne demişler, geç olsun güç olmasın. :) E o zaman biz de Afiyet olsun diyelim.

Maydanozlu lorlu siyez unlu poğaça
Maydanozlu lorlu siyez unlu poğaça

Siyez unlu poğaça nasıl yapılır?

Hayran bırakan bir lezzet: Maydanozlu lorlu siyez unlu poğaça tarifi

3-Dereotlu Cevizli Poğaça Tarifi

Poğaça çeşitleri dediğinizde akla ilk gelen poğaçalardan biri de dereotlu poğaçadır. Şahsen biz bu tada bayılıyoruz. Tahmin ediyoruz ki siz de bayılacaksınız. Hem lezzetli hem şifalı. Malum dereoto çok faydalı bir bitkidir. Çok şanlısınız bir taşla iki kuş vuracaksınız, e birde yiyenlerin mest olacağını düşünürsek üç kuş vurabilirsiniz bile diyebiliriz. :) Fazla uzatmadan tarife geçelim o zaman...

Dereotlu cevizli poğaça
Dereotlu cevizli poğaça

Dereotlu cevizli poğaça nasıl yapılır?

Hem sağlıklı hem lezzetli: Dereotlu cevizli poğaça

4-Sebzeli Poğaça Tarifi

Hazır sağlık demişken sağlıklı bir başka poğaça tarifiyle devam edelim. Malum, havalarda hastalığa davetiye çıkaracak cinsten bu aralar. Poğaça da hastalığa şifa olur mu demeyin soğanlı, çörek otlu, bal kabaklı ve ev yapımı olan her tarif bizce şifalıdır.

Sebzeli poğaça
Sebzeli poğaça

Sebzeli poğaça nasıl yapılır?

Sebze deposu: Sebzeli poğaça tarifi

5-Pratik Patatesli Poğaça Tarifi

Pratik poğaça tarifleriyle devam ediyoruz. Sebzeli, dereotlu peynirli, siyez unlu poğaça tariflerinden sonra, şimdi de sıra da pratik patatesli poğaça tarifi var. Malumunuz patates, poğaçalara çok yakışır. Hem lezzetlidir hem de doyurucu. Ayrıca çayın yanına da patates harcıyla hazırlanan poğaçanın lezzetine doyum olmuyor. Kıyır kıyır lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek bir ev poğaçası karşınızda...

Pratik patatesli poğaça
Pratik patatesli poğaça

Pratik patatesli poğaça nasıl yapılır?

Çay saatlerinin vazgeçilmezi: Pratik patatesli poğaça tarifi

6-Nohut Unundan Poğaça Tarifi

“Hamur işleri zararlı hem de kilo yapar” diyorsanız, biz de diyoruz ki “sakin olun hem beyaz unsuz hem şekersiz bir lezzetle karşınızdayız.” “Nohut unundan poğaça olur mu?” Demeyin... Bu nohut unlu poğaça hem damak zevkinizi artıracak hem de nohut onu sayesinde sağlığım tehlikeye girer korkusuna düşmeyeceksiniz. Geç bayatlaması da cabası... Hafta sonundan hazırlayın hafta içi işe, okula kolayca yanınızda bu lezzetli poğaçayı götürün. E o zaman ne duruyorsunuz hemen mutfağa koşun ve bu sağlıklı poğaçayı yapmaya başlayın! :)

Nohut unundan poğaça
Nohut unundan poğaça

Nohut unundan poğaça nasıl yapılır?

Sağlıklı mı sağlıklı:Nohut unundan poğaça tarifi

7-Erikli Tatlı Poğaça Tarifi

Poğaçalar hep tuzu olur sanılır. Ama biz bu tezi çürütecek bir tarifle karşınızdayız. Mayasız nefis tatlı poğaça, eşsiz sunumu ve tadıyla hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de karnınızı doyuracak. Erikli Tatlı Poğaça tarifini tüm püf noktalarıyla sizin için anlattık. “Tatlı poğaça olur mu?” demeyin ve bir an önce bu tarifin yapımına geçin!

Erikli tatlı poğaça
Erikli tatlı poğaça

Tatlı poğaça nasıl yapılır?

Kurabiye yerine poğaça: Erikli tatlı poğaça tarifi

8-Peynirli Poğaça Tarifi

Çayı ocağa koymuşsunuz, bir keyif yapayım diyorsunuz ancak mideniz hafiften guruldadı ve çayınıza eşlik edecek bir tarife ihtiyacınız var. O zaman doğru adres burası. Sona herkesin sevgilisi peynirli poğaça tarifini bırktık. Mayasız peynirli poğaçalarınız, çay demlenene kadar hazır. Bu peynirli poğaça yoğurtlu ve kıyır kıyır olsun diye sirkeli... Mutlaka denemenizi öneririz!

Peynirli poğaça
Peynirli poğaça

Peynirli poğaça nasıl yapılır?

Klasik poğaçaların en güzeli: yoğurtlu peynirli poğaça tarifi