Brüksel lahanasının yanına ne gider?

Brüksel lahanasının yanına ne gider?
Brüksel lahanasının yanına ne gider?

Turpgiller familyasının en minik üyesi olan Brüksel lahanası oldukça küçük boyutlarına rağmen bilinen en lezzetli sebzelerden biri. Saymakla bitmeyen faydaları ve doğru pişirildiği takdirde tadı damaklarda kalan lezzetiyle bizce pek de hak ettiği ilgiyi görmeyen Brüksel lahanasının yanına sizce en iyi ne gider?

Çoğu zaman gündelik menülerimizi oluştururken lezzetleri birbirine uydurmak konusunda yaşadığımız sorun bizce mutfaklarda aşamadığımız en büyük dertlerimizden biri. Bizde tam da bu sebeple ‘yanına ne gider?’ serimizde sizlerden de gelen istekler doğrultusunda hangi lezzetin yanına ne yakışır sorularının cevaplarını sizler için veriyoruz ve bu derdi ortadan kaldırıyoruz.

‘Yanına ne gider?’ serimizin bu defa ki konuğu da; Brüksel lahanası.

Biz tüm damak zevklerine hitap edecek seçimlerle Brüksel lahanasının yanına en çok yakışacak o lezzetleri derledik ve sizlere yalnızca seçimi bıraktık. Bu listeyle artık her şey çok daha lezzetli…

Mengen pilavı

Söz konusu sebze yemekleri olduğunda, üstelik pek de sevilmeyen sebzelerden birinin ‘yanına ne gider?’ cevabını arıyorsak lezzeti arşa ulaşmış tatları ele almak bizce en doğrusu… Biz de tam da bu sebeple son derece sağlıklı haşlanmış bir Brüksel lahanasının yanına şanı Bolu sınırları çoktan aşmış mengen pilavıyla favori ikilimizi ilk sıradan verelim istedik.

Şanı Bolu'yu aşan; mengen pilavı tarifi

Fırında üç peynirli makarna

Öğrencilik zamanlarımızdan epey aşina olduğumuz ya da mutfağa ilk girişimizde hepimizin yapmaya kalkıştığı ilk yemek şüphesiz ki makarnaydı. Makarnayı tencerede değil de fırında seven herkesin iştahını kabartacak, Brüksel lahanasına eşlik edecek bu üç peynirli makarna tarifimizle bu ikili akşam yemeklerinizin favorisi olmaya aday.

Fırında makarnanın en leziz hali; fırında üç peynirli mantı makarna tarifi

Lazanya

Avrupa’nın bağrından kopup gelmiş Brüksel lahanasını diğer bir Avrupalı lezzetimiz lazanya ile eşleştirmek bizce harika bir fikir. Lazanyanın en ama en lezzetli hali için şiddetle önerdiğimiz bu tarifizi, Brüksel lahanasının her haliyle afiyetle tüketebilirsiniz.

O bir İtalyan; lazanya tarifi

Havuçlu karabuğdaylı salata

Lokmacım ben sağlıklı beslenmeye gönül verdim, neredeyse tüm öğünlerim sebze ağırlıklı yok mu bana göre bir önerin? Elbette var. Sebzeleri sebzelerle eşleştirmek epey zor olsa da Lokma’nın sınırsız tarif dünyasında bu mümkün. Havuçlu karabuğdaylı salata tarifimizle, Brüksel lahanası bir araya gelerek bağışıklığımıza kalkan oluşturmaya oldukça kararlılar.

Yenidünyalı kinoalı salata tarifi

Sağlıklı ve hafif bir menü oluşturmak isteyenler için bir salata tarifi daha verelim istedik ve aklımızı başından alan, zaman zaman tek başına bir öğün olarak da tükettiğimiz yenidünyalı kinoalı salata tarifimizi de sizlerle paylaşalım dedik. Brüksel lahanasının yanına enfes bir salata ile kalori savaşına başlayabiliriz…

Salataların yıldızı; yenidünyalı kinoalı salata tarifi

Fırında patatesli ve biberiyeli tavuk

Tavuk yemekleri söz konusu olduğunda yanına yakışmayan ne var ki? Hele hele fırında yapılan tavuk yemekleri hem pratik hem lezzetli olması bakımından ‘yanına ne gider?’ dediğimiz her lezzet için akla ilk gelenlerden biri. Brüksel lahanasının yanına da sizlere leziz mi leziz bir öneri olarak; fırında patatesli ve biberiyeli tavuk tarifimizi şiddetle öneririz.

Brüksel lahanası ve tavuğun flörtü; fırında patatesli ve biberiyeli tavuk tarifi