Bu bitkilere dikkat! Bu bitkiler kedileri ve köpekleri öldürebilir

Kedileri ve köpekleri öldürebilecek bitkiler
Kedileri ve köpekleri öldürebilecek bitkiler

Evcil dostlarımız kediler ve köpekler söz konusu olduğunda evlerimizde dikkat etmemiz gereken bazı şeyler olduğunu söylememizde fayda var. Örneğin evimizdeki bitkiler. Bazı bitkilerin kedilerimiz ve köpeklerimiz için oldukça tehlikeli olduklarını daha önce duymuş muydunuz? Eğer daha önce bu bitkiler hakkında hiçbir şey duymadıysanız sizleri şöyle alalım. İşte karşınızda kedileri ve köpekleri öldürebilecek o bitkiler!

İÇİNDEKİLER

Ortanca

Renkleriyle gözümüzü ve gönlümüzü açan ortancalar kedi ve köpeklerimiz için pek de iç acıcı olmayabilir. Öyle ki ortancalarda depolanan toksinler özellikle de köpeklerde kalp problemlerine neden olur. Aynı zamanda kedilerde ve köpeklerde oldukça ağrılı bir tahrişe de sebep olan ortancaların ortaya çıkardığı bu tahriş zaman zaman ölümcül kabul ediliyor.

Siklamen

Balkonlarımızda veya salonlarımızın en güzel köşelerinde yerlerini alan siklamenlerin kedilerimizi ve köpeklerimizi zehirleyebilecek güçte olduklarını söylesek? Siklamen yaprağı yutan kedilerde ve köpeklerde çok şiddetli bir kusma, ishal, ritim bozukluğu gibi semptomlar görülür. Acil müdahale edilmediği takdirde de sonuçlar ölümcül olabilir.

Zambak

Evimizin en güzel köşelerinde yerlerini alan ve evin tüm atmosferini değiştiren zambakların tüm kısımlarıyla kediler ve köpekler için son derece toksik olduğunu biliyor muydunuz? Gövdesinden, yapraklarına, hatta vazoda su içinde saklanıyorsa içerisinde bulunduğu suya kadar her şeyiyle kedilere zarar veren zambaklar kedili evlerden uzak durması gereken bitkiler arasında.

Lale

İstanbul'un simgelerinden biri olarak kabul edilen laleleri çok sevsek de evlerimizde kedi veya köpek varsa aramıza bir mesafe koymamızda fayda var. Lale ile temas ettikleri takdirde kedilerde ve köpeklerde şiddetli zehirlenme belirtileri ortaya çıkar ve acil müdahale edilmediği takdirde bu temaslar ölümle sonuçlanır.

Nergis

Güzelliğiyle her göreni büyüleyen nergislerin kediler ve köpekler için ne kadar zararlı olduğunu duymaya hazır mısınız? Sapları veya yaprakları... Hiç fark etmeksizin kediler tarafından yendiği takdirde kusma, ishal, titreme, ritim bozuklukları gibi şikayetler görülür.

Krizantem

Kasımpatı olarak da bilinen bu bitkinin yaprakları ve gövdesi kediler için hafif düzeyde zehirlidir. Öyle ki zehirlenme belirtileri olsa da kedilerde krizantem tükettiklerinde en sık görülen semptomun depresyon olduğunu söyleyelim.