Bundan böyle etler kurumadan pişecek!

Bundan böyle etler kurumadan pişecek!
Bundan böyle etler kurumadan pişecek!

Çok sevdiğimiz et yemeklerini yaparken etleri kurutmadan pişirmenin bir yolu mutlaka olmalı diye düşünenleri şöyle alalım. Lokmacığınız sizin için bunu da düşündü ve lokum kıvamında pişmiş etler için ne yapılması gerektiğini bu başlık altında derledi! Etleri kurutmadan pişirmenin tek yolu bu yazıyı kaydetmek.

İÇİNDEKİLER

Etlerinizi yıkamayın!

Ünlü restoranlarda, çok sevdiğiniz steakhouse'larda ve mahallenizin kebapçısında lokum kıvamında et yediğiniz her yerde yediğiniz o etlerin kesinlikle yıkanmadığını bilmenizde fayda var. Özellikle sıcak suyla yıkanmış etlerin pişme aşamasında oldukça sertleştiğini unutmayın!

Eti marine edin!

Biftek, steak gibi zor pişen etlerinizi kurutmadan ve yumuşacık bir şekilde pişirmenin tek yolu marine etmek. Etlerinizin yumuşamasını sağlayıp aynı zamanda lezzetine de lezzet katan marine işlemi sonrasında lokum gibi pişmiş etler yemek artık hayal olmayacak.

Köfte harcına zeytinyağı ekleyin!

Piştikten hemen sonra kurumaya başlayan köftelerin kuruma sürecini yavaşlatmanın oldukça basit bir yöntemi olduğunu söylesek? Köfte yapacağınız kıymayı mümkün olduğu kadar yağlı seçmek ve harcına zeytinyağı eklemek puf puf pişmiş köftelerinizin tavadan aldığınız ilk anki tazeliklerini korumasına yardımcı olacak.

Etinizi mühürleyin ve fırınlayın!

Eti fırında pişirmek oldukça sağlıklı bir pişirme metodu olduğundan sıklıkla tercih edilse de fırında pişirmek istediğiniz etleri fırınlamadan önce mühürlemeniz pişerken kurumaması açısından son derece önemli. İçindeki suyu tutması açısından, fırında pişireceğiniz etlerinizi pişirmeye geçmeden hemen önce tavada önlü arkalı mühürlemenizde fayda var.

Pişirme aşamasında doğru kap kacak tercih edin!

Etlerinizi her ne kadar doğru bir şekilde ayarlasanız da pişme aşamasında ciddi hatalar yapabilirsiniz. Bu da etlerinizin son derece kuru olmasına sebep olabilir. Bunun için ise yapmanız gereken şey son derece basit. Isıya dayanaklı cam kaplarda, demir döküm kaplarda veya fırın poşetinde pişirmek kurumayan ve lokum kıvamında pişmiş etlerin en önemli sırlarından biri.