Çanakkale’da kısa kısa mola verip yemek yiyebileceğiniz 5adres

Çanakkale
Çanakkale

Tarih boyunca bir çok medeniyete eve sahipliği yapmış Çanakkale, tarihi ve turistik yerleri ile beraber yemek kültürüyle de dikkat çekmektedir. Çanakkale’nin bu köklü tarihi mutfağında da yansımasını bulmuştur. Kıyı şeridinde bulunan bu şehrimiz tabi ki deniz ürünleri ile meşhur, fakat bunlar dışında çok lezzetli yöresel yemekleri ile de her kesimin damak tadına uygundur.

Rotanızı Çanakkale’ye çevirdiyseniz bir yandan tarihi yerleri ile ruhunuzu doyururken birbirinden lezzetleri ve seçkin restoranları ile aynı zamanda karnınızı da doyurabilirsiniz. : ) Şimdi sizleri bu güzel şehrin güzel mekanları ile baş başa bırakıyoruz!

Sardalye

Tüm ürünleri lezzetli ve taze bir şekilde bulabileceğiniz bu mekan Çanakkale deyince akla gelen ilk yerlerden bir tanesidir. Özellikle hijyen konusundaki hassasiyetlerini belirtmek gerekiyor. Temizlik konusunda olan bu hassasiyetleri hızlı servis ile müşterilerden tam not almıştır. Uygun fiyatlarına rağmen beklenenin üzerinde bir performans göstererek bu lezzeti akılda kalıcı bırakıyor.

Facebook
Facebook

Sardalye, dil balığı, mezgit, mide tava ve mevsimine göre diğer balık çeşitleri ile hizmete sunuluyor. Seçilen balıkları o an sıcak sıcak kızartıp servis ediliyor. Balık ekmeğin yanında özel yapım turşu sularını da mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Bol yeşillik, limon ve balığın enfes uyumuyla turşu suyu size şirin bir keyif yaratacaktır. Şimdiden afiyet olsun. : )

Adres: Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hamam Sokak No: 24/B Merkez, Çanakkale

Kadir Usta

Deniz mahsullerinin bu kadar bol olduğu bir şehirde helva tatlısını ayrı düşünmek olmaz. Bu tatlıyı en lezzeti yapan yerde yemek isterseniz de sizi merkezden biraz uzaklaştırıp Gelibolu’ya götürüyoruz.

Facebook
Facebook

Peynir helvası hem yerli ziyaretçiler hem de yabancı ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir. Özellikle daha önce yediyseniz bu tatlıyı aradaki farkı net olarak görebilirsiniz. Dondurma ve ya lor peyniri ile tercih edebilirsiniz. Her an yenilenen tepsilerdeki tatlılara talep o kadar fazla ki tatlılar soğumadan yeni sıcakları gelmektedir. Oturup yiyebildiğiniz gibi isterseniz paket yaptırarak evde de bu lezzeti tatmaya devam edebilirsiniz.

Adres: Namık Kemal Mahallesi, Arap İbrahim Paşa Cad. No: 20 Gelibolu/ Çanakkale

Aqua Mutfak

Merkezden biraz uzak ama müthiş bir manzara ile nezih bir ortam sunan bu mekanda hem kahvaltı, hem öğle yemeği hem de akşam yemeği hizmeti bulabilirsiniz.

facebook
facebook

Kalabalık gruplar içinde oldukça avantajlı. Çalışanlar her zaman özenli ve hızlı servisleri ile müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaktadır. Mutfağın açıkta olması ve görünmesi de temizlik konusunda tam not almalarına sebep olmuş durumda. Et, balık ve bunlarla beraber gelen mezeler hem karın hem de göz doyuruyor. Şansınız varsa bazı akşamlarda yemeğinize canlı müzikte eşlik edebilir bizden söylemesi

Adres: Kepez Sahil yolu Cumhuriyet Mahallesi Çanakkale

Berliner Donut

Berliner Donut Orijinal bir tatlıcı arıyorsanız işte adresi burada… Çanakkale merkezinde çarşıda ulaşımı kolay ve paket özelliği de olan bir yer.

instagram
instagram

Farklı tatları birleştirerek kendine has bir tat ortaya çıkmıştır. Donutları sıcak sıcak servis edilmektedir. Standart kalitesi hiçbir zaman şaşmadan her zaman aynı kalite ile sunum yapmaktadır. Kapısının önündeki uzun kuyrukları görmezden gelerek tatlıları mutlaka yemelisiniz!

Adres: Fevzipaşa, Hapishane sokak No:3 Merkez/Çanakkale

Gülen Pide

Deniz mahsullerinden farklı bir alternatif arayanlar için tüm ihtiyacı karşılayacak bu mekan zengin menü seçeneği ile usta ellerden çıkarak soflara geliyor. Özellikle et döner yemenizi tavsiye ediyoruz.

seyahatimgeldi.com
seyahatimgeldi.com

Lahmacunlar ve pidelerde müthiş lezzetli. Ek olarak mezeler ile servis edilen pidelerin fiyatları da çok uygun. Temiz bir işletme hızlı servis ile beklentinizi karşılayacak menü çeşitliliği ile gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz. : )

Adres: Kemalpaşa mahallesi, Cumhuriyet Bulvarı No: 27/A Merkez/Çanakkale