Mısır nasıl haşlanır? Mısır haşlamanın püf noktaları nelerdir?

 Mısır haşlamanın püf noktaları nelerdir?
Mısır haşlamanın püf noktaları nelerdir?

Yazın en sevilen sebzelerinden biridir mısır. Çocukluğumuzun en güzel anılarının bir parçasıdır. Mısırın en çeşidi bir başka güzel olsa da haşlanmış mısırın yeri daima başkadır gönlümüzde. Yemesi ayrı keyiflidir, tadı ayrı güzeldir haşlanmış mısırın. Hele ki mısır orijinaline uygun olarak sütte kaynatıldığı vakit değmeyin keyfimize. Peki ya evde mısır haşlamanın püf noktaları nelerdir? Mısır nasıl haşlanır? Tüm cevaplar bizde.

İÇİNDEKİLER

Tüm püf noktalarıyla mısır nasıl haşlanır? Sorusunun cevabını en ince ayrıntılarıyla sizlere aktaracağımız bu yazımızdan ne taneler diri kalacak, ne de mısır haşlamak bir eziyet haline dönüşecek. Dışarı çıkın en yakın pazardan, manavdan mısırınızı alın ve arkanıza yaslanarak 'tüm püf noktalarıyla mısır nasıl haşlanır?' öğrenin.

Mısırı doğru seçmek önemli!

En önemli püf noktamızdan başlamaya ne dersiniz? Mısırı tam tam kıvamında haşlamanın en önemli püf noktası iyi mısırı seçmekten geçer. Haşlamalık mısır seçerken iri ve koyu sarı taneli mısırlar her zaman ilk tercihimiz olmalı.

Koçanlı mısır tercih edin!

Tercih edeceğiniz mısırların koçanlı olmasına özen gösterin. Öyle ki kaynama aşamasında koçanların rolü büyük. Koçanlar kaynama aşamasında mısırlar için oldukça önemli.

Tencere seçimine dikkat!

Mısırlarınızı haşlarken tercih edeceğiniz tencere tipi de oldukça önemli. Düdüklü tencere tercih etmek hem lezzet açısından hem de mısırlarınızın yumuşak kalması açısından oldukça mühim.

Koçanları çöpe atmayın!

Şimdi gelelim mısır nasıl haşlanır? Sorusunun cevabına. Öncelikle mısırları koçanlarından ayırın ve ayırdığınız koçanları tencerenizin dibine yerleştirin. Koçanlar kaynama aşamasında mısırlarınızın çok daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacak.

Koçanlarla mısırları 5 dakika kaynatın!

Tencerenize oda sıcaklığında suyu ekleyin. Koçanlarla beraber 5 dakika kadar kaynatın. Daha sonra mısırlarınızı tencereye alın ve kaynatmaya başlayın.

Mısırlar kaynamadan tuz atmak yok!

Mısırlar henüz kaynamadan tencerenize tuz eklemeyin. Mısırlar kaynamadan üzerlerine ekleyeceğiniz tuz hem mısırlarınızın sertleşmesine sebep olur. Hem de lezzetini bozar.

Su yerine sütte kaynatın!

Gelelim Lokmacığınızın lezzet sırrına; mısırlarınızı su yerine sütte kaynatmak hem lezzeti hem de kıvamı açısından oldukça önemlidir.

1 çay kaşığı tereyağı!

Son olarak da mısırların içerisine bir çay kaşığı tereyağı eklemek yumuşak mısırlar için oldukça önemli.

İlginizi çekebilir: