Çocukluğuna dönmek isteyenlere özel: Bisküvili 11 tatlı tarifi

Bisküvili tarifler
Bisküvili tarifler

Bisküvili tatlılar aslında hem pratik hem de hızlı uygulanabiliyor olması nedeniyle epey fazla tercih ediliyor. Yıllardır pudinglerden tutun mozaik pastalara kadar birçok farklı tarifte kullanılan bisküviler, ortaya leziz tatlıların çıkmasını sağlıyor. Bu rehberimizde, buzdolabında her daim tatlı olsun isteyenler için uygulanması kolay olan bisküvili tatlıları paylaşıyoruz.

Bisküvili tatlı denildiğinde akla ilk olarak mozaik pasta geliyor. Evet; mozaik pastayı çok seviyor ve bolca tüketiyoruz. Ama artık bisküvili farklı lezzetlere de yönelmenin zamanı geldi bizce… Biz yine bilinen tarifleri de paylaşacağız ama rehberimizde havuçlu cheesecake...de var turta da… Az önce de bahsettiğimiz gibi bisküvi karışımı lezzetli tatlıları ortaya çıkarmak için hızlı bir çözüm olabilir. Genellikle un, katı yağ ve kabartma tozu / tuz karışımıyla yapılan bisküvi karışımı tatlı hamurlar, özel soslarla daha da lezzetli hale geliyor. Sözü çok uzatmadan tariflere geçelim.

Muzlu bisküvili kuplar

Muzlu Bisküvili Kuplar
Muzlu Bisküvili Kuplar

Muzlu bisküvili kuplar, aslında magnoliaya çok yakın bir lezzet sunuyor. Üstelik güzel kaplar ve süslemeyle birlikte kısa süre içinde hazır hale gelebiliyor. Yani aslında 1 saat içinde ikram edebilirsiniz. Süt, yumurta sarısı, toz şeker, un, vanilya, krem şanti, labne peyniri, krema, bebe bisküvisi ve muz ise malzemeler arasında yer alıyor. Tarifi detaylarıyla birlikte görmek ve uygulamak isteyenleri aşağıdaki bağlantıya alalım:

Pötibör bisküvili mozaik pasta

Mozaik Pasta
Mozaik Pasta

İkinci sırada klasikleşmiş lezzet olan mozaik pastaya yer veriyoruz. Potibör bisküvilerle hazırlanabilen pastalar, etkili bir sunumla misafirleri etkilemenizi sağlayabilir. Özellikle küçük yaştaki çocukların da fazlasıyla sevdiği bu tarif için tereyağı, çikolata, pötibör bisküvi, toz kakao, muz, hindistan cevizi, pudra şekeri, süt ve fıstık gibi malzemelere ihtiyacınız var.

Bisküvili karamel bar

Karamel Bar
Karamel Bar

Özellikle çay yanında aperatif ihtiyacı hissedenler için bisküvili karamel bar epey iyi bir seçim. Un, pudra şekeri, vanilya, yer fıstığı, krema, çikolata, tereyağı, şeker, su, krema, tereyağı ve yer fıstığı gibi malzemelerle hazırlanabilen karamel barı mutlaka denemelisiniz:

Karamelize elmalı bisküvili pasta

Karamelize Elmalı Pasta
Karamelize Elmalı Pasta

Lokma’da ‘Şefin Seçimi’ tatlılardan biri de karamelize elmalı bisküvili pasta. Özellikle kısa sürede tatlı yapmak isteyenler için bu tarifin uygulanabilirliği oldukça yüksek. Malzemeler arasında esmer toz şeker, un, limon, elma, mısır nişastası, toz tarçın, bal, toz şeker, süt, vanilya ve bisküvi yer alıyor. Çayın yanında mutlaka bir tatlı isteyenler için ideal.

Vanilyalı bisküvili pasta

Vanilyalı Pasta
Vanilyalı Pasta

Yulaflı bisküvi, mandalina, süt, toz şeker, un, toz şeker, mısır nişastası, tereyağı ve mandalina suyu gibi malzemelerin karşımından oluşan vanilyalı bisküvili pastada muhallebi için 1 adet vanilya çubuğu havyarı yoksa 1 paket vanilya da kullanabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantı üzerinden detaylara erişebilir, kişi sayısını artırarak malzemeleri ne kadar kullanacağınızı görebilirsiniz.

Çilekli bisküvili pasta

Çilekli Pasta
Çilekli Pasta

Vanilyanın ardından çilekli bisküvili pasta da olmazsa olmazlardan biri. Yine kolay uygulanabilir bir tarif olan bu pasta tarifi için de bisküvi, çilek, mısır nişastası, un, toz şeker, labne peyniri, bitter çikolata, tereyağı ve süte ihtiyaç var. Aşağıdan ayrıntılara erişebilirsiniz.

Kedidili bisküvisi

Kedidili Bisküvisi
Kedidili Bisküvisi

Muhallebili tatlılar arasında vazgeçilmez olan kedidili bisküvisi yumurta, toz şeker, un, mısır nişastası ve kabartma tozu gibi her evde bulunan kolay malzemelerle hazırlanabiliyor. Üstelik sadece yarım saat içinde hazırlayabilir ve servis edebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz gibi yapımı da oldukça kolay.

Bisküvi crumble

Crumble
Crumble

Frambuazın o eşsiz lezzetini bisküviyle buluşturmak isteyenler için ‘bisküvi crumble’ tarifini önerebiliriz. Kolay ve kısa sürede hazırlanabilen tarifin ilk etabı frambuazı fırın kabına alıp yaymak daha sonrasında şeker ve nişastayı birbirine karıştırıp robotta toz olana kadar çektiğiniz bisküvileri üzerine eklemekle devam ediyor. Tüm ayrıntılar tarifimizde mevcut:

Kupta bal kabaklı muhallebi

Kupta muhallebi
Kupta muhallebi

Muhallebiden vazgeçemeyen fakat bisküvinin tadını da almak isteyenler için kupta bal kabaklı muhallebi tarifini önerebiliriz. Hafif olmasının yanı sıra hızlıca hazırlanabilmesi sebebiyle de tercih edilen bu tarif aslında un, toz şeker, vanilya, süt, yumurta sarısı, labne peyniri, bal kabağı, krema, toz tarçın ve bisküvi kırıntılarıyla oluşturulabiliyor.

Kremalı muzlu mozaik pasta

Kremalı Muzlu Pasta.
Kremalı Muzlu Pasta.

Az önce petibör bisküvili mozaik pastanın tarifini paylaşmıştık. Bu kez de sırada kremalı muzlu mozaik pasta var. Krema, bitter çikolata, petibör bisküvi, hindistan cevizi ve muz gerekli malzemeler arasında. Kısa sürede hazırlayıp buzluğa kaldırıp 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. : )

Muzlu toplar

Petibör bisküvinin kullanabileceği tatlılardan bir diğeri de muzlu toplar. Tereyağı, muz, petibör bisküvi, toz kakao, toz şeker, süt, vanilya ve pasta süsüyle 10 dakika pişirerek 10 dakikada da hazırlayarak servise hazır hale getirebilirsiniz. Bu tür lezzetlerin hemen hepsinde olduğu gibi işe öncelikle tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritmekle başlamanız gerekiyor. Tarifin diğer tüm ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda.

Bağlantılarını paylaştığımız tariflerin tamamında sayfanın sağ bölümündeki Malzemeler üzerinden kişi sayısını artırıp azaltabilir ve buna göre malzemeleri satın alabilirsiniz. Ya da elinizdeki malzemeyi buna göre kullanıp tatlıları tam kıvamında oluşturabilirsiniz. Ayrıca tariflerdeki ipuçlarımıza da göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede çok sayede tarifleri daha pratik şekilde hazırlayıp daha lezzetli hale getirebilirsiniz.