Bayramdan kalan kekleri, kurabiyeleri ve yufkaları değerlendirin!

Bayatları değerlendir
Bayatları değerlendir

Bayramlarda az olmasın düşüncesiyle gereğinden fazla şey pişiriyoruz. 2-3 gün önce yaptığınız kekleri ve kurabiyeleri çöpe atmayın! Artan kekler nasıl değerlendirilir? Bayatlamış kurabiyeden neler yapılır? Lokmacığınız hepsi ile yapılabilecek harika tarifleri sizlerle paylaşmaya geldi!

İÇİNDEKİLER

Bayat ekmekten omlet

Bayat ekmekler ısınınca ve kızarınca yeni alınmış ekmekten çok daha güzel olmuyor mu? Lokmacığınız bugün tek tavada tüm sabahın kahvaltısını birleştirdi. Evdeki tüm bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz bayat ekmekten omlet tarifimiz sitemizde sizlerle!

Bayat yufkadan elmalı pırtık

Börek yapmak için aldığınız yufkalar çoğu zaman artar veya yırtıldıkları için kullanılamaz hale gelirler. Artan bu yufkaları değerlendirebileceğiniz harika, pratik bir tatlı tarifimiz var! İster elma ile ister armut isterseniz de ayva ile yapın ama siz siz olun bu tarifi mutlaka deneyin!

Bayat kurabiyeden parfe

Parfe için bisküvi almaya son! Evde yaptığınız kurabiyelerin üzerinden 3-4 gün geçmiş ve artık ev halkı tarafından pek de ilgi görmüyorsa hemen mevsim meyvelerinden güzel bir parfe yapın! Tarif Lokma'da!

Bayat ekmekli sufle

Çoğu kişinin evinde en çok bayatlayan gıda ne yazık ki ekmek! Ekmekleri elbette kimse çöpe atmak istemiyor. Kızartıp sabah kahvaltılarında da sıklıkla tüketiyoruz. Ancak bayat ekmeklerden farklı bir şey yapmak isteyenler için de bu tarif çok pratik!

Bayat keklerden truff

Bayat kek değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri de bizce bu tarif! Evde kalan her kekten rahatlıkla yapabileceğiniz bu tarif bizim favorilerimizden. Biz cevizle yaptık ama siz ister cevizle isterseniz de fındıkla yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Bayat kekten pasta

Bayat kekten rulo pasta nasıl yapılır? Yaptığımız kek kabarmazsa ya da beklediğimiz gibi lezzetli olmazsa kekleri israf etmeden, yeniden değerlendirmek için formunu değiştirmek çok iyi bir çözüm yolu. Bu tarif de o tariflerden biri!