Çorum’un yöresel lezzetlerini servis eden 6 restoran

Çorum
Çorum

Dünyanın merkezi mi değil mi tartışıladursun biz her zaman olduğu gibi midemizle ilgileniyoruz. : ) Çorum denildiğinde akla çok fazla çeşidi olan leblebiler geliyor. Ama aslında Çorum’un yöresel çok fazla lezzeti ve yemek mekanları var. Bunlar arasında et yemekleri ve dolmalar revaçta. Ayrıca Çorum mantısı, Çorum köftesi, çatal aşı, kuzu tandır, sırık kebabı, keşkek, tel tel, kargı peyniri, sıkma baklava ve yırtma aşı gibi farklı lezzetler var. Birçoğunu ilk defa duymuş olabilirsiniz. O zaman sözü fazla uzatmadan doğrudan mekanlara geçelim.

Lezzetiyle ve yemek mekanlarıyla ziyaretçilerine büyük bir zevk yaşatan yerlerden biri de Çorum. Çorum'da ne yenir? sorusunu cevaplamak için buradayız. O zaman lezzetli yemeklerine ev sahipliği yapan Çorum'un yemek mekanlarına hemen bakalım.

İskilip dolmanın ilk adresi: Katipler Konağı

Et yemeklerinden önce dolmayla başlayalım. Çorum’un yöresel lezzetlerinin başında İskilip dolma geliyor. Çorum’da yemek yemek için girdiğiniz hemen her mekanda İskilip dolmayı tadabilirsiniz. Ama Karakeçili’deki Katipler Konağı’nı tercih edebilirsiniz. Çünkü burada şehrin diğer yöresel yemeklerini de bulabilirsiniz. Ayrıca yemeğin ardından tatlıları da afiyetle mideye indirebilirsiniz. : )

www.ctso.org.tr
www.ctso.org.tr

Adres: Karakeçili Mahallesi Karakeçili 2. Sokak No: 20 Çorum

Günlük ev yemeği yemek isteyenlere: İkinci Bahar

Katipler Konağı’nda olduğu gibi İkinci Bahar’da da damak tadınıza uygun bir Çorum lezzeti bulabilirsiniz. İskilip dolmasının yanı sıra, özel olarak hazırlanan dürümleri de yiyebilirsiniz. Hizmet kalitesinden bahsetmeye bile gerek yok. Çünkü çalışanlar gerçekten çok samimi ve içten. İkinci Bahar, günlük ev yemekleri için de Çorum yerlilerinin epey uğrak mekanı.

Mapio.net
Mapio.net

Adres: Yavruturna Mahallesi Kavukçu Sokak No: 7 Gazi, Çorum

Alternatif yiyeceklerin adresi: İzmir Lokantası

Eğer Çorum’un yöresel lezzetleri haricinde bir şeyler tatmak istiyorsanız İzmir Lokantası’na bakabilirsiniz. Aslında az önce bahsettiğimiz Çorum’a has yemeklerin yanında İzmir Lokantası’nda alternatifler de bulabilirsiniz. Favori karışık yumurtalı pide. Ama buna ek olarak bol soğanla kavrulan yahniler; sabahın erken saatlerinde içebileceğiniz sıcacık çorbalar gerçekten epey lezzetli.

TripAdsivor
TripAdsivor

Adres: Üçtutlar, Camikebir Sokak No: 3, Çorum Merkez, Çorum

‘Et yemeden olmaz’ diyenler için: Hanedan Sırık Kebabı

Çorum’a geldiniz; Alacahöyük Müzesi’ni, Aslanlı Kapı’yı, Hattuşaş Antik Kenti’ni ve İncesu Kanyonu’nu gezdiniz. Şehrirdeki Gölünyazı Milli Parkı’na ve Çatak Tabiat Parkı’na da gittiniz. E tabii Ulu Camii’ye de gitmeden olmaz. Tüm bu gezi faaliyetleri sonrasında karnınızın epey acıktığını düşünüyoruz. Eğer siz de ‘et yemeden olmaz’ diyenlerdenseniz; Hadedan Sırık Kebabı’nı tercih edebilirsiniz.

TripAdsivor
TripAdsivor

Osmancık Merkez’deki bu mekan, yazımızın hemen başında bahsettiğimiz bazı lezzetleri sunmasının yanı sıra aslında isminden de anlaşılabileceği gibi sırık kebabına odaklanıyor. Ayrıca, masaya gelen etlerin sıcak kalması için masada özel bir ısıtma sistemi de yer alıyor.

Adres: Çiftlikler Mahallesi İstanbul Yolu 5. Km. Osmancık Merkez, Osmancık, Çorum

Çorum’un vazgeçilmez yemeği: Meşhur İskilip Dolma Evi

İskilip dolmasının aslında bir dolma değil; et suyunda pişirilen pilav üzerinde servis edilen ve çıtır çıtır ayrılan bir kuzu tandır olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Bu lezzetin Çorum’da mutlaka es geçilmemesini istiyoruz. Eğer iskilip dolmasındaki yağın size ağır geleceğini düşünüyorsanız yanına bir de sirkeli cacık söyleyebilirsiniz. Yemek süreci bittikten sonra burada bir de süt helvasını tadıp gezi turuna devam edebilirsiniz.

tripadsivor
tripadsivor

Adres: Söğütlüevler Caddesi No: 2, Çorum

Lezzetli etin adresi:Hasan Zahir Et Lokantası

Çorum merkezde ve epey kolay ulaşılabilen bir bölgede yer alan Hasan Zahir Et Lokantası, karnını etle doyurmak isteyenler için Çorum’daki favori mekanlardan biri. Köfte ve ızgara çeşitlerinden oluşturulan menüleri bulabileceğiniz mekanda ayrıca pirzola çeşitleri de epey lezzetli. İlginç olan detaylardan biri ise yemek siparişi verdiğiniz sırada masaya yemek öncesinde bal, kaymak ve kızarmış ekmek geliyor olması. Aman ha karnınızı çok doyurmayın çünkü etler çok lezzetli. : )

tripadsivor
tripadsivor

Adres: Yeniyol, Samsun Yolu 7. Km. No:186, Çorum Merkez/Çorum