Denizli’de lezzet yolculuğuna çıkaran 5 mekan

Denizli
Denizli

Ege ile Akdeniz’in buluşma noktası ve Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Denizli tarihi ve turistik açıdan ziyaretçilerin odak noktası olmuş durumda. Bir diğer odak noktası da tabii ki birbirinden güzel yemek mekanları. Bu ülkemizin güzel şehrini gezdikten sonra Denizli'nin meşhur yemeklerini yemek isteyenler hiç merak etmesinler.Sizler için harika bir liste hazırladık. Denizli'nin yemek mekanlarını görmeye hazır olun.

UNESCO dünya mirasına girmiş birçok tarihi kalıntılara ev sahipliği yapmış, doğal güzellikleriyle de gelenleri kendisine hayran bırakmış bir şehir Denizli. Bu kadar çok tarihi mekan barındıran adeta antik kent diyebileceğiz bu şehir için mutfakta pek tabii önemli bir yer ediniyor. Ege mutfağının tamamına hakim olması yanında kendine has lezzetleriyle de ün yapmış birçok yemek bulabiliriz. Denizli kebabı, denizli turşusu ve meşhur denizli gazozu bunlardan sadece birkaç tanesi. Zeytinyağlılar kadar etin de önemli olduğu nadir şehirlerimizden biri. Çaput aşı, Kaçamak ve Sıyırma gibi yemekler Denizli ile özdeşleşmiştir. Şimdi bu güzel lezzetleri tadabileceğiniz en güzel mekanları listeleyelim.

Denizli'de pidenin adresi: Gazezoğlu Pide

Denizli’ye gittiğinizde birçok pideciye rastlamanız mümkün ancak en iyisini yemek istiyorsanız sizi Gazezoğlu Pide’ye alalım. Yıllardır bu işi yapan ustaların ellerinden lezzetli pideler sofralara geliyor. Katkısız olarak hazırlanan pidelerden isterseniz kıymalı, isterseniz ıspanaklı gibi klasiklerden seçebilirsiniz. Ancak bizim size tavsiyemiz tahinli olanı denemeniz, gerçekten muazzam! Sizi alıp çocukluğunuza götürecek ve lezzetiyle damakta tat bırakacak bu şirin mekana mutlaka gitmenizi tavsiye ediyoruz.

restaurantguru.com
restaurantguru.com

Adres: Bakırlı mahallesi Kaleiçi Mevki 485. Sokak No:24 Merkez-Denizli

Meşhur Denizli Kebapçısı

Denizli Kebap’ının ne kadar meşhur olduğundan bahsetmiştik, şimdi bu güzel kebabı yemek için adından da belli olduğu üzere şehrin en meşhuruna rotamızı çeviriyoruz. Sıcacık dumanı üzerinde lokum gibi etler fevkaladeydi diyebiliriz… Aile işletmesi olarak hizmet veren bu restoran tüm ziyaretçilerden tam not almış durumda. Güler yüzlü hizmet ve hızlı servisiyle güzel bir akşam yemeği için huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Yemeğin üzerine ılık irmik helvası da bizden size bonus olsun mutlaka tatmanızı öneriyoruz.

tripadsivor
tripadsivor

Adres: Topraklık mahallesi Ulu Cami Altı Denizli

Et severlerin gözde mekanı: Miske

Sürekli kendini yenileyen bir restorandan bahsetmek istiyoruz şimdi sizlere. Hem Denizli hem de çevre illerden birçok müşteriyi ağırlamış ve güler yüzle oradan ayrılmalarını sağlamıştır. Çalışanlarının müşterilerle ilgisi üst düzeyde diyebiliriz. Menüdeki her bir yemeğin çok güzel olduğunu söyleyebiliriz ancak özellikle içli köfte ve lahmacunu tatmanızda fayda var. Görüntüsü ile gözleri, tadı ile mideleri doyuran bu restorana tüm et severlerin gitmesi gerekiyor bizde can-ı gönülden tavsiye ediyoruz.

twitter
twitter

Adres: Siteler mahallesi Bursa caddesi No: 35/A Denizli

Ayakta karşılanacağınız bir mekan: Garson Şükrü

Denizli’nin en kaliteli mekanlarından biridir diyebiliriz. Çok yoğun olmasına rağmen garsonlar gelen her müşteri ile özel olarak ilgilenmektedir. Hafta sonu ve akşam saatlerinde gidecekseniz mutlaka rezervasyon yapmanızı öneririz. Hem ana yemekleri hem de lezzetleri mezeleri ile bizden tam not almıştır. Limonlu kavurma menüdeki en özel lezzet diyebiliriz. Mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Yıllardır çizgisini bozmadan devam eden ender restoranlardan biridir. Kapıdaki karşılamadan masadaki servise ve uğurlamaya kadar her şey mükemmel diyebiliriz. Hem aile hem de arkadaşlarınızla gidip keyifli vakit geçirebileceğiniz huzurlu bir ortama sahip…

tahsinduman.com
tahsinduman.com

Adres: Antalya yolu üzeri 7. Km Denizli

Öğle yemekleri için kaçırılmaz fırsat: Lokanta Pamir

Denizli’nin yöresel yemeklerinin hemen hemen hepsini bulabileceğiniz çok şirin bir lokanta. Özellikle öğle yemekleri için kaçırılmaz bir fırsat. Yemekleri çok lezzetli ve fiyatları epey uygun. Aile işletmesi olarak yıllardan beri hizmet vermektedir. Mekan tertemiz, gönül rahatlığı gidebilirsiniz : ) Çalışanların yakın ilgisi ve hoş sohbetiyle beraber keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kabak tatlısını da mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz!

tripadsivor
tripadsivor

Adres: Sırakapılar mahallesi, Prof. Nusret Fisek Sokak 10/A Denizli