Diş teli kullananların ağızlarına layık 5 yumuşak tavsiye

diş telleri için yumuşak tatlar
diş telleri için yumuşak tatlar

Diş teli birçoklarımızın kaçınılmaz sonlarından biridir. Diş teli tedavisi olmak zorunda kalan bazılarımız için yemek yeme süreci kabusa döner. Öyle ki haşırt diye elmaya ısırasın gelir, öyle içten istersin ki o an ne isteseler verirsin o kocaman ısırık için. Ama ısıramazsın, başka zaman da o zaman ki kadar canın çekmez işte... Asitli içecekler yasaktır kola ve benzeri şeyleri içemezsin. Çok istiyorsan pipetle, ağzını yaymadan, braketlerine temas ettirmeden içmen gerekir..Kola ya da gazoz yerine ayran, meyve suyu, limonata gibi asitsiz içecekler tavsiye edilir.

Estetik gülüşler için katlanmak zorunda kaldığınız diş teli tedavinizde birçok yiyecekten mahrum olup aç kaldığınızı biliyoruz.Ama sakın korkmayın. Çünkü aç kalmanıza ve yemek yerken çektiğiniz sıkıntılara gönlümüz razı olmadı. Vee yumuşak, yerken dişlerinizi zorlamayacağınız yiyecekleri sizin için bir araya getirdik.

Lokma, “Ee biz şimdi ne yiyeceğiz?” dediğinizi duydu ve sizin için kıtır kıtır sert şeylerden uzak, ısırmaya gerek kalmadan yiyebileceğiniz diş tellerinize layık yumuşacık beş nefis tavsiye hazırladı. Lokmanın önerileriyle bu sancılı tedavi süreci daha kolay ve ağrısız geçecek. Tedavinin sonunda inci gibi dişlere sahip olup; ısırmanın, ısırabilmenin verdiği bu paha biçilemez mutluluğunuza ortak olmak için sizlere hazırladığımız nefis ve yumuşacık tavsiyelerimize geçelim.

Kahvaltınızdan eksik etmeyin: Tereyağı soslu haşlanmış yumurta

Sert, çekirdekli yiyeceklerden uzak durun derken kahvaltıda seçenekleri epey azaldı. İşte bu yüzden yumuşacık haşlanmış yumurta tam ağzınıza göre. Besin ihtiyacını karşılar, diş tellerilerine zarar vermeden birkaç hamlede çiğnemeden yutulur, karnınızı tok tutar. Daha ne olsun? Afiyet olsun!

İşte tam ağzınıza layık bir tereyağı soslu haşlanmış yumurta tarifi

Sofranızda yer açın: Şehriyeli tavuk çorbası

Tabii ki ısırmadan yenebilecek yemeklerin başında çorba gelir. Lokma, şehriyeleriyle doyurucu, pamuk gibi yumuşacık tavukları ile yormayan, çiğnemekle fazla uğraştırmayan şehriyeli tavuk çorbasının nefis tarifini sizin için hazırladı. Vazgeçilmeziniz olacağına eminiz, şimdiden afiyet olsun.

Kendinizi tatlıdan mahrum etmeyin: Frambuazlı puding

Çiğnemeden yutulacak yumuşacık bir tatlı tabii ki pudingden başkası olamazdı. Tatlı ve kek tariflerine hem sunumuyla hem tadıyla çok yakışan frambuaz, naifliğiyle diş tellerinize de çok yakışacak. Çiğnemeden, ısırmadan, yorulmadan, ağrı çekmeden.. Afiyet olsun!

Çiğnemeden yutun: Fırında sütlaç

Diş tellerinin verdiği sancılı süreç ilk 4-5 gün çok ağrılı geçer. Isırmadan çiğnemeden ne yiyebilirim diye düşünürken aklınıza tabii ki de fırında sütlaç gelir. Tüm akışkanlığı, yumuşaklığı ve doyuruculuğuyla midenize taht kurar, İlk 4-5 gün o tahttan inmez. Şimdi fırında sütlacın tam zamanı!

Midenize taht kuracak fırında sütlaç tarifi

Karnınızı doyurun: Kıymalı makarna

Bir hafta geçti, sancılı süreci atlattın, ağrıların azaldı.. Kurtuldun sanma! Yemek seçeneklerin artsa da, tellere zarar vermeyecek doyurucu yiyecekler yemelisin. Mesela kuşbaşı et yerine, kıyma tercih etmelisin. Isırmaya, çiğnemeye gerek kalmadan tek hamlede kıymayı midene indirebilirsin! Tabii tek başına olmaz, yanında yumuşacık lokum gibi makarna yakışır. (Makarnayı küçük taneli tercih etmeyi unutma.) İşte şimdi ağzına layık bir makarna oldu!

Ağzınıza layık kıymalı makarna tarifi

Acısız yemeğin tadına doyun.Afiyet olsun.