Doğal yollardan en kolay kilo verme yöntemlerinden biri: Tarçınlı su!

​Doğal yollardan en kolay kilo verme yöntemlerinden biri: Tarçınlı su!
​Doğal yollardan en kolay kilo verme yöntemlerinden biri: Tarçınlı su!

Doğal yollardan kilo vermenin birçok farklı yöntemi var. Küçük bir internet aramasıyla bile bu diyet listelerine hızlıca ulaşabilmek mümkün. Yani aslında temel olarak yağ yakmayı kolaylaştıran besinler tüketerek kilo verme konusunda sonuç alınabiliyor. Ancak yine de göz önünde bulundurulması gereken çeşitli parametreler var. Biz de bu rehberimizde doğal yollardan kilo vermek isteyenler için tarçınlı su yönteminin detaylarını paylaşıyoruz. Özellikle tarçınlı su etkisi, tarçınlı su zayıflatır mı ve tarçınlı su diyeti gibi konuları merak edenlerin tüm bu başlıkların cevabına yer verdiğimizi belirtelim.

Lokma olarak hem web sitesi hem de sosyal hesaplarımızdan gelen sorulara kayıtsız kalamıyor ve çok merak ettiğiniz konular için özel içerikler üretmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu kez bir kez daha doğal yollardan kilo verme ipuçlarına bakıyoruz. Bu rehberimizde tarçınlı suyun bu konudaki etkisini ayrıntılı bir şekilde anlatıp nasıl bir uygulama yapılabileceğine yakından bakıyoruz. Ama öncesinde bu yöntemi uygulayan herkeste kesin sonuç vermeyeceğini hatırlatıp, doğabilecek herhangi bir sağlık problemi nedeniyle Lokma’nın sorumlu tutulamayacağını belirtelim. Zira ‘kilo verme’ gibi doğrudan sağlıkla ilgili bir konuda biz yalnızca tavsiye veriyoruz. Yani aslında kesin sonuç gibi bir durum söz konusu değil.

Tatlı krizlerinin birebir düşmanı olan tarçın, diyetlerde başlıca yardımcılardan biridir.
Tatlı krizlerinin birebir düşmanı olan tarçın, diyetlerde başlıca yardımcılardan biridir.

Pandemi nedeniyle aylardır evlerinden çıkamayan insanların hareket kabiliyeti de önemli oranda sınırlandı. Doğal olarak bu noktada beslenmesine dikkat etmeyenler ise hızlıca kilo aldı. Ev yapımı ekmekler, hamur işleri ve ek tarifler bu noktada aslında kilo alımını artıran temel faktörlerden birkaçı oldu. Doğal olarak bu süreçten sonra tekrar eski kilonuza dönmek isteyebilir; ya da halihazırda kilolu olduğunuzu düşünüp kilo vermeye çalışıyor olabilirsiniz. Araştırma yapan insanların karşısına öncelikle doğal seçenekler çıkıyor elbette. İlaçlara ya da benzer çözümlere göre insanlar doğal yollarla kilo vermenin çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyor; ki zaten doğru olan da bu.

Tarçınlı su etkisi

Tarçınlı su diyeti şeklinde de geçen bu yöntemin yağ yakımını hızlandırdığı için kilo vermeye katkı sağladığı biliniyor. Normal şartlarda tarçını doğrudan kuru halde de yiyebilirsiniz. Ancak bunun çok zor olduğu malumunuz. Dolayısıyla suyla karıştırıldığında içilmesi ve tüketilmesi çok daha kolay hale geliyor.

Tarçınlı su, az önce de bahsettiğimiz gibi yağ yakımını hızlandırdığı gibi aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıp sindirim sistemini de düzenliyor. Tüm bunlar birleştiğinde ise kilo vermeyi hızlandırıyor.

Elma dilimlerinin de olduğu tarçınlı su, pek olmasa da sizlere elmalı kurabiye yemiş hissi verebilir. :)
Elma dilimlerinin de olduğu tarçınlı su, pek olmasa da sizlere elmalı kurabiye yemiş hissi verebilir. :)

Tarçınlı su tarifi

Belki birçok kişiye komik gelebilir ama biz yine de tarçınlı su için çok minik bir tarif verelim. Bir bardak içme suyunu cezveyle kaynatın ve sonra bir süre bekletip ılık hale gelmesini sağlayın. Ardından 1 tatlı kaşığı kadar tarçın ekleyip karıştırdığınızda işlem tamam. Eğer bu yöntemi sürekli uygulamak istiyorsanız ölçüleri artırabilirsiniz. Yani aslında tek seferde çok daha fazla karışım hazırlayıp, kenarda tutabilirsiniz. Böylece her tarçınlı su içtiğinizde ek hazırlık sürecine girmemiş olursunuz. Bir sürahi olarak hazırlayıp bekletebilirsiniz. Bu arada doğrudan tarçınlı su içmek zor geliyorsa suyun içine mutlaka ek lezzetleri de katıp detaylandırabilirsiniz. Mesela elma dilimlerini bu tatlandırma işlemi için kullanabilirsiniz.

Ilıyan suya dilerseniz çubuk dilerseniz toz tarçın ekleyin. Böylece tarif tamam. Lakin içine limon kabuğunu da öneriyoruz.
Ilıyan suya dilerseniz çubuk dilerseniz toz tarçın ekleyin. Böylece tarif tamam. Lakin içine limon kabuğunu da öneriyoruz.

Tarçınlı suyu ne zaman içmek gerekir?

Tarçınlı su diyetinden sağlıklı sonuçlar alabilmek için bu karışımı içtiğiniz saatler de büyük önem taşıyor. Yağ yakımını hızlandırma konusunda bu karışımı sabah hiçbir şey yemeden aç karna içebileceğiniz gibi yatmadan önce de içebilirsiniz. Tabii birkaç sefer içmekle de yağ yakımının hızlanacağını ve hemen kilo vermeye başlayacağını düşünmeyin. Düzenli olarak 15 gün bu şekilde tüketilmesi gerektiğini hatırlatalım.

Bu noktada küçük bir uyarı da yapmak gerekiyor. Tarçınlı suyun 15 günden fazla bu şekilde kullanımı kesinlikle önerilmiyor. Yani aslında süre dolduğunda bu yöntemi uygulamayı bırakmanız şart.

Tarçınlı suyun faydaları nelerdir?

Yazımızın başından bu yana belirttiğimiz gibi tarçınlı su aslında yağ yakımından tutun sindirim sisteminin çalışmasına ve metabolizmanın hızlanmasına kadar ‘kilo verme için’ gerekli hemen her şeyi yerine getiriyor. Ancak yine de biz bu alt başlık altında tarçınlı suyun tüm faydalarını maddelemek istedik:

  • • Metabolizmayı hızlandırır
  • • Yağ yakımını kolaylaştırır
  • • Vücuttaki insülin direncini artırır
  • • Hafızayı kuvvetlendirir
  • • Migrene iyi gelir
  • • Uzun süre tok kalmayı sağlar
  • • Kötü kolesterolü düşürür
  • • Boğaz ağrısına iyi gelir

Yavaşlamış metabolizmanızı canlandıracak bir yardımcı.
Yavaşlamış metabolizmanızı canlandıracak bir yardımcı.

Tarçınlı suyun yan etkisi var mı?

Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi bir sağlık konularında yalnızca tavsiye veriyoruz. Yani kişiden kişiye farklı reaksiyonlar görülebilir ve alerjik durumlar oluşması da söz konusu olabilir. Bu yüzden eğer tarçına bir alerjiniz varsa doktorunuza danışarak tavsiye alabilirsiniz.