Ege’nin incisi İzmir’in favori yemeklerini yiyebileceğiniz 6 mekan

İzmir
İzmir

Ege’nin incisi, Antik Çağ’da en ünlü şehre sahip Efes’i topraklarının içinde bulunduran İzmir hem kalabalık insan nüfusu ile hem de sokak kültürüyle zengin bir mutfak kültürü oluşturmuştur. Akdeniz mutfağının tamamını kapsayan İzmir, özellikle zeytinyağlı yemekleri,sebzeleri, deniz mahsülleri ve mezeleriyle oldukça popülerdir. İzmir'in lezzetleri yemekleri nelerdir ve İzmir'in meşhur yemek mekanlarına hemen göz atalım.

Geniş bir kültür birikimine sahip olan İzmir'in Yunan, Ermeni ve Osmanlı mutfak kültüründen esintileri de mevcuttur. Şehirle özdeşleşmiş birçok tat yıllardan bu yana devamlılığını korumuştur. Bu yazımızda İzmir’de kahvaltı edebileceğiniz, unutulmaz tatlarını deneme fırsatı bulacağınız mekanları derledik. Şimdi hep beraber buralar neler bakalım.

Alsancak Dostlar Fırını

İzmir’de kahvaltı deyince akla ilk gelen yemeklerden biri boyoz’dur. Sadece kahvaltı için değil günün her saati tüketebileceğiniz, bu şehirle özdeşleşmiş boyoz olmadan kahvaltı düşünülemez olmuştur. İşte bu dillere destan boyozun adresi Dostlar Fırını’nda gözümüzü açıyoruz. Çünkü: "Dostlar Fırını kara fırın odun ateşinde pişen ve fırınlanmış yumurta ile bütünleşen geleneksel boyozu alışılan lezzetiyle günümüze taşıyan ilk ve tek adres olmaya 33 yıldır devam ediyor."

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Kendini geliştirerek ve yenileyerek hizmet vermeye devam eden bu fırında 15 çeşit boyoz bulmak mümkün. Pırasalı, zeytinli, acı tatlı, çörek otlu, ballı bunlardan sadece birkaçı. Siz de bu geleneksel lezzeti tatmak, farklı boyozlar denemek için Dostlar Fırını’na mutlaka uğrayın!

Adres: Alsancak mahallesi Kıbrıs Şehitleri caddesi No:120 Konak İzmir

Kumrucu Şevki

İzmir’de bir çok şubesi bulunan yine şehre özgü tatlardan biri kumru ile karşınızdayız.Özel kumru ekmeği arasında kaşar peyniri ve domatesi kömürde pişirerek sunarken, dileyenlere sucuk salam sosis ve turşu gibi malzemelerde ekleyerek daha sıkı bir kahvaltı için tüm enerji tamamlanmış oluyor. Sıcakkanlı ve samimi bir işletme, hoş sohbet ve muhabbetle kumrunuzu yiyebilir yanında ister ayran ister ev yapımı limonata ile tamamlayabilirsiniz.

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Adres: Bostanlı mahallesi Cengiz Topel caddesi No:9 Karşıyaka İzmir

Üniversite 2 Unlu Mamülleri

İzmir’in öğrenci merkezlerinden olan Bornova’da aynı zamandan Ege Üniversitesi'ne de ev sahipliği yapan unlu mamüllerdeyiz. Burayı diğer kahvaltı mekanlarından ayıran en önemli detay çok fazla çeşit olması. Gittiğinizde mutlaka farklı lezzetler görecek damak tadınıza en uygun olanı seçebilirsiniz. İster satın alıp dışarıda yiyebilir isterseniz de hemen yanındaki kafesinde dilediğinizi yiyebilirsiniz.

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Adres:166. sokak No:1 Küçükpark Bornova İzmir

Ayşa Boşnak Börekçisi

Hem Türk hem de Boşnak mutfağının birleştiği bir restoran. Kemeraltı'nda sakin ve sessiz içi huzur dolu, aynı zamanda mimarisi ile tarihi ve otantik bir yapıya sahip. Daha çok kahvaltı için tercih edilse de öğle yemekleri içinde listenize ekleyebilirsiniz. Kahvaltı sonrası trileçe tatlısı mutlaka denenmesi gerekiyor : ) Şimdiden afiyet olsun.

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Adres: Anafartalar caddesi No: 228 Z-15 Abacıoğlu Pasajı Kemeraltı İzmir

80’ler Kahvaltı

Adından da anlaşılacağı üzere nostaljik bir havada sahil yolu üzerinde ev sıcaklığında bir kahvaltı restoranına gidiyoruz şimdi. Çeşit çeşit reçeller, zeytinler, domatesler ve peynirler… Hepsi doğal ve organik serpme kahvaltı usulu güzel bir tepside önünüze sunuluyor. Taze demlenmiş çay ve kahvaltı yanına ister omlet, ister menemen isterseniz de meşhur boyozlardan alternatif isteyebileceğiniz sizi eskilere götüren aile sıcaklığında bir işletme.

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Adres: Musalla mahallesi 1107 sokak 45/B Ulusoy Liman Karşısı Çeşme İzmir

Bazlama Kahvaltı ve Brunch

"Doymadan kalkmak yok!" sloganı ile ünü İstanbul’ a kadar gelmiş önünde uzun kuyruklar oluşan Bazlama Kahvaltı’nın doğduğu topraklara Çeşme’ye gidiyoruz hemen. İzmir’e gidip de burada kahvaltı etmeden dönerseniz pişman olursunuz bizden söylemesi. Adeta bir misafir gibi ağırlanıp siz istemeden sofraya ikramlar gelen; tabağınızı boş görür görmez sıcak bazlamalar, pişiler ve ekmekler hemen servis ediliyor. Uzun soluklu kahvaltılar için tam aradığınız adres!

tripadvisor
tripadvisor

Adres:Dalyan mahallesi 4202 sokak No:8 Alev Ada Çeşme İzmir

İzmir'in lezzetli yemeklerini evde yapmak isteyenlere tarifler aşağıda:

İzmir'in en meşhurlarından: İzmir Boyozu

İzmir ile özdeşleşen bir tatlı: Cevizli Lokma Tatlısı

İzmir yöresinin meşhur lezzetlerinden: Çaput Aşı

İzmir'in en dolu kurabiyesi: İzmir Bombası