Ekşili etten fesseliye kadar Kars’ın en meşhur lezzetleri

Kars
Kars

Kars Doğu Anadolu bölgesinin önemli bir yeridir. Özellikle Kars'da ne meşhurdur diye düşünüldüğünde akla ilk Kars kaşarı ve kaz gelir. Peki Kars mutfağı bunlarla sınırlı mıdır? Tabii ki de değil. Geçim kaynaklarına bağlı olarak gelişen mutfak kültüründe etler önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle kaz yemekleri çok büyük öneme sahiptir. Bunun dışında; Piti, Kar kazı, Kars böreği, hörre, feselli, hasuda, ekşili et yöredeki meşhur yemeklerdendir. Gölden çıkan aynalı sazan, alabalık ve karabalık gibi tatlı su balıkları da tercih edilen diğer yemeklerdendir. Kars kaşarı ve Kars balı da bulunması zor lezzetlerdendir. Kars’a gittiğinizde bu lezzetleri tatmadan dönmemeniz için Kars'ın meşhur yemek mekanlarını sizler için sıraladık. Oralara uğramadan sakın geri dönmeyin:)

Türkiye’nin Kafkasya’ya kapılarını açan, sınır boylarında kültürel geçişliliği sağlayan çok yönlü bir şehir olan Kars, tarihi ve coğrafi yönüyle turistlerin ilgi odağında olan bir şehirdir. Ancak Kars, coğrafi özelliklerinin yanında yemek kültürünü de çok güzel yansıtan bir şehirdir. Kars'ın meşhur yemeklerini ve Kars'ın yemek mekanlarına hemen göz atalım.

Kale Kafe

İsmi kafe olarak geçse de içeri girdiğinizde restoran havası olduğunu göreceksiniz. Harika Kars manzarası eşliğinde güzel bir yemek tercih edebilirsiniz. Burada Aşıklar Atışması ve Kafkas gösterileri oluyor. Hem Kars’ın kültürüne şahitlik ediyor hem de yöresel lezzetlerden tadarak bu şehrin havasını solumuş oluyorsunuz. Mutlaka bir akşamınızı buraya ayırmanızı öneriyoruz…

Kars manzarası eşliğinde Kale Kafe
Kars manzarası eşliğinde Kale Kafe

Adres: Şehit Hulusi Aytekin caddesi Yusuf Paşa mahallesi Kars

Kars Kazevi

Kars şehrinde kaz etlerinin çok fazla tüketildiğinden bahsetmiştik. Hemen her gittiğiniz restoranda kaz etiyle pişmiş et lezzetlerinden tadabilmeniz mümkün. Kars Kazevi’de tarihi dokuya ve şehrin ambiyansına uygun olarak dizayn edilmiştir. Tam bir ekip ruhu ile çalışan garsonlar, hızlı servis ve menüdeki bol çeşitlilik tercih edilmesindeki en önemli sebeplerden biridir. Hem profesyonel hem de aile sıcaklığına sahip olarak tüm müşteriler misafir özeniyle karşılanmaktadır. Hiç pişman olmadan gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz bizden size tavsiye : )

Kars Kazı
Kars Kazı

Adres: Yusufpaşa mahallesi Atatürk caddesi No:1 Kars

Puşkin Restoran

Özellikle kış aylarında bu şehre ziyaretinizi gerçekleştiriyorsanız, sıcacık içinizi ısıtan birçok yöresel çorbayla karşılaşacaksınız. Sabah kahvaltılarında dahi tercih edilen birbirinden lezzetli, içerisinde hem baklagillerin hem de etin bolca bulunduğu çorbalar sofralara eşlik ediyor. İçinizi ısıtacak ve tadı damağınızda bırakacak çorbalardan biride evelik çorbası. Puşkin restorana giderseniz mutlaka çorbaya bir şans verin…

Puşkin Restoran
Puşkin Restoran

Lezzetler Kars mutfağına ait olsa da mimarisi tamamen Rus mimarisine ait. Çok etkileyici ve göz kamaştırıcı bir ortam sizi bekliyor. Yine bu restoranda da aşık atışmaları ve Kafkas gösterileri izlemeniz mümkün.

Adres: Yusufpaşa mahallesi, Atatürk caddesi No:28 Kars

Ocakbaşı Restoran

Bu restoranda mutlaka denemeniz gereken lezzetlerin başında ejder kebabı geliyor. Hizmette sınır tanımadan sizin oranda memnun ayrılmanız için ellerinden geleni yapıyorlar. Yöresel tatlar hakkında bilgi vererek nasıl piştikleri konusunda da sizi aydınlatıyorlar. Bölgedeki en uygun fiyatları restoranlardan biri diyebiliriz. Hem hijyen konusunda hem de lezzet konusunda üstün performans gösteriyorlar gerçekten…

Ocakbaşı Restoran
Ocakbaşı Restoran

Meze tabakları, bol porsiyonları yemek arkasından ikram çaylarını nezih ve sakin bir ortamda keyif sürerek deneyebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun!

Adres: Atatürk Caddesi Kars

Kosor Cağ Kebap

Erzurum’da kendisini sevdiren cağ kebabı Kars şehrinde de karşımıza çıkıyor. Kalabalık olmasına rağmen her müşteriye ayrı ilgi alaka ve özen gösterilerek servis konusunda bizden tam not alıyor. Etlerin lezzetine ise diyecek söz yok! Kars’a tekrar gitme sebebiniz olabilir bizden söylemesi : ) Kebap yanındaki mezelerde birbirinden lezzetli şimdiden afiyet olsun hepinize.

Kosor Cağ Kebap
Kosor Cağ Kebap

Adres: Ortakapı mahallesi Faikbey caddesi No:8 Emniyet Müdürlüğü Karşısı Kars

Kars lezzetlerini evde de tatmak isteyenler için birkaç tarif de verelim:)

Evde yapabileceğiniz meşhur Kars lezzeti: Gılnış tarifi

Kars kazının yanında servis edilen muhteşem lezzet: Kavulca pilavı

Şimdiden ellerinize sağlık...