Elazığ’daki nefis yemekler için 5 lezzet durağı

Elazığ
Elazığ

Geçmişi Oğuzlar’a kadar dayanan Elazığ mutfağı Ankara Ticaret Odası ve Ankara Patent Odası çalışmasıyla Gaziantep’ten sonra en zengin ikinci mutfağı seçilmiştir. Yaklaşık 150 çeşit yemek ve tatlılarıyla mutfak kültürlerini koruyarak günümüze kadar getirmişlerdir. Birbirinden lezzetli ve bol çeşitleri ile dikkat çeken Elazığ'ın meşhur yemekleri de dillere destan olmuş desek abartmış olmayız. Gelin Elazığ'ın yemeklerini meşhur Elazığ yemek mekanlarında tatmaya çıkalım.

Doğu Anadolu’nun yemek kültürünü içinde barındıran, baharatların acıların ve etlerin bol olduğu yemekler tüketilmektedir. Elazığ’da üç öğün yemeğin dışında kuşluk ve yatsılık olarak ara öğünlerde bulunmaktadır. Gelenekselliği koruyarak; mevsime yörenin özelliklerine ve ürettiği ürünlere göre şekillenen kendine has lezzetler sofralarda yer bulmuştur. Harput çorba, sırın, kibe dolması, lobik çorbası, harput köftesi bu eşsiz lezzetlerden sadece birkaçı… O zaman Elazığ'da lezzet turuna çıkabiliriz.

Ensar Mangal Vadisi

Yöresel yemekler ve ızgaralar konusunda uzman bir müessese. Değişik tatları Harput’un otantik havasında keşfetmek için ideal bir tesistir. Çalışanlar gayet ilgili ve önerilerde bulunuyorlar. Özellikle soslu fileto gelen ziyaretçilerden tam not almış durumda, giderseniz sizde mutlaka şans verin : )

tripadvisor
tripadvisor

Güzel havalarda dilerseniz bahçe keyfi yapabilirsiniz. Tarihi bir hamam içerisi aslına sadık kalınarak restore edilmiştir. Elazığ’a giderseniz mutlaka Harput’a uğrayıp havasını soluyarak gezin ardından da Ensar’a uğrayarak huzurlu bir şekilde karnınızı doyurabilirsiniz. Şimdiden keyifli saatler!

Adres: Harput mahallesi, Nadir Baba sokak No:1 Merkez Elazığ

Koçoğlu Restoran

Elazığ sofra kültürünü tam anlamıyla yaşatan, bol ikramlarla ve mezeleriyle adeta ana yemek kadar doyurucu olan Koçoğlu Restoran’a rotamızı çeviriyoruz şimdi. Yıllardır kalitesini bozmadan hem samimi bir ortamda hem de uygun fiyatlarıyla üst düzey hizmet vermektedir. İsterseniz hafta sonları güzel bir kahvaltı da edebilirsiniz. Gözleme, el böreği, böğürtlen reçeli ve tahin pekmezle karın doyurabilirsiniz. Tamamen müşteri odaklı ve Elazığ’ı temsil etmeye gayret etmiş güler yüzlü çalışanlar ile doyumsuz tatlara erişebilirsiniz.

tripadvisor
tripadvisor

Adres: Malatya yolu No:3 Merkez Elazığ

Gedik Restoran

Şehirden biraz uzak; yeşilliklerin içerisinde nezih ve huzurlu bir mekan… Çocuklar için park alanı mevcut ve otopark sorunu yok. Yemek öncesinde bol bol mezeler ve garnitürlerle önce gözünüz doyuyor. Önden gelen mezelerin lezzetiyle ana yemekler için sabırsızlıkla bekliyorsunuz.

gedikgarden
gedikgarden

Ailenizle ve arkadaşlarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Çalışanlar güler yüzlü ve ilgili, hızlı servisleriyle yemekler oldukça hızlı ve taze geliyor. Tatlılar konusunda gerçekten eşsiz… Katmerler, hasır kadayıflar ve çeşit çeşit şerbetli tatlılarla bahçede sıcak çayınızı yudumlarken bize hak vereceksiniz!

Adres: Organizze sanayi girişi 2. yol No:1 Elazığ

Hisar Kasap Izgara

Taze ve lezzetli etlerle Elazığ’da gitmezseniz aklınızın kalacağı bir restoran… Menüde çok fazla seçenekle kafanız karışabilir, dilerseniz et reyonuna geçip ne yiyeceğinize karar verebilirsiniz. Lokum gibi pişen etler ve yanında gelen mezelerle hem gözünüz hem karnınız doyacak. Personellerin ilgili ve güler yüzlü olması insanın memnun ayrılmasını sağlıyor. Tertemiz bir ortam var.elazıgınıneniyileri

Elazığ’ın meşhur harput çorbasını burada deneyebilirsiniz. Mekanın iç dizaynının ne kadar hoş olduğunu gittiğinizde göreceksiniz. Yemekten sonra güzel bir tatlı ve taze demlenmiş bir bardak çayla akşamı noktalayabilirsiniz.

Adres: Ataşehir mahallesi Malatya caddesi No:29 Elazığ

Kilis Kebap Salonu 1952

Elazığ’ın en eski restoranlarından biridir. Yıllardan beri kaliteden ödün vermeden Elazığ merkezde hizmet vermektedir. Tam bir esnaf lokantası anlayışıyla misafirlerini karşılar ve güler yüzlü çalışanlar ile lezzetlerini tüm misafirlere aktarırlar. Özellikle döner kebabı çok meşhur gittiğinizde mutlaka tatmalısınız. Bunun dışında lahmacun ve adana kebapları da alternatif arayanlar için tercih edilebilir. Tatlılardan da kaymaklı kadayıfı ün salmıştır. Bu iki lezzeti tatmadan dönmeyin!

tripadvisor
tripadvisor

Adres: İzzet Paşa mahallesi Şehit Yüzbaşı Tahir caddesi No: 4 İzzetpaşa Merkez Elazığ

Elazığ'ın lezzetli yemeklerini evde denemek isteyenleri aşağıya alalım:)

Meşhur Harput Köftesi