Erzincan’da yöresel lezzetlerin damak çatlattığı 5 mekan

Erzincan
Erzincan

Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli şehirlerinden biri olanErzincan, özellikle yöresel yemekler konusunda epey zenginseçenekler barındırıyor. Evet; bu yöreye ait çok farklılezzetler var. Bunları merak ettiğinizi tahmin ediyor ve hemen konuya giriyorum.

Hemen her bölgede olduğu gibi Erzincan’da da yaprak döner, ‘özel’ hazırlanışıyla damak çatlatıyor. Tamamen buna uygun hazırlanan baharatlar ve iç yağı en uygun pişirilme yöntemiyle birleştiğinde ortaya benzersiz bir lezzet çıkıyor. Fakat bunların tamamını bir arada sunan restoran bulmak biraz zor olabiliyor. Yine de merkezde bulunan Ayla’nın Mutfağı’nda Erzincan lezzetlerine ulaşmak mümkün

Cafetelli

Erzincan’daysanız ve güne iyi bir kahvaltıyla başlamak istiyorsanız restoran kalitesindeki Cafetelli’yi tercih edebilirsiniz.

cafetelli.com
cafetelli.com

Burada standart kahvaltılıklara ek olarak tulum peyniri, Erzincan ketesi ve meşhur Erzincan balı gibi yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Tam bir ziyafet çekmek istiyorsanız bol porsiyonlu serpme kahvaltıyı tercih edebilirsiniz.

Adres:Fevzipaşa Caddesi, Sanayi ve Ticaret Odası Altı, No 4, Erzincan

Ayla’nın Mutfağı

Ayla’nın Mutfağı, özellikle ev yemekleri barındıran özel bir restoran. Ortam da en az yemekler kadar sıcak. Çünkü mekanın sahiplerinden Erol bey güler yüzüyle insanları karşılayıp şehir ve yöresel yemekler hakkında bilgiler veriyor.

restourantguru.com
restourantguru.com

Ayla’nın Mutfağı’nda tercih edebileceğiniz yemeklerin başında mantı geliyor. Buraya kadar gelmişken tamamen taze etlerden yapılmış ciğerleri tadabilir; zeytinyağlıları mideye indirebilirsiniz. Özenle hazırlanmış salatalar ve yemeklerin yanındaki mezelerin her biri de ayrı ayrı lezzetli. Hem misafirperverliği hem de lezzetli yemekleriyle tüm ziyaretçilerden tam not almış olan Ayla’nın Mutfağı’ndan memnun ayrılacağınızı garanti edebiliriz.

Adres: Karaağaç, 24040 Erzincan Merkez/Erzincan

Bozkurt Restoran

Eğer kış aylarında Erzincan’ı ziyaret etmişseniz, sabah kahvaltılıkları yerine güne çorbayla başlayabilirsiniz. İstanbul ve çevresinde ‘ayran aşı’ olarak bilinen çorba Erzincan’da aslında Gendime çorbası şeklinde geçiyor.

Tripadsivor.com
Tripadsivor.com

Bu çorbada buğday, mısır, fasulye, yoğurt ve tereyağ yer alıyor. Gendime çorbasını Erzincan’ın göbeğinde sıcak sıcak içebileceğiniz çok fazla mekan var. Ama bunlar arasında Bozkurt Restoran’ın yeri ayrı. Tabii burada yalnızca çorba çeşitleri yok. Ek olarak ana yemekleri ve tatlıları da gayet lezzetli. Üstelik fiyatlar da gayet makul.

Adres:Sandıkbağı, Cumhuriyet Caddesi, No:16, Kemaliye, Erzincan

Kök Cağ Kebap Restoran

Cağ kebabı her ne kadar Erzurum yöresine ait olsa da Erzincan’daki ustalar da epey maharetli. Erzurumluların affına sığınarak cağ kebap için Erzincan’daki Kök Cağ Kebap Restoran’ı öneriyoruz.

izmirmekanrehberi.com
izmirmekanrehberi.com

Oğlak ya da kuzu etinden yapılan ve Türk mutfağı için büyük önem taşıyan cağ kebabı asıl lezzetini odun ateşinde pişerek alıyor. Ayrıca bu mekanda cağ kebabı sonrasında sıcak sıcak masaya getirilen pekmezli kadayıfı da deneyebilirler. Erzincan’ın meşhur yöresel tatlılarından biri Gasefe. Şehirde hemen her restoranda bulabileceğiniz ve yemek sonrasında sipariş verebileceğiniz bu tatlı, özellikle şeker hastası olanlar için makul bir seçenek. Gasefe, tatlı kuru kayısı ve cevizin uyumuyla ağzınızı tatlandırıyor.

Adres: Merkez, Halitpaşa Mahallesi, Halit Paşa Cd. No:83, 24050 Erzincan Merkez/Erzincan

Konak Mazlum Sofrası

rzincan denir de akla kelecoş gelmez mi? Tandır ekmeği, bol tereyağ, soğan ve kavurmanın muhteşem uyumuyla ortaya çıkan bu benzersiz lezzeti doya doya yiyebileceğiniz restoranlardan biri Konak Mazlum Sofrası.

konakmazlum.com
konakmazlum.com

Menüsünde A’dan Z’ye taze ürünler kullanılan bu mekanda usta ellerden birçok çeşit sunuluyor. Kültürel ve doğa zenginliklerinin yanında müthiş de bir mutfağa sahip Erzincan’a sırf et yemeğe bile gelebilirsiniz. Şehir manzarasında gün batımıyla birlikte güzel bir akşam yemeği yiyerek buradan memnun ayrılacağınızın garantisini veriyoruz. : )

Adres: Kızılay, Halit Paşa Cd. No:52, 24050 Merkez/Erzincan